sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Cames inflades i vermelles en ancians: Causes i exercicis

Per què els ancians poden tenir les cames inflades i vermelles? Què ho causa i quins exercicis poden millorar-ho?

 

A mesura que envellim, és comuna que les cames dels majors s'inflin, sobretot en períodes d'estiu on la temperatura augmenta i això provoca que es concentrin més líquids en els teixits de les cames i braços.

Hi ha altres causants d'aquesta afecció, per això, en aquest article et vam mostrar quins són i també com podem revertir-los.

 

Pot ser t'interessa: Aliments dolents per a la circulació i les varius.

 

 

Causes de peus i cames inflades en persones majors:

 

  •  En persones d'avançada edat és normal que apareguin problemes relacionats amb una mala circulació sanguínia. Aquest problema tan comú en majors, provoca que la sang es concentri en les extremitats inferiors. 
  • A més de la pròpia edat, també pot incrementar el risc de patir aquest trastorn si portem una alimentació poc saludable i amb excés de sal. 
  • Altres causants són un estil de vida sedentari amb poca activitat física. 
  • Així mateix, hi ha certs medicaments que també poden empitjorar aquest aspecte. 
  • Un altre factor pot ser la menopausa, perquè provoca diferents alteracions hormonals que també poden afectar el regui sanguini. 
  • Malalties renals, cardíaques o hepàtiques, en aquests casos, és primordial anar al metge per a demanar consell i tractament específic.

 

Aquests factors poden provocar:

- Inflor en cames i peus

- Sensació de pesadesa

- Formigueig i picor en aquesta zona

- Probable aparició de varices

- Cames vermelles

 

Quan observem aquesta alteració, és important consultar al metge perquè pugui analitzar els símptomes que pateix la persona per a descartar possibles afeccions greus i pugui proporcionar-nos el millor tractament.

 

 

Remedios per a millorar cames inflades en persones majors

 

Per a millorar la circulació sanguínia, hi ha diferents exercicis que podem emprar i també aliments específics que poden fomentar una circulació adequada. Per a això, et deixem amb el següent article on t'expliquem 10 remeis casolans per a millorar la circulació sanguínia.

No hem de portar roba ajustada que impedeixi la circulació de la sang.

Com hem comentat, és important evitar aliments amb molta sal.

La calor directa a les cames tampoc és bo.

Si estem moltes hores asseguts sense moure'ns, és important realitzar petits estiraments de manera habitual de peus i dits.

Al dormir, podem col·locar un coixí a les nostres cames per a mantenir-les una mica elevades, això afavoreix la seva circulació.

Es recomana realitzar dutxes d'aigua temperada o freda sobretot en la zona de les cames.

Els massatges terapèutics també ajuden a reduir la inflor i malestar.

 

 

 

Exercicis per a cames inflades en ancians

 

Realitzar certa activitat física és molt important per a reduir la inflor de cames, per això, caminar mitja hora cada dia pot ser molt saludable.

Una altra pràctica esportiva molt recomanada per a millorar les cames inflades en persones d'avançada edat és la de realitzar gerontogimnasia.

La hidrocinesiterapia és una altra teràpia útil per a la rehabilitació gràcies a les propietats físiques de l'aigua.

 

Et deixem un vídeo amb diferents exercicis molt fàcils de realitzar i ideals per a persones majors amb mobilitat limitada:

 

 

 

Si a l'afectat li costa pujar i baixar escales a causa de l'inflor que pateix, hi ha solucions salvaescales  que permeten un accés lliure per la seva llar sense esforç i amb total autonomia. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu