sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadires per a escales en llars. Comoditat i seguretat

Quins tipus de cadires per a pujar i baixar escales existeixen? T'ensenyem les millors ajudes per a la teva comoditat i seguretat en tota mena de llars.

 

Les cadires per a salvar escales són una solució cada vegada més emprada en la llar. Això és degut a l'increment de la població envellida que hem tingut aquestes últimes dècades. Amb l'edat, apareixen dificultats a l'hora de desplaçar-se lliurement, per això, a moltes persones majors els costa pujar i baixar les escales de l'entorn. Algunes d'elles, fins poden sentir-se empresonades en la seva pròpia casa per no disposar d'un entorn adaptat.

En aquests casos, resulta imprescindible disposar d'una ajuda tècnica que pugui facilitar el seu desplaçament diari. En aquest sentit, existeixen els denominats salvaescales, ajudes pensades per a millorar l'accessibilitat de qualsevol usuari.

T'ho expliquem detalladament a continuació.

 

Per què instal·lar una cadira per a escales?

 

Les cadires per a pujar i baixar escales, denominades cadires salvaescales, són una solució ideal per a millorar la seguretat i confort dels seus usuaris.

Es tracta d'una cadira que va ancorada a través d'una guia que recorre tot el trajecte de l'escala.

Aquesta cadira puja escales no sols és útil per a les persones amb problemes de mobilitat. També serveix per a aquells que han patit una lesió, algú que va carregat o simplement algú que vol millorar la seva qualitat de vida. Així doncs, les cadires elevadores no sols proporcionen autonomia i comoditat a les persones amb mobilitat reduïda, també a qualsevol altra persona.

Aquestes solucions permeten pujar i baixar a les persones d'una planta a una altra o altres de l'habitatge. A més, són molt versàtils, permeten la seva instal·lació en tot tipus d'escales: en escales rectes o corbes, en espiral, molt estretes, en interiors, intempèrie, etc.

Són ajudes molt fàcils d'utilitzar, tenen un consum elèctric molt baix i un cost de manteniment reduït. A més, la seva instal·lació és ràpida, neta i sense necessitat de realitzar obres a la seva casa.

 

 

 

Pujar i baixar en una cadira per a escales. (Comoditat i seguretat)

 

 

Instal·lar una cadira salvaescales li aporta comoditat i seguretat en el seu desplaçament diari. Normalment, la instal·lació de la cadira es fa en l'escala que separa la planta baixa, on hi ha la cuina i el menjador, de la planta superior, on estan els dormitoris. No obstant això, també podem trobar salvaescales per a escales a l'exterior, connectant la casa amb el pati.

A Válida sin barreras portem més de 20 anys realitzant aquest tipus d'instal·lacions i proporcionant assessorament en matèria d'accessibilitat. Tenim com a objectiu fer més fàcil el dia a dia de les persones d'edat avançada, amb discapacitat o mobilitat reduïda.

A més de les cadires, també disposem d'altres solucions per a l'accessibilitat com les plataformes salvaescales i els elevadors verticals.

 

La diferència principal amb les cadires, és que les plataformes salvaescales permeten pujar a persones en cadires de rodes sense necessitat de fer transferència.

La plataforma salvaescales serveix per a superar trams d'escala en qualsevol entorn: en un habitatge particular, comunitat de veïns, locals públics i privats, etc. Aquestes ajudes són plegables i compactes, per la qual cosa quan no s'utilitzen queden recollides generant molt poca intrusió. 

També permeten la seva adaptació a tot tipus d'escales: en trams rectes, corbs, d' interior o exterior. 

 

”plataformes

 

Els elevadors verticals serveixen per a salvar trajectes de curt recorregut, fins a 3 metres d'altura. Normalment, s'utilitzen per a salvar aquests graons que separen l'entrada de l'edifici de la primera planta on hi ha l'ascensor.

Aquestes solucions són útils per a tots els usuaris, tinguin o no problemes de mobilitat. A més, són molt fàcils d'usar i tenen un consum elèctric molt baix i un cost de manteniment reduït.

 

”elevador

 

Vida útil de la cadira per a escales

 

Molts decideixen instal·lar aquest tipus d'ajudes de manera preventiva, abans que es converteixi en una necessitat. Això és molt important si volem amortitzar la inversió i per a aportar un major confort en el nostre dia a dia.

Instal·lar una cadira salvaescaleras en la llar farà més fàcil el dia a dia dels seus habitants, evitant qualsevol risc de caiguda que pugui acabar en un accident.

Així doncs, aquestes cadires per a escales estan ideades per a acabar amb les barreres arquitectòniques de la llar i fer-lo més segur.

 

Models i personalització de la cadira d'escala

 

En Válida sin barreras disposem de diversos models de cadires pujaescales. Aquests permeten adaptar-se a qualsevol mena d'entorn. A més, disposem de models que poden variar el seu tipus de seient, color d'entapissat i color de guies per a una adaptació total amb la decoració de la llar.

 

”sillas

 

Cada salvaescaleras és diferent, perquè es fabrica a mesura de l'escala a salvar, a la mena d'entorn i a les necessitats de l'usuari. Per això, el preu també pot ser molt variable en cada cas. Et deixem un enllaç on pots tenir una orientació del preu d'una cadira segons model i característiques.

En Válida sin barreras realitzem estudis de l'entorn d'una manera gratuïta i sense compromís. D'aquesta manera, podem oferir un pressupost gratuït i a mesura perquè el client pugui valorar l'ajuda que millor s'adeqüi a les seves necessitats.

Per això, si necessites assessorament tècnic gratuït, pots contactar amb nosaltres a través del telèfon 900 414 000 (gratis). O si ho prefereixes, pots enviar-nos un mail a [email protected] amb les teves dades de contacte i et cridarem en la major brevetat possible.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu