sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadires salvaescales amb posició pàrquing

Parking para salvaescaleras

Planejant a instal·lar una cadira salvaescales a casa? Possiblement, ja hauràs començat a prendre algunes mesures i fins ja t'imagines quin recorregut pot fer la guia. Encara que, pot ser que t'hagin sortit algun dubte: què passa si la guia queda enmig del passadís? I si hi ha una porta que no es pot obrir per culpa de la cadira? Llavors t'interessa conèixer les cadires salvaescales amb posició de pàrquing.

Hi ha una gran varietat de cases particulars i les cadires han aconseguit adaptar-se a espais que et semblaria impossible. Et mostrem exemples d'escales on hem instal·lat una cadira salvaescales amb aquesta característica.

Què és la posició pàrquing de les cadires salvaescales

Les cadires salvaescales han anat perfeccionant la seva capacitat per adaptar-se a tota mena de llars. Els llocs més complicats es troben en cases on les escales són estretes i la cadira, tot i estar plegada, pot suposar una nosa per a altres persones que vulguin pujar i baixar per les escales.

Per a espais com aquest, llavors els nostres assessors tècnics recomanen pensar el recorregut de la guia de la cadira salvaescales amb un pàrquing. De què es tracta? És un concepte molt interessant si tens poc espai a les escales. En concret ofereix allargar la guia de la cadira salvaescales cap a un costat de les escales permetent que es pugui estacionar allà quan no s'utilitza.

Gràcies a això, a l'escala solament hi ha la guia, que ja està dissenyada perquè s'acosti el màxim possible al costat de la paret o de la barana. Llavors, la cadira està estacionada a un costat, així que ja no molesta i ofereix un espai més recollit. Es valora molt en espais reduïts o també en escales estretes i transitades per altres persones que no necessiten usar la cadira.

A continuació, pots veure diferents exemples de cadires amb pàrquing. Com pots comprovar, la majoria d'elles tenen un espai assignat per poder quedar estacionades al costat de les escales, cosa que deixa molt espai lliure a l'escala. En canvi, també tenim unes altres que estacionen a la mateixa escala, a mig recorregut, perquè hi ha un obstacle en el replà inferior.

Tipus de pàrquing en cadires salvaescales

En funció del model de cadira salvaescales es poden confeccionar diferents tipus de pàrquing. A més, alguns d'ells també es poden fer en el pis superior, en cas que el pis inferior no hi hagi espai.

  • Pàrquing de 90º: es pot confeccionar tant en el pis superior com l'inferior (dependrà de l'espai de l'habitatge o lloc on es vol instal·lar la cadira). Ofereix estacionar la cadira just al costat de l'escala per a deixar-la totalment lliure.
  • Pàrquing 180º: també es pot instal·lar tant en el pis superior com l’inferior. La cadira queda estacionada al costat de l'escala.
  • Smart Start: la guia comença en el primer graó, deixant lliure l'esglaó inferior, d'aquesta manera ni la guia ni la cadira són un problema si el replà inferior hi ha poc espai o portes pròximes. La cadira queda estacionada uns esglaons més amunt o directament en el pis superior.
  • Slide Track: solament per a escales rectes, la guia es llisca perquè no quedi enmig del passadís inferior per a no entorpir el pas de les persones o inhabilitar una porta.

Tipus d'estacionament de puja escales.

Pàrquing per a salvaescales.

Avantatges de les cadires salvaescales amb posició d'estacionament

Com et pots imaginar, tenir una cadira amb posició d'estacionament et permet tenir una escala lliure per a persones que no necessiten l'ajuda de la cadira. Això és molt interessant, especialment, per a cases unifamiliars amb escales estretes.

Tenir una cadira amb posició de pàrquing et permet mantenir l'amplitud de les escales i aconseguir un espai igual de dinàmic que abans de la instal·lació de la cadira. A més, són molt importants per evitar que la cadira o la guia es posicioni en un espai transitat o prop d'una porta i impedeixi que aquesta es pugui obrir.

Exemples reals de cadires salvaescales en posició de pàrquing

Moltes de les persones usuàries de les cadires salvaescales de VALIDA compten amb un pàrquing o estacionament per a la cadira. Aquests són alguns dels exemples que ofereixen una solució molt pràctica i senzilla a diferents situacions que ens hem trobat. Pots veure més exemples a la nostra secció de Instal·lacions Realitzades.

A la imatge de l'esquerra que hi ha a continuació, tens un exemple de Smart Start, és a dir, la guía comença al primer escaló. En canvi, a la imatge de la dreta pots veure un pàrquing de 180º al pis superior.

A la següent imatge tens un exemple d'un pàrquing de 180º d'una cadira salvaescales a l'exterior i, a la dreta, un pàrquing de 90º.

És obligatori disposar d'espai per a estacionament?

No és obligatori tenir un espai per a l'estacionament de la cadira, encara que a vegades és recomanable. Aquestes són algunes de les ocasions que es pot aconsellar fer un estacionament per al salvaescales:

  • Quan la cadira ocupa gran part de l'escala i no deixa espai perquè pugui passar altres persones. Això passa en escales molt estretes.
  • Hi ha una porta pròxima a les escales. S'evita que la cadira o la guia pugui suposar un obstacle per a obrir la porta, així que es busca l'estacionament uns esglaons més amunt o bé, directament, en el pis superior.
  • En cas que la cadira o la guia puguin ser un obstacle en un passadís. En aquests casos, s'aconsella buscar un estacionament o bé en el replà inferior o en el superior.

Segurament estaràs pensant en els elements que tens a casa que poden entorpir la instal·lació d'una cadira salvaescales. Com veus, hi ha molts factors que poden influenciar en la instal·lació d'un puja escales, és per aquesta raó que amb VALIDA comptes amb l'ajuda d'un assessor tècnic que ofereix la millor opció per a cada ocasió.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu