sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Caminador amb rodes o sense rodes: Quin és millor?

Quina és la millor opció: Caminador amb rodes o sense rodes

A vegades, després d'una malaltia, lesió o cirurgia, pot ser difícil caminar o moure's. En aquests casos, un caminador pot ajudar a caminar amb major seguretat. Així doncs, els caminadors serveixen bàsicament per a proporcionar estabilitat i autonomia a l'usuari a l'hora de desplaçar-se.

Existeix una gran varietat de tipus de caminadors, amb diferents formes de bastidor, plegables o no, amb altures ajustables, amb o sense rodes, i més components. L'objectiu és triar el caminador que ofereixi la millor maniobrabilitat sempre que sigui prou estable per a garantir la seguretat de l'usuari.

T'expliquem com ha de ser el caminador per a cada cas.

 

 

Caminador sense rodes

 

El caminador sense rodes pot ajudar a caminar de forma segura i independent. Aquest caminador és ideal per a aquestes persones que tenen les cames febles, perquè els oferirà l'estabilitat necessària per a suportar el seu pes.

El caminador sol contenir un marc d'alumini amb quatre potes ajustables que estan en contacte amb el sòl. Disposa de petites empunyadures en la part superior per a la seva subjecció. També té tapes de goma en les parts inferiors del caminador per a evitar lliscaments.

El principal avantatge d'aquest caminador és que proporciona una gran estabilitat per a la prevenció de la pèrdua d'equilibri i caigudes.

Un desavantatge és que han d'utilitzar-se els braços per a aixecar i avançar el caminador mentre camina. En aquest sentit, no es recomana aquest tipus de caminador a les persones amb poca força als braços.

 

 

Caminador amb rodes

 

Caminador de 2 rodes:

 

El caminador amb rodes més comuna és el que té 2 rodes en les potes davanteres. Aquest caminador pot utilitzar-se en exterior i interior, permetent a l'usuari desplaçar-se amb ell mentre camina sense haver d'aixecar-lo per a avançar.

També existeixen caminadors amb 3 i 4 rodes, tots dos models tenen els seus avantatges i desavantatges, per la qual cosa la decisió ha de prendre's sobre la base de les necessitats de l'usuari.

 

Caminador de 3 rodes:

 

Els caminadors de 3 rodes són lleugers i poden plegar-se fàcilment, per la qual cosa són fàcils de transportar. No obstant això, tenen una estructura més estreta i un radi de gir més tancat.

 

Caminador de 4 rodes:

 

Els caminadors de 4 rodes són més pesats i més grans, la qual cosa complica el seu allotjament en llocs petits però ofereixen més estabilitat que el model de tres rodes i permet caminar amb major velocitat sense necessitat de fer tanta força amb els braços. Normalment vénen amb un seient perquè les persones puguin descansar si el necessiten.

 

 

 

Recomanacions per a l'ús del caminador

 

Abans d'usar un caminador, ha d'assegurar-se que tingui l'altura correcta per a la persona que ho utilitzarà. Per a verificar l'altura del caminador, la persona ha de col·locar-se dins del marc i deixar que els seus braços pengin. Les empunyadures del caminador han d'estar al nivell de les nines. Si no ho estan, haurà de variar-se la posició dels botons petits per a ajustar les quatre potes del caminador a l'altura correcta.

També és important tenir en compte el pes que pot suportar el caminador així com la seva resistència.

Els caminadors solen ser plegables per a un fàcil emmagatzematge i transport. No obstant això, hem de tenir en compte que són difícils d'usar per a pujar i baixar escales, per la qual cosa segurament necessitarà l'ajuda d'una altra persona per a fer-ho o buscar una solució salvaescales.

 

Per a saber quin és el tipus de caminador més adequat en la seva situació, és recomanable demanar consell al seu metge o fisioterapeuta per a garantir que és el caminador apropiat i pugui utilitzar-ho de manera correcta. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu