sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cama adormida: Causes i altres símptomes

Pierna acorchada

Per què sentim les cames adormides? T'expliquem quines són les seves causes i altres símptomes en aquest article.

 

Tots hem sentit alguna vegada aquesta sensació de formigueig, però, sabem per què ocorre? Hi ha diferents nivells d'intensitat, per això, en aquests casos en els quals notem que l'endormiscament és més intens o que es repeteix amb regularitat, pot ser un signe d'alguna alteració.

En aquest sentit, és important saber els causants i com podem revertir-lo.

 

Potser t'interessa: Aliments dolents per a la circulació i la circulació sanguínia: 10 remeis casolans.

 

 

 

Quines són les causes de les cames adormides?

 

La sensació d'endormiscament pot succeir en diferents parts del cos, però normalment es concentra en les extremitats, braços o mans, els peus o les cames.

- Les causes poden ser vàries, la més comuna pot ocórrer perquè romanem en la mateixa posició durant un temps prolongat o ser ocasionat per una mala postura.

- Aquesta sensació també pot veure's incrementada quan tenim una lesió o fractura, perquè hem de tenir la cama immobilitzada durant molt de temps i podem sentir pressió per les benes o el guix.

- En molts casos, i sobretot a les persones majors, poden notar de manera habitual aquesta sensació de formigueig i pot ocórrer per falta de rec sanguini.

- Una situació que també pot augmentar aquesta sensació és degut a una falta de vitamines com B1, B6, B12 o E .

- Si es té diabetis, pots sofrir una neuropatía diabètica i poden manifestar-se símptomes d'endormiscament sobretot a les cames i els peus.

- Algunes mossegades o picades de determinats insectes o animals poden provocar aquesta sensació de cames adormides.

 

 

- És normal sofrir ansietat en moments puntuals de la nostra vida, però si això es produeix molt seguit, pot provocar diversos símptomes psíquics i també físics, entre aquests últims, els afectats poden tenir sensació d'entumiment en les extremitats.

- Amb el pas dels anys, també som més propensos a sofrir Aterosclerosis, també conegut com a “enduriment de les artèries”, és quan es concentren grassa, colesterol i altres substàncies en les parets de les artèries, podent obstruir el flux sanguini.

- L'ús de diferents medicaments poden tenir com a efectes secundaris l'entumiment de les extremitats, per això és recomanable llegir-nos el prospecte i preguntar al nostre metge.

- Un altre dels casos més greus amb els quals podem sentir endormiscament de les cames és amb l'esclerosi múltiple, alteració que afecta el cervell i a la medul·la espinal. Aquesta malaltia pot danyar permanentment els nervis i pot afectar de manera molt diferent depenent de la persona.

 

 

Com millorar la sensació de formigueig?

 

Per a reduir la sensació de cames adormides o adolorides, podem realitzar diversos exercicis que ens ajudaran a prevenir problemes cardiovasculars, a més, has de saber que hi ha diferents aliments que poden millorar o prevenir aquesta afectació. Per això, et deixem amb el següent article: Com millorar la circulació sanguínia.

Si aquesta sensació de formigueig persisteix i no millora amb el temps, hem d'acudir al nostre metge perquè realitzi un pronòstic. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu