sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com cuidar a un ancià operat del maluc (+ de 86 anys)

Com podem cuidar a un ancià operat del maluc?

 

Amb l'edat, augmenta el risc de caiguda en persones d'avançada edat, un 30% de la població major de 75 anys cau mínim una vegada per any i en persones majors de 80 anys incrementa al 50%.

Que el perill d'aquesta caiguda acabi amb una fractura de maluc és més elevat com més gran és la persona, per això, hem de saber com prevenir aquests accidents, i en el cas d'haver d'operar, com podem cuidar-los perquè tinguin una millor recuperació.

 

Potser t'interessa: Operació de maluc: Temps de recuperació i què has d'evitar

 

 

Com prevenir a la persona major?

 

El principal origen de trencaments de maluc en persones d'avançada edat són les caigudes, ja que normalment els seus ossos són més fràgils i la seva agilitat per a moure's disminueix, podent tenir problemes d'equilibri i dolors en les articulacions.

A més, poden perdre part de la seva visió i no veure correctament l'entorn que els envolta.

Per a millorar aquest aspecte, és molt important que la persona d'avançada edat visqui en un entorn lliure d'obstacles i usar un calçat que no rellisqui.

Així mateix, és essencial cuidar la seva alimentació, mantenir un estil de vida saludable amb una dieta rica en fibra, fruites, cereals, verdures i també mantenir el cos ben hidratat. És primordial no beure alcohol ni fumar tabac, a més de controlar el pes de la persona.

També és recomanable realitzar activitat física, en la mesura que sigui possible, per a mantenir actiu el sistema.

Si a la persona li costa practicar activitats per falta de mobilitat, et deixem amb un article amb exercicis fàcils per als Majors Asseguts.  

Altres exercicis que poden realitzar-se de manera moderada són caminar diàriament, nedar o anar amb bicicleta per a millorar el regui sanguini.

 

 

En cas de patir un accident, et deixem amb un article on t'expliquem com hem d'actuar davant la caiguda d'un ancià.

 

 

Com cuidar a un ancià de més de 86 anys operat del maluc?

 

Una vegada s'ha operat a l'ancià, i ja li han donat l'alta hospitalària, ha de realitzar gran part de la seva recuperació en el seu habitatge o residència.

Hem de tenir en compte que el temps de recuperació pot variar en cada pacient, però acostuma a incrementar-se en persones d'avançada edat i, per això, allargar-se durant mesos. En aquest aspecte, com a cuidadors hem d'estar pendents de la persona i assistir-lo en tot moment.

Hem de proveir-lo d'un bastó, crosses o caminador per a millorar el seu desplaçament, tot i així, hem de mantenir-nos al seu costat per a comprovar que no perd l'equilibri o la força.

 

El pis ha d'estar ordenat i sense obstacles que puguin entorpir el desplaçament, en aquest sentit, hem d'evitar catifes que no estiguin pegades al sòl, cables solts, o qualsevol objecte o moble enmig del pas.

Tots els utensilis o objectes que pugui necessitar la persona major, han d'estar al seu abast.

És molt important que no pugi ni baixi escales, en aquest sentit, pot ser molt útil instal·lar una cadira salvaescales en aquestes cases amb desnivells verticals que puguin resultar un risc de caiguda per a l'afectat.

És important revisar la ferida de l'operació per a comprovar en tot moment que no tingui cap infecció, si es tenen sospites que pugui estar infectant-se, avisar ràpidament al personal sanitari.

Els primers mesos de l'operació de maluc, es recomana que l'afectat dormi boca amunt, usant un coixí entre els genolls i no posicionar-se de costat.

 

 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu