sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Catàleg d'ajudes tècniques per a discapacitats

Catàleg d'ajudes tècniques per a persones amb discapacitat Per a facilitar el desenvolupament de les persones amb discapacitat, existeixen diferents ajudes tècniques per a augmentar la seva independència i autonomia personal, d'aquesta manera, aconsegueixen un millor rendiment en les seves tasques diàries.

Aquests dispositius de suport ajuden a suplir o complementar una limitació o una manca funcional de la persona. Així doncs, ens referim a una ajuda tècnica quan un aparell o utensili incrementa el nivell d'autogestió de l'usuari amb dificultats per a desenvolupar certes labors en el seu dia a dia.

T'oferim tota la informació d'interès per a trencar amb les teves barreres i conèixer algunes de les ajudes més rellevants del mercat.

 

Ajudes tècniques per a persones dependents

 

En l'actualitat, existeixen una àmplia varietat d'ajudes tècniques per a compensar una deficiència o una discapacitat. Normalment, aquestes ajudes estan enfocades per a les persones majors, o persones amb algun problema de mobilitat que precisen d'un suport per a compensar una limitació i no necessitar de l'assistència d'un cuidador.

És evident que hi ha diferents factors a tenir en compte per a classificar els tipus d'ajuda, perquè existeixen una gran quantitat de productes tècnics per a diferents àmbits i funcions. Podem separar els tipus d'ajuda tenint en compte aquests factors:

- Productes de suport per a millorar l'accessibilitat

- Ajudes per a la comunicació/informació

- Productes per a les activitats cuotidianas: per al vestit, el bany/endreço, l'alimentació, el descans, ajudes per a vestir-se, etc.

- Ajudes tècniques per a deficiències visuals

- Ajudes tècniques per a l'audició

- Ajudes per a la mobilitat personal

 

 

És important que cada ajuda tècnica compleixi amb una sèrie de característiques essencials per a millorar la qualitat de vida de les persones:

- Han de respondre a les necessitats per a les quals han estat concebudes

- Han de ser fàcils d'utilitzar

- Segures per a evitar riscos innecessaris

- Han de ser resistents

- Han de ser efectives per a garantir la seva funcionalitat

 

Productes de suport per a persones amb discapacitat física

 

En el mercat existeixen gran quantitat de productes de suport per a augmentar l'autonomia de les persones. En aquest article ens enfocarem en aquests productes tècnics que serveixen per a la supressió de les barreres arquitectòniques.

1. Rampa: És una de les ajudes més conegudes i utilitzades, ja sigui de fusta o metàl·lica. Serveix perquè les persones que es desplacen en cadira de rodes puguin accedir sense dificultat i per a salvar els petits desnivells verticals, sempre tenint en compte el pendent màxim que poden superar.

 

2. Cadira pujaescales: Es tracta d'una solució molt utilitzada per a les persones d'avançada edat, amb discapacitat o mobilitat reduïda que no poden pujar i baixar escales amb autonomia. Es tracta d'una solució molt útil i còmoda per a pujar i baixar d'una planta a l'altra sense risc de caiguda.

 

 

3. Plataforma elevadora: Estan pensades perquè les persones que es desplacen en cadira de rodes puguin pujar de manera independent i sense l'ajuda d'un assistent.

 

4. Ajudes mòbils: Es tracta d'un tipus de solució que pot transportar-se amb facilitat i serveix per a pujar i baixar a una persona amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes, sempre acompanyat d'un assistent.

 

5. Elevador de curt recorregut: Ajuda a transportar persones amb mobilitat reduïda o discapacitat, superant trams de fins a 3m de distància. Aquesta ajuda pot ser utilitzada per persones en cadira de rodes i també per a qualsevol per persones sense discapacitat.

 

6. Elevador per a piscines: Aquests elevadors són molt útils per a ajudar les persones amb mobilitat reduïda a entrar i sortir de l'aigua. Existeixen elevadors per a piscines mòbils i també fixos.

 

 

Totes aquestes ajudes les pots trobar al nostre catàleg de productes.

Si tens dubtes o necessites informació sobre alguna de les nostres ajudes tècniques, pots cridar-nos sense compromís al telèfon gratuït 900 414 000 o enviar-nos un mail a [email protected]. Els nostres assessors tècnics t'informaran per a trobar la millor solució adaptada a la teva situació.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu