sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Caminadors per a persones majors: Tipus i consells

Per què són tan útils els caminadors per a les persones majors? En aquest article et donem els millors consells i recomanacions així com explicar-te els diferents tipus que existeixen actualment.

 

 

Válida sin barreras moltes vegades treballem amb persones que desafortunadament tenen problemes de mobilitat, per això, oferim solucions salvaescales que permeten fer més fàcil el seu desplaçament diari.

Moltes d'aquestes persones utilitzen caminadors com a mitjà de suport per a moure's amb seguretat per la seva llar o quan han de sortir de casa.

Per aquest motiu, en aquest article volem explicar-te tot sobre caminadors per a persones majors i adults que puguin requerir temporalment o indefinidament d'aquesta mena d'accessoris de mobilitat per a caminar de manera segura.

 

Què és un caminador i per a què serveix?

 

Un caminador és un tipus d'ajuda tècnica que serveix per a millorar la mobilitat i l'autonomia de les persones. Normalment els que més ho utilitzen són els ancians adults amb problemes de mobilitat. Aquests objectes ofereixen estabilitat i subjecció mentre l'usuari està caminant.

Aquest tipus d'ajudes ofereixen més estabilitat que les crosses o els bastons gràcies a una àmplia base que brinda un millor suport i fermesa.

També existeixen caminadors pediàtrics especials per als nens més petits que puguin tenir problemes de mobilitat per alguna mena de discapacitat. 

Aquestes ajudes poden aportar diferents beneficis al seu usuari:

• Ajudar amb l'equilibri de la persona i evitar possibles caigudes

• Ajudar a limitar la càrrega de pes en la part inferior del cos

• Brindar suport sobretot en persones majors que tenen els músculs més febles

• Reduir el cansament o el dolor en caminar o en parar-se

• Quan la persona vol descansar, permet asseure's en el mateix caminador

• Proporcionar una major confiança a les persones amb un control reduït del moviment de les seves cames

 

Tipus de caminadors per a persones majors

 

En el mercat existeixen una àmplia varietat de models de caminadors, cadascun pensat per a unes necessitats específiques. Els fisioterapeutes poden avaluar al pacient per a identificar el millor tipus de caminador. 

 

”andadores-ancianos-tercera-edad-mayores-andar-desplazamiento”

 

Caminadors sense rodes:

 

Aquest caminador és útil per a ajudar a caminar de manera independent i segura, proporcionant una gran estabilitat al seu usuari. Normalment aquests caminadors solen tenir marcs fabricats en alumini amb quatre potes regulables en altura. En la part superior del caminador es troben les empunyadures per a la seva subjecció.

Per a usar aquest tipus de caminador ha d'aixecar-se a cada pas, per la qual cosa la persona ha de tenir una mica de força als braços i a vegades pot ser una mica difícil d'utilitzar.

 

Caminadors amb rodes:

 

El caminador amb rodes, també denominats caminador rollator, poden disposar de 2, 3 o 4 rodes.

El principal avantatge d'aquests caminadors és que són més fàcils d'utilitzar i d'avançar amb ell, perquè l'usuari no ha d'aixecar el caminador a cada pas.

Els caminadors amb 2 rodes davanteres tenen suports fixos en les dues potes posteriors. En general, aquests caminadors es recomanen més per a espais d'interior.

Els caminadors de 3 o 4 rodes direccionals. També tenen un sistema de frenat en les rodes posteriors. Aquests caminadors requereixen d'una major habilitat per a la seva utilització.

 

 

 

Moltes d'aquestes ajudes disposen d'un seient embuatat i també d'un cistell per a transportar objectes. Els caminadors amb seient són molt útils per a aquestes persones amb mobilitat reduïda que es cansen ràpidament.

Així mateix, existeixen caminadors fixos i uns altres que permeten plegar-se per a un millor emmagatzematge i transport.

També existeixen models amb rodes més amples adaptats per a terrenys irregulars com a muntanyes, platges o camps.

 

Característiques dels caminadors, seguretat i pes

 

Per a determinar una altura adequada del caminador, la persona que ho utilitzarà ha de col·locar-se dins del marc de l'ajuda tècnica.

Ha de deixar caure els seus braços i situar les empunyadures del caminador perquè quedin a l'altura de les seves nines. Per a això, haurà de variar l'altura per a adaptar-se a les mesures de l'usuari, regulant l'altura de les potes fins que empunyadures i nines quedin ben posicionades.

Un caminador és el més segur i ajuda més quan està adaptat a les necessitats concretes de l'usuari. Per això, és important que el caminador sigui de la grandària adequada, perquè una altura incorrecta pot ser difícil d'usar, provocar caigudes o dolor a l'usuari.

També és important adoptar una bona postura en usar el caminador per a evitar danys a l'esquena o als braços.

Un fisioterapeuta pot ajudar-nos a ajustar l'altura i l'ample per a una adaptació correcta. Les 4 potes del caminador han de tenir la mateixa longitud.

El pes de l'usuari és un altre factor a valorar quan s'ha de triar un caminador. Hem de tenir en compte que no tots els caminadors suporten la mateixa càrrega. Per això, haurem de triar un que s'adapti al pes de la persona que l'utilitzarà.

 

”andador-tercera-edad-mayores-andar-desplazamiento-discapacidad-ayuda-tecnica”

 

Mesures dels caminadors a tenir en compte per a l'ús a casa

 

Evidentment un altre factor a tenir en compte quan anem a triar un caminador, és el de les seves mesures. Si la nostra casa té espais molt reduïts, haurem de decantar-nos per un caminador més estret, millor si té 2 rodes o sense rodes i que sigui plegable. També és important que mesuris la grandària de les portes de la teva llar per a assegurar-te que el teu caminador pot passar sense problemes.

Si l'espai de la teva llar és ampli, pots triar un caminador amb majors dimensions i amb 4 rodes.

 

Preus dels caminadors i qualitat de materials

 

En els caminadors existeix un ampli rang de preus tenint en compte els diferents factors esmentats com a materials, si el caminador és d'alumini lleuger o materials més robustos, o uns altres com la mena de model triat i els seus diferents opcionals.

Per això, en el mercat podem trobar des de models més econòmics d'uns 30€ fins alguns de més de 200€. En aquest sentit és important valorar l'ús que li donarem abans de prendre qualsevol decisió i consultar amb el nostre terapeuta perquè pugui ajudar-nos a triar correctament.

Si estàs interessat a obtenir una d'aquestes ajudes tècniques, et deixem un article relacionat en el qual t'expliquem com pots sol·licitar caminadors i cadires de rodes a través de la Seguretat Social.

 

”andadores-tipos-medidas-precauciones-recomendaciones-personas-mayores”

 

Com utilitzar un caminador a la llar

Si utilitzarem el caminador sobretot en espais d'interior com en la nostra llar, podem disposar de models més senzills i lleugers que ofereixen igualment una gran estabilitat. Abans d'utilitzar el caminador en la llar, hem d'assegurar-nos a no hi ha cables solts pel sòl, catifes que no estan pegades al sòl o mobles que puguin entorpir el pas de la persona que utilitza el caminador.

Caminadors i cadires salvaescales:

Si a la nostra casa tenim una cadira salvaescales o una plataforma pujaescales instal·lada, és recomanable disposar de dos caminadors, un per a l'ús en la planta baixa i l'altre a la planta superior.

 

 

Llogar o comprar un caminador per a una persona major

 

Existeix la possibilitat de llogar un caminador, això és útil en aquestes ocasions en què s'està realitzant un tractament de recuperació i podrem caminar amb normalitat en un temps determinat. Llogar un caminador també pot ser útil si volem veure com s'ajusta el caminador a les nostres necessitats. Si tenim previsió que el caminador serà per a un ús freqüent i durador, sempre és aconsellable comprar. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu