sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cadires salvaescales per a persones grans

La mobilitat en la llar pot canviar amb els anys. Si pujar una escala pot ser una acció quotidiana sense major importància quan s'és jove, amb els anys pot acabar sent un repte diari. És just en la tercera edat on, en la majoria dels casos, trobem majors dificultats per accedir als diferents espais de la casa o fins i tot sortir al carrer. En habitatges de diverses plantes, aquesta realitat és on apareixen les majors complicacions per superar les barreres arquitectòniques.

Una de les opcions més comunes per guanyar accessibilitat en la llar és instal·lar una cadira salvaescales. Són una solució econòmica, no requereixen obres i són plegables, per la qual cosa ocupen poc espai sobre l'escala existent. A més, no requereixen cap tipus de manteniment, a diferència dels ascensors i elevadors, encara que és recomanable que periòdicament passin alguna revisió tècnica.

Les cadires salvaescales s'instal·len sobre escales rectes o corbes (fins i tot de caragol). Mitjançant unes guies fixades als graons o la paret, la cadira puja o baixa seguint el recorregut de les guies, permetent a un usuari salvar còmodament des d'uns pocs graons fins a diverses plantes de desnivell. Per això, les cadires salvaescales també són conegudes com a cadires pujaescales o elevadores.

Una dels principals dubtes que sorgeix entorn la necessitat d'instal·lar aquest tipus de solucions en accessibilitat és si seran molt difícils d'usar o perilloses. Actualment, la majoria de models presenten un funcionament molt senzill: l'usuari desplega el seient, se senti i activa la cadira pressionant un botó situat en el braç. Normalment, segons la direcció en què es pressioni el botó, la cadira pujarà o baixarà. En qualsevol cas, la normativa vigent obliga al fet que la màquina solament es mogui mentre l'usuari pressiona el botó, la qual cosa es tradueix en un control total i directe de la màquina.

A nivell de seguretat, les cadires salvaescales d'avui compten amb cinturó de seguretat (opcionalment, algunes fins i tot arnés per tenir major estabilitat), claus de seguretat per al seu accionament i diferents sensors que eviten que la cadira col·lisioni amb objectes o es quedi sense bateries a mig camí.

I si la cadira està en una altra planta, com accedeixo fins a ella? Pràcticament totes les cadires salvaescales compten amb accionament per control remot. A través d'una clau de seguretat, l'usuari pot cridar la cadira fins al nivell en què es troba. Aquesta solució és molt útil en habitatges on conviuen diverses persones majors o comunitats de veïns.

Si estàs interessat en cadires salvaescales, ascensors, elevadors o plataformes per a cadires de rodes, en Válida sin barreras trobaràs el que cerques. Truca'ns: 900 414 000.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu