sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

10 Causes de les taques vermelles a la pell

Manchas rojas en la piel

Les taques vermelles a la pell són una preocupació comuna que afecta moltes persones. Aquestes marques poden aparèixer per diverses raons, des d'afeccions cutànies benignes fins a problemes més seriosos. En aquest article, explorarem les possibles causes de les taques vermelles a la pell, des de la rosàcia, fins a les reaccions al·lèrgiques, infeccions cutànies o malaltia de la pell.

També aprendrem sobre els símptomes associats i els possibles tractaments disponibles. Si et trobes buscant una solució per a les taques vermelles a la teva pell, continua llegint per obtenir informació valuosa sobre com abordar aquest problema i mantenir la teva pell sana i radiant.

Marques vermelles a la pell: què són i per què apareixen

Hi ha molts motius perquè puguin aparèixer taques vermelles a la pell. En moltes ocasions les causes més comunes no solen ser preocupants, però en unes altres és important parar-los esment perquè pot ser un símptoma d'una malaltia o reacció a un agent extern.

Les erupcions cutànies poden ser causades per una varietat de factors, com a al·lèrgies, infeccions virals o bacterianes, malalties autoimmunes, reaccions medicamentoses, picades d'insectes, dermatitis atòpica o dermatitis de contacte entre altres. Aquestes erupcions poden aparèixer com a taques vermelles planes o elevades a la pell i poden estar acompanyades de picor, descamació o butllofes.

Punts vermells a la pell

Els remeis més habituals per a les erupcions cutànies i taques en la pell inclouen l'ús de cremes o locions tòpiques amb corticoesteroides per a reduir la inflamació i la picor. També es poden utilitzar antihistamínics orals per a alleujar la picor intensa. Aplicar compreses fredes pot proporcionar alleujament temporal i reduir la inflamació. Evitar els desencadenants coneguts, com a productes irritants o al·lergògens, també és important.

A més, mantenir una bona higiene de la pell, evitar gratar-se i utilitzar productes suaus i no perfumats poden ajudar a alleujar les erupcions. No obstant això, és fonamental consultar a un metge per a obtenir un diagnòstic adequat i un pla de tractament personalitzat.

Alguns exemples comuns de les marques vermelles a la pell són les picades d'insectes, dermatitis atòpica o dermatitis de contacte.

Causes de l'aparició de gallimarsots vermells en la pell

Les taques vermelles en la pell poden tenir diverses causes i poden manifestar-se de diferents maneres. A continuació, et proporcionem informació general sobre algunes possibles explicacions per a les taques vermelles a la pell, però és important tenir en compte que aquest no és un diagnòstic mèdic i sempre es recomana consultar a un professional de la salut per obtenir un diagnòstic precís.

1. Rosàcia

La rosàcia és una afecció crònica de la pell que afecta principalment el rostre. Es caracteritza per la presència d'una taca vermella en la cara, enrogiment persistent, vasos sanguinis dilatats i, en alguns casos, petites protuberàncies similars a grans. La rosàcia pot desencadenar-se per factors com l'exposició al sol, l'estrès, certs aliments o begudes, i canvis en la temperatura ambient.

Un tractament consisteix en l'ús de medicaments tòpics com a cremes amb metronidazole o àcid azelaic, que redueixen la inflamació i l'enrogiment. Els antibiòtics orals, com les tetraciclines, poden receptar-se per a casos moderats a greus. La teràpia amb làser o llum premuda intensa (IPL) pot ser efectiva per a disminuir l'enrogiment i els vasos sanguinis dilatats. A més, es recomana cuidar la pell amb netejadors suaus, evitar desencadenants coneguts, protegir-se del sol i controlar l'estrès emocional.

2. Dermatitis seborreica

Aquesta és una afecció inflamatòria comuna que afecta àrees grasses de la pell, com el cuir cabellut, la cara i la part superior del tronc. Pot presentar-se com a taques vermelles escatoses, sovint acompanyades de picor. La dermatitis seborreica pot estar relacionada amb una resposta excessiva del fong Malassezia que es troba de manera natural en la pell.

Els remeis més habituals per a les infeccions per Malassezia, com la dermatitis seborreica o la pitiriasis versicolor, inclouen l'ús d'antifúngics tòpics, com el ketoconazol, el sulfur de seleni o l'àcid salicílic. Aquests medicaments ajuden a controlar el creixement excessiu del fong Malassezia en la pell.

En alguns casos, els antifúngics orals poden ser receptats. A més, mantenir una bona higiene de la resta del cos, evitar la humitat i els factors desencadenants coneguts, com l'estrès o la calor excessiva, també pot ser beneficiós. És important consultar a un metge per a un diagnòstic precís i un pla de tractament adequat.

3. Psoriasi

La psoriasi és una malaltia crònica del sistema immunològic que causa una ràpida acumulació de cèl·lules cutànies. Aquesta acumulació forma taques amb vores vermell i rosades en la pell, que poden ser gruixudes i elevar-se per sobre de la superfície cutània. La psoriasi pot afectar diferents àrees del cos i estar associada amb dolor o picor. Ataca a cèl·lules sanes de la pell i existeixen diferents graus d'afectació.

4. Taques de naixement

Aquestes taques es presenten en néixer o poc després i poden ser de dos tipus principals: taques de vi de Porto i taques de naixement pigmentades. Les taques de vi de Porto són taques rosades o vermelloses causades per vasos sanguinis dilatats en la pell. Les taques de naixement pigmentades són àrees de pell més fosques a causa de més contingut de pigment.

5. Taques solars

També conegudes com a taques de l'edat o lentigos solars, són àrees planes de pigmentació marró que apareixen en la pell exposada al sol amb el pas del temps. Són el resultat de l'acumulació de mal solar al llarg dels anys i solen afectar persones d'edat avançada.

Per a tractar les taques solars existents, es poden utilitzar cremes o locions despigmentants amb ingredients com hidroquinona, àcid kójico o retinoides.

6. Melasma

És una afecció comuna en la qual apareixen taques marrons en la pell, especialment en àrees exposades al sol, com la cara, el coll i els avantbraços. El melasma està associat amb canvis hormonals, com l'embaràs o l'ús d'anticonceptius orals, i l'exposició solar pot empitjorar la seva aparença. Es recomana utilitzar protector solar tots els dies i evitar l'exposició directa al sol.

7. Pigues

Les pigues són un tipus de taques petites planes de color marró clar o vermellós que solen aparèixer en àrees exposades al sol, com la cara, les espatlles i els braços. Són causades per una major producció de melanina en unes certes àrees de la pell i solen ser més comunes en persones amb pell clara.

8. Vitiligo

Aquesta condició causa la pèrdua de pigment en la pell, la qual cosa resulta en l'aparició de taques blanques o desimantades. El vitiligo és el resultat d'una malaltia autoimmune en la qual el sistema immunològic ataca i destrueix les cèl·lules productores de pigment en la pell.

taques clares a la pell malaltia autoinmunitaria

No existeix una cura definitiva per al vitiligo, però alguns tractaments poden ajudar a millorar l'aparença de les taques, com a cremes amb corticoesteroides, medicaments immunomoduladors, fototerapia o fins i tot trasplantament de melanòcits.

9. Reacció al·lèrgiques o irritant

Apareixen taques vermelles en la pell també per reaccions al·lèrgiques o irritants que poden requerir la identificació i evitar el desencadenant. A vegades, poden ser granellada per calor i la suor. Si la reacció és lleu, pot ser suficient amb aplicar compreses fredes, cremes hidratants o locions calmants. No obstant això, si la reacció és més greu o persistent, amb mal de cap o febre és recomanable buscar atenció mèdica.

10. Virus del Zika

Aquest virus, provocat per la picada d'un mosquit, crea una granellada en la pell 3 dies després de la picada. Són uns tipus de taques vermelles que duren fins a 5 dies i s'estenen pel cos produint frisança.

*Aquest article és orientatiu i en cap cas substitueix la informació que pugui proporcionar-nos un professional sanitari.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu