sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadires salvaescales: Guia de preus segons la tipologia

Una preocupació habitual a l'hora de comprar un salvaescales és el preu.

Aquest és un dels factors més importants en la presa de decisió. No obstant això, instal·lar un elevador a casa té una infinitat d'avantatges -autonomia, seguretat, confort- i sempre resultarà més econòmic que canviar d'habitatge o viure limitat dins de casa.

Però, com podem saber el preu d'un pujaescales?

 

Preu d'una cadira salvaescales

 

Les cadires salvaescales serveixen de gran ajuda perquè les persones amb mobilitat reduïda o d'avançada edat puguin pujar i baixar escales amb total seguretat i sense risc a patir cap caiguda, tant dins com fora de la seva casa.

El preu de les cadires salvaescales pot oscil·lar entre els 2.000€ i els 9.000€. Abans de res, cal saber que cada instal·lació és única i diferent i que totes aquestes ajudes es fabriquen a mida per a cada tipus d'escala. Per tant, el preu de cada salvaescales pot variar substancialment en funció de diversos factors:

1. El tipus d'escala:

Per exemple, un tram recte d'escala sempre serà més econòmic que un tram corb i/o amb replans intermedis. El tram recte no té formes especials, és recte, per la qual cosa la seva fabricació és més ràpida i lògicament té menor cost. En canvi, la instal·lació d'un salvaescales per a una escala amb corbes sempre serà més complexa ja que es fa totalment a mida i la seva fabricació és molt més laboriosa.

2. El recorregut a salvar:

Aquest també és un altre dels factors importants a l'hora de determinar el preu. A major recorregut més necessitat d'elements de guiat i fixació, i per tant, el preu sempre serà superior. Com és lògic, a major distància, major serà el preu.

3. Interior o intempèrie:

El lloc on s'ha de realitzar la instal·lació (espais interiors o espais en l'exterior) també determinarà el preu. Per a la instal·lació d'una cadira salvaescales en espais exteriors els materials han de ser més resistents a les inclemències del temps perquè no s'espatlli. Aquests materials especials sempre encariran el preu i cal tenir-lo en compte.

4. Model de cadira:

Cada cadira té les seves pròpies característiques tècniques. En funció del model triat disposarà de més o menys opcionals i extres, la qual cosa farà variar el cost final del pujaescales. Alguns dels factors que poden encarir el preu final de la cadira són l'entapissat, la possibilitat d'afegir gir automàtic, la incorporació d'un kit d'extra pes, la possibilitat d'instal·lar un tram articulat… tot això condicionarà el preu final.

 

Per tots aquests motius és important i recomanable que un tècnic expert en accessibilitat realitzi una visita al lloc en qüestió i faci un estudi de la seva escala.

Només així vostè podrà tenir un pressupost a mida de les seves necessitats. Evidentment, la visita i l'assessorament tècnic no li han de suposar cap cost ni compromís.

 

Preu d'una plataforma salvaescales

 

Les plataformes salvaescales estan dissenyades perquè les persones que es desplacen en cadira de rodes puguin pujar i baixar les escales amb total autonomia.

El preu d'una plataforma pot anar des dels 6.000€ als 10.000€ o més depenent de diversos factors: del tipus d'escala, del recorregut a salvar, del lloc on s'hagi d'instal·lar (interior o intempèrie) i del model i característiques tècniques de plataforma (superfície, embarqui, seient opcional, senyals lluminosos…).

D'igual manera que amb les cadires elevadores, si l'escala a salvar és corba en comptes de recta influirà en el cost final de la plataforma, ja que implica més dificultat de fabricació de la guia i més temps de muntatge.

Si vol comprar una plataforma salvaescales per al seu negoci, local o comunitat de propietaris posi's en contacte amb un bon professional perquè valori, in situ, tots aquests factors i li ofereixi un pressupost totalment a mida.

 

Preu d'un elevador de curt recorregut

 

Els elevadors de curt recorregut són uns elevadors de reduïdes dimensions que serveixen per a salvar desnivells verticals de fins a 3m d'altura, per exemple l'altura que separa l'entrada del seu edifici fins a l'ascensor.

Aquests mini elevadors permeten transportar a persones amb i sense discapacitat, amb i sense cadira de rodes. No obstant això, també serveixen per a altres usos com per exemple per a pujar i baixar el cotxet del bebè o per al carret de la compra.

El preu d'aquests elevadors oscil·la entre els 6.500€ i els 10.000€ o més depenent sempre de molts factors ja esmentats anteriorment. Aquests preus són orientatius ja que sempre és necessària la visita d'un assessor tècnic per a realitzar un estudi del lloc i valorar quin pot ser la millor solució per a dotar d'accessibilitat a l'espai on s'ha de realitzar la instal·lació.

Evidentment, en funció de la distància a salvar (a major altura) i de les dimensions de l'elevador i acabats, major serà el seu cost. Per exemple, els elevadors que van a l'exterior seran més cars perquè han d'estar preparats per a resistir a la intempèrie.

Així mateix, els elevadors verticals disposen d'un ampli rang d'opcionals que també fan variar el valor final d'aquest. Depenent del model d'elevador triat, podrem disposar de més o menys característiques i opcionals.

 

ALTRES AJUDES PER A l'ELEVACIÓ

 

A part de les cadires, les plataformes i els elevadors també existeixen altres solucions per a l'accessibilitat que fan que la vida de les persones amb mobilitat reduïda sigui molt més fàcil. Aquest és el cas dels elevadors per a piscines -que permeten entrar i sortir de l'aigua fàcilment-, les plataformes que s'instal·len arran de terra i passen inadvertides i les escales elevadores que es converteixen en plataforma (doble funció en un sol aparell).

Així mateix, també existeixen altres ajudes de tipus mòbil i portàtil, com els pujaescales ERUGA i EFICACIS.

Aquestes solucions són perfectes per a aquelles persones que no vulguin instal·lar una cadira o una plataforma fixa a la seva casa.

És important remarcar que es tracta d'ajudes especialment indicades per a usos puntuals i sempre es necessitarà l'ajuda d'una altra persona.

El pujaescales ORUGA suposa una gran ajuda a l'hora de pujar i baixar escales i no requereix d'un gran esforç físic per a l'acompanyant.

L'elevador EFICACIS, per part seva, és el salvaescales ideal per a pujar per escales més estretes, amb replans petits i/o amb graons en ventall.

 

A Válida sin barreras, coneixedors que el preu és un factor determinant per a decidir-se a comprar un salvaescaleras, posem a la seva disposició un equip d'assessors tècnics perquè valorin el seu cas en particular. Li faran una visita a la seva casa o al lloc en qüestió que vostè indiqui. Una visita molt ràpida en la qual li faran un estudi de la seva escala, l'assessoraran sobre la millor solució possible i li oferiran al moment un pressupost totalment a mida i tancat, amb tot inclòs, sense sorpreses ni imprevistos.

Amb aquesta informació vostè podrà valorar si pot instal·lar o no el salvaescales que necessita. Així mateix, Válida sin barreras també li ofereix la possibilitat de finançar tots els seus productes en còmodes terminis, ajustats a les seves preferències.

A més, a la majoria de Comunitats Autònomes i municipis existeix la possibilitat de demanar ajudes públiques per al foment de l'autonomia personal i la promoció de l'accessibilitat per a habitatges particulars i també per a comunitats de veïns.

La visita d'un assessor tècnic pot ser un bon moment per a preguntar per aquest tipus d'ajudes i subvencions per a l'accessibilitat.

Si vol més informació sobre preus de salvaescales, truqui a Válida sin barreras al telèfon gratuït 900 414 000 o enviï un mail a [email protected]. Obtindrà a l'instant tot l'assessorament que necessita i un pressupost totalment a mida i sense compromís.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu