sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com actuar davant la caiguda d'un ancià i just després

Com hem d'actuar davant la caiguda d'un ancià i just després?

 

Amb l'edat, apareixen problemes relacionats amb la pèrdua de les funcions motores que influeixen en la capacitat de moviment de la persona.

Aquesta falta de moviment pot desencadenar en una limitació a l'hora de realitzar les activitats de la vida diària i ocasionar accidents relacionats amb caigudes o lesions que poden afectar en la independència i confiança de la persona.

Per això, en aquest article t'expliquem com hem d'actuar en cas de caiguda i com podem prevenir-la.

 

També pot interessar-te: Ajuda per a aixecar-se del llit i el sofà

 

 

Prevenció per a caigudes en ancians

 

Moltes caigudes podrien evitar-se si l'entorn estigués adaptat. Per això, et deixem amb una llista de factors per a reduir accidents en la llar:

 

- Hem d'evitar cablejat o objectes que puguin entorpir el pas de les persones.

 

- Llevar les catifes o fixar-les en el sòl.

 

- Evitar mobles baixos.

 

- Si hi ha graons, una bona opció pot ser la d'instal·lar un salvaescales que permeti pujar i baixar a la persona de manera autònoma i segura.

 

- Millorar la il·luminació de la llar.

 

- Col·locar baranes en passadissos, escales o banys.

 

- És molt important mantenir cert nivell d'activitat que ajudi a accionar les articulacions i la musculatura de la persona major. En aquest sentit, caminar durant 30 minuts diaris pot millorar l'estat físic de la persona.

 

- Existeixen diferents dispositius d'assistència com a caminadors o bastons que també ajuden a millorar el desplaçament diari.

 

Et deixem un article amb més consells per a reduir les caigudes a casa.

 

Actuació davant una caiguda

 

Abans de res, si una ancià cau, hem de mantenir la calma i abans d'aixecar-lo de seguida, hem de realitzar una valoració de la situació per a observar si la persona pot tenir possibles danys. Si hi ha dolor, hem d'evitar moure a la persona i posicionar el cap cap a un costat perquè pugui respirar correctament.

Si l'accidentat està inconscient o veiem alguna deformitat visible no hem de moure'l i hem d'avisar al Servei d'Emergència 112.

A l'hora d'ajudar a aixecar a la persona, mai hem de tirar dels seus braços per a fer-ho.

Si no hi ha dolor, el primer pas ha de ser intentar incorporar-li molt lentament.

Per a això, hem de posicionar el seu cos boca avall donant suport als genolls i els colzes en el sòl.

Finalment, i amb l'ajuda d'un objecte ferm (normalment una cadira), aixecarem a l'afectat del sòl donant suport a les seves mans amb l'objecte mentre puja lentament. Nosaltres ens situarem darrere per a donar suport en tot moment a la persona i evitar que torni a caure.

 

Encara que no vegem cap mal físic a simple vista, és recomanable anar al metge perquè confirmi que no hi ha lesions internes. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu