sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Claus per estalviar en el manteniment del ascensor

mantenimiento de un ascensor

Estalviem a la compra, en oci, en paper… I per què no en el manteniment del nostre ascensor? Cada petit gest compta! Us presentem una llista de consells elaborada per la Comissió nacional de la Competència i la Comunitat de Madrid per treure més rendiment i eficiència al nostre contracte de manteniment de l'ascensor.

Tot ascensor ha de tenir un contracte de manteniment vigent.

És un requisit imprescindible durant tot el temps que l'ascensor estigui en ús. Al manteniment també se'l denomina “conservació”.

No sols el fabricant de l'ascensor pot mantenir-lo: demani pressupostos i compari.

L'empresa mantenidora no té per què ser la mateixa que va fabricar o va instal·lar l'ascensor, així que no dubti: demani pressupostos per poder valorar quina és la millor opció. Per a més informació i/o assessorament en ascensors, elevadors i manteniments telefoni a 900 414 000 (telèfon gratuït d'atenció al client de Válida sin barreras).

Acaba de mudar-se a un pis d'obra nova? No té perquè assumir el contracte de manteniment signat prèviament pel promotor de l'obra sense saber bé quines són les seves opcions. Pot ser que el promotor no hagi negociat la millor opció per vostè i haurà d'assumir-lo durant molt de temps. Estudiï-ho bé i valori altres possibilitats.

Ascensor nou? La garantia de l'ascensor no es perd per contractar el manteniment amb una altra empresa diferent al fabricant o a l'instal·lador. Així ho diu la normativa de defensa dels consumidors i usuaris: la garantia que li dóna l'instal·lador del seu ascensor haurà de mantenir-se durant un mínim de 2 anys, fins i tot quan el manteniment el realitzi una empresa diferent al fabricant o a l'empresa que ha fet la instal·lació.

Analitzi bé les condicions del seu contracte: preu, durada, cobertures, pròrrogues, penalitzacions. Tots són igual d'importants (no sols el preu!). Deixi clar què passa si el seu ascensor s'espatlla o cal canviar alguna peça. Com les assegurances, els contractes de manteniment poden ser a tot risc o cobrir només algunes contingències.

Vinculi's amb el seu mantenidor durant el temps estrictament necessari.

Alguns contractes són a molt llarg termini, asseguri's d'obtenir bons avantatges. En moltes ocasions, un contracte d'una durada d'1 o 2 anys sol oferir avantatges similars als de llarg termini.

Compte amb les pròrrogues automàtiques del seu contracte. Per a evitar que un ascensor es quedi sense manteniment, és normal que si el propietari no manifesta al mantenidor la seva voluntat d'acabar el contracte, aquest es prorrogui automàticament. Així que informi's sobre quins són les condicions de la pròrroga, així com si existeixen penalitzacions o increments en els preus.

Prevenir abans que curar. Si vol canviar de mantenidor, comenci a buscar abans que venci el seu contracte. Molts dels contractes inclouen clàusules de preavís, és a dir, ha d'avisar al mantenidor amb antelació abans del venciment del contracte.

Conservi sempre una còpia del seu contracte de manteniment, així sempre tindrà a mà totes les informacions importants per a negociar, canviar o comparar ; )

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu