sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Causes i tractament del dolor de cames i malucs

Dolor en caderas y piernas solución

El dolor en el maluc i la cama pot ser una afecció comuna que afecta persones de totes les edats. Hi ha una varietat de causes que poden provocar dolor en aquesta àrea del cos, des de lesions esportives fins a problemes de salut crònics. En aquest article, explorarem algunes de les causes més comunes del dolor de maluc i cama.

Causes que provoquen dolor de maluc i cama

Existeixen diferents lesions, malalties o afectacions cròniques que provoquen dolor de maluc i cama i, en conseqüència, dificultat per a moure's, realitzar activitats diàries o pujar escales. Aquestes són les més importants i que es donen en la majoria dels casos:

 1. Lesions esportives o d'exercici: Els atletes i les persones que fan exercici regularment sovint pateixen lesions en el maluc i la cama. Les lesions més comunes inclouen la tensió muscular, els esquinços i les fractures òssies.
 2. Artritis: L'artritis és una malaltia inflamatòria crònica que pot afectar qualsevol articulació del cos, inclosa el maluc. Aquesta afecció pot causar dolor, rigidesa i inflor en el maluc i la cama.
 3. Bursitis: La bursitis és una inflamació de les bosses de líquid que es troben en les articulacions. Aquesta afecció pot causar dolor en el maluc i la cama, especialment quan es camina o es realitza activitat física.
 4. Hèrnia de disc: L'hèrnia de disc ocorre quan el material gelatinós a l'interior del disc intervertebral es desplaça i comprimeix els nervis espinals. Això pot causar dolor en el maluc i la cama, així com feblesa muscular i entumiment.
 5. Ciàtica: El nervi ciàtic es pot veure afectat per lesions i provocar dolor que s'irradia des de la columna vertebral fins a la cama. Aquesta afecció pot ser causada per una hèrnia de disc, un estrenyiment del canal espinal o una lesió en els músculs del maluc.
 6. Problemes de la columna vertebral: Els problemes de la columna vertebral, com l'escoliosi, la lordosis i la cifosi, poden presentar dolor en el maluc i la cama a causa de la compressió dels nervis espinals.
 7. Estripi de Labrum de maluc: com a resultat d'una lesió o desgast per artritis pot dolor en la zona del cap del fèmur.
 8. Malalties: osteoartritis, necrosi avascular del cap femoral, esquinçaments de labrum i radiculitis lumbar, maluc en ressort, osteonercrosis de maluc (hi ha una interrupció en el subministrament de sang a l'os), osteoporosi (falta de densitat òssia)
Causes del dolor a les cames i al maluc.

En resum, el dolor de maluc i cama pot ser causat per una varietat de factors, des de lesions esportives fins a problemes de salut crònics. Si experimentes dolor en aquesta àrea del cos, és important buscar atenció mèdica per a determinar la causa subjacent i rebre el tractament adequat.

Problemes de dolor de cama i maluc per tenir els peus plans

Els peus plans, també coneguts com a peu pla valc, és una condició en la qual l'arc del peu és baix o no existeix en absolut, la qual cosa pot provocar una sèrie de problemes a les cames i els malucs. Alguns dels problemes més comuns de dolor de cama i maluc associats amb els peus plans són:

 1. Dolor a la part interna del turmell, a la zona baixa de la cama i el genoll.
 2. Dolor al maluc: Els peus plans també poden causar una desalineació en el maluc, la qual cosa pot provocar-hi dolor. Això pot ser particularment notori després de caminar o fer exercici.
 3. Problemes d'equilibri.
 4. Fatiga muscular.

Dolor de maluc i cama per embaràs

Durant l'embaràs, és comú que les dones experimentin dolor de maluc i cama a causa de diversos canvis que ocorren en el cos. L'augment de pes i l'expansió de l'úter exerceixen una pressió addicional en la pelvis i la columna vertebral, la qual cosa pot causar desalineació en les articulacions i els músculs del maluc i la cama.

Tractament per alleujar el dolor al maluc

A més, durant l'embaràs, el cos produeix l'hormona relaxina, que ajuda a afluixar els lligaments i preparar el cos per al part. Tanmateix, això també pot provocar una major mobilitat en les articulacions del maluc i la pelvis, la qual cosa pot provocar dolor i molèsties.

La posició del fetus també pot contribuir al dolor de maluc i cama durant l'embaràs. Si el bebè està en una posició que exerceix pressió sobre els nervis de la pelvis i les cames, això pot provocar dolor i entumiment en aquestes àrees.

Proves per a detectar el dolor de maluc i cama

El dolor de maluc i cama pot ser causat per una varietat de condicions mèdiques, i el diagnòstic precís és essencial per a determinar el tractament adequat. Existeixen diverses proves que poden realitzar-se per a detectar el dolor de maluc i cama, incloent:

 1. Exploració física: El metge realitzarà un examen físic detallat per a avaluar l'amplitud de moviment, l'estabilitat i la força del maluc i la cama afectades. El metge també buscarà qualsevol inflamació, enrogiment o deformitat de la zona.
 2. Radiografies: Les radiografies poden mostrar qualsevol anormalitat en els ossos, com a fractures, artritis o deformitats.
 3. Tomografia computada (TC): La TC és una prova de diagnòstic que utilitza imatges de raigs X per a produir imatges detallades dels ossos i els teixits tous.
 4. Ressonància magnètica (RM): La RM és una prova de diagnòstic que utilitza un camp magnètic i ones de ràdio per produir imatges detallades dels ossos i els teixits tous, com els músculs, tendons i lligaments.
 5. Ultrasò: L'ultrasò és una prova de diagnòstic que utilitza ones sonores per a produir imatges dels òrgans i els teixits del cos, com els músculs i els tendons.
 6. Proves de laboratori: Les proves de laboratori poden ser útils per a detectar infeccions o malalties autoinmunitaries que poden causar dolor de maluc i cama.

Tractament per al dolor de maluc i cama

El tractament per al dolor de maluc i cama depèn de la causa subjacent del dolor. Alguns tractaments comuns inclouen:

 1. Repòs i fisioteràpia: El descans i la fisioteràpia poden ajudar a reduir la inflamació i millorar la mobilitat en el maluc i la cama. És important que eviti córrer. Un fisioterapeuta pot dissenyar un programa d'exercicis específic per a enfortir els músculs i millorar la flexibilitat.
 2. Medicaments: Els medicaments antiinflamatoris no esteroidals (AINE) poden ajudar a reduir el dolor i la inflamació. Els analgèsics també poden ser útils per a alleujar el dolor.
 3. Injeccions de corticoesteroides: poden ajudar a reduir la inflamació i el dolor en el maluc i la cama.
 4. Cirurgia: En casos greus, es pot recomanar la cirurgia per a reparar o reemplaçar l'articulació del maluc o corregir problemes ossis.
 5. Tractaments alternatius: L'acupuntura, la teràpia de massatges i la quiropràctica poden ser útils per reduir el dolor i millorar la mobilitat.

Busqui ajuda i parlar amb un metge per a determinar el tractament adequat per al dolor de maluc i cama. El tractament primerenc pot ajudar a prevenir complicacions i millorar la qualitat de vida.

*Aquest article és orientatiu i en cap cas substitueix la informació que pugui proporcionar-nos un professional sanitari.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu