sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com dutxar a una persona en cadira de rodes: Passos i consells

Com podem dutxar a una persona en cadira de rodes? T'ensenyem els passos i consells per a fer-ho de manera correcta.

Per a les persones majors o en cadira de rodes gaudir d'un bany pot ser una tasca complicada i desafiadora a la majoria dels casos. Existeix un risc bastant seriós que pot mimbrar la seva autoestima i provocar accidents i lesions a l'usuari.

Per això, t'expliquem algunes recomanacions que has de tenir en compte si volem millorar la seguretat i el confort de la persona major o amb mobilitat reduïda.

 

 

 

Com dutxar a una persona amb mobilitat reduïda?

 

Abans de res, quan es té un familiar dependent és necessari ajudar-lo amb delicadesa i evitant possibles riscos que puguin perjudicar-lo. En alguns casos, es recomana adaptar el bany a les necessitats de la persona dependent.

Per a facilitar la condícia d'una persona amb discapacitat, pot ser molt útil disposar d'una ajuda tècnica com una cadira de bany o de dutxa. Aquestes, serveixen de suport a aquestes persones que no poden dutxar-se dempeus o sense assistència, a més de proporcionar autonomia i seguretat a l'usuari. Estan fabricades en materials de metall i plàstic resistents a l'aigua.

No es recomana netejar a la persona amb discapacitat permanent o de llarga durada al llit o cadira amb un recipient amb aigua i una tovallola, perquè pot augmentar el risc de danys en la pell i d'infecció.

Al utilitzar el bany, hi ha taules de transferència i bancs de transferència que permeten a l'usuari lliscar-se dins del bany i després usar la dutxa en la banyera o una dutxa de mà que es pot col·locar. És important assegurar-se que tots els articles utilitzats estiguin a l'altura correcta i estable a la ubicació per a reduir el risc de caigudes.

 

Passos a seguir per a dutxar a una persona en cadira de rodes o amb poca mobilitat

 

1. Preparar el bany amb tot el necessari a l'abast de la persona impedida.

 

2. Ajudar la persona a anar al bany i col·locar la cadira de bany si és necessari.

 

3. Assistir a la persona per a desvestir-se proporcionant-li privacitat.

 

4. Ajudar-lo a entrar en el bany cuidant que no caigui.

 

5. Assistir a la persona a realitzar la transferència de la cadira de rodes a la cadira de bany si és necessari.

 

6. Deixar al pacient que es banyi. Si és necessari, ajudar-ho a rentar-se l'esquena.

 

7. Assecar la pell per complet i, si va en cadira de rodes, ajudar a fer la transferència de manera segura.

 

8. Ajudar la persona a vestir-se.

 

9. Pot aplicar locions i cremes hidratants per a evitar la sequedat i agrietamiento de la pell.

 

 

És important seguir els consells d'un especialista que ens indiqui les ajudes tècniques de condícia que puguin ser d'utilitat depenent del grau de discapacitat de la persona afectada.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu