sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com calmar a una persona amb demència senil agressiva

Com podem calmar a una persona amb demència senil agressiva?

 

Normalment, la demència ve produïda per una edat avançada, tractant-se d'un síndrome crònic o progressiu. És un envelliment del desenvolupament cognitiu que danya a la capacitat mental de la persona, al seu pensament, reflexió, llenguatge, memòria, etc.

És molt comú que aquesta demència provingui de la malaltia de l'Alzheimer, que ja en les seves etapes més avançades pot provocar episodis d'agressivitat.

 

Potser t'interessa: Sabates amb GPS per a localitzar persones amb demència.

 

 

Com actuar davant una persona amb demència?

 

En etapes avançades de la demència, l'afectat pot arribar a sofrir episodis d'agressivitat i danyar a una altra persona.

Normalment, això pot succeir quan volem que la persona faci alguna cosa que no entén, ja sigui banyar-se, vestir-se, menjar quan no vol o altres canvis. L'afectat segurament tingui dificultats per a retenir la informació recent i no pugui entendre ni donar resposta adequada a aquests processos, esdevenint en episodis agressius cap al cuidador.

En aquests casos, és important saber com actuar per a intentar pal·liar-los o prevenir-los.

 

Primer, hem d'entendre al pacient i saber com actua la seva malaltia per a poder controlar el seu comportament i evitar agressions.

Sempre hem d'evitar discutir amb ell i intentar que raoni, perquè hem d'entendre que això pot produir-li major frustració.

Si està començant a tenir mals comportaments, hem d'intentar distreure'l portant el seu interès cap a altres temes.

Existeixen diferents teràpies que busquen estimular el raciocini cognitiu de la persona com la fisioteràpia o la musicoteràpia que aconsegueixen que l'afectat redueixi la seva agitació, es relaxi i així eviti conductes agressives.

 

També és important evitar canvis en la seva rutina diària, i sempre comunicar-li tot el que farem amb ell de manera directa però tranquil·la sense que sembli una imposició.

 

 

 

Altres factors que ajuden a calmar a una persona amb demència senil agressiva

 

Així mateix, hi ha altres factors que poden millorar o prevenir la deterioració de les seves capacitats mentals:

• Realitzar activitats físiques.

• Tenir una llar ordenada i sense molts elements.

• Fer que la persona participi, en la mesura que sigui possible, en la realització de diverses activitats.

• Existeixen diferents teràpies ocupacionals que busquen la millora del moviment de la persona i també del comportament.

 

Com a cuidador, és important cuidar-se a un mateix i no aïllar-se. Sempre que sigui possible hem de demanar ajuda a familiars, amics o professionals.

Prendre's un temps cada dia per a un mateix és essencial per a millorar la nostra situació personal i així cuidar de l'afectat amb una actitud més positiva i sense que ens sobrepassin les diferents situacions que puguin ocórrer.

En aquest cas, et deixem amb un article que pot ser-te d'utilitat: Fases de la Síndrome del Cuidador: Qui cuida al cuidador?

 

Si la malaltia ja està en un grau bastant avançat, el seu metge pot receptar-li diferents tractaments farmacològics que ajudaran a retardar el desenvolupament de la malaltia i també reduir el seu estrès, ansietat, agressivitat i/o depressió. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu