sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Campus inclusivo para jóvenes con discapacidad

campus inclusiu per a joves amb discapacitat

Al llarg d'aquesta setmana, la Universitat Rei Joan Carles de Madrid ha acollit la tercera edició de la convocatòria nacional “Campus inclusius. Campus sense límits 2013”. Una iniciativa que enguany sota el projecte “What’s o p! Estàs en línia?” anima als joves amb discapacitat a continuar els seus estudis a la universitat.

El campus està promogut per la Fundació Repsol, la Fundació Universidad.es, la Fundació ONCE i el Ministeri d'Educació. Un total de 12 joves, sis d'ells amb diversitat funcional, han participat a aquesta tercera edició.

El projecte “What’s up! Estàs en línia?” cerca connectar amb els participants per a donar-los a conèixer el missatge que la Universitat és oberta a tothom, respecta la diferència, és inclusiva, i, per tant, té espai per a totes les persones que vulguin formar part d'ella.

El programa d'enguany ha inclòs activitats formatives en els quatre campus, activitats d'oci inclusiu dirigides especialment a gaudir del temps lliure com per exemple un tour per l'Estadi Santiago Bernabéu, busseig adaptat, visita guiada al Museu del Prado, bany amb óssos marins o turisme accessible per Madrid dels Àustries.

El propòsit d'aquestes activitats ha estat explicar als estudiants amb discapacitat quins són els recursos de la Universitat, cap a quines titulacions orientar-se i com involucararse-se a la vida acadèmica.

És molt important que totes les universitats fomentin campus d'estiu d'aquest tipus amb la finalitat que les persones amb discapacitat es convencin que les seves discapacitats no representen un fre a la seva formació acadèmica.

Si tots ens ho proposem i, sobretot, amb la il·lusió, l'esforç i la persistència de les persones amb discapacitat, s'aconsegueixen trencar les barreres i, per fi, veure la llum del sol.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu