sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com eliminar les barreres arquitectòniques a l’escola

La tornada a l’escola planteja nous reptes cada any. Amb l'inici del curs, es reprenen temes pendents o apareixen noves necessitats. Entre aquests, eliminar les barreres arquitectòniques del escola suposa un objectiu principal per la garantir l'accés a l'educació de tots els alumnes.

 

Importància de l'accessibilitat en els centres educatius

 

A dia d'avui, encara existeixen centres que no estan preparats per oferir aules accessibles per a persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat. Tot i les normatives i lleis existents, aquesta és una realitat molt comuna en escoles o centres situats en edificis antics, independentment de si són de titularitat pública o privada. Per això, en aquest post abordem les diferents solucions i innovacions tècniques que existeixen per poder eliminar les barreres arquitectòniques a les escoles i centres educatius.

 

Col·legis adaptats a discapacitats: Normativa a seguir

 

Existeixen solucions en accessibilitat pensades per pràcticament tot tipus de barreres i obstacles. Per això, és necessari que els responsables del centre optin per aquelles solucions que permetin garantir la màxima autonomia i seguretat dels usuaris. Independentment de si centre es veurà afectat en els propers anys per un procés de rehabilitació i millora dels accessos, cal optar ajudes tècniques que permetin oferir el major grau d'accessibilitat des del primer dia i a llarg termini.

Una de les opcions més comunes, per exemple, és la instal·lació de rampes per salvar graons. Ja siguin d'obra, metàl·liques o de fusta, les rampes han de complir amb un ample mínim que permeti el pas còmode i sense problemes d'una cadira de rodes (mínim 1,2m). A més, la inclinació no ha de ser superior a les indicades per la normativa vigent:

  •  Fins a 3 metres de longitud: pendent Màxim 10%
  • Fins a 6 metres de longitud: pendent Màxim 8%
  • Més de 6 metres de longitud: pendent Màxim 6%

 

Una altra opció són les plataformes salvaescaleras. Poden instal·lar-se en escales d’un o diversos trams, fins i tot en escales de caragol. Un usuari en cadira de rodes pot activar-la amb només pressionar un botó. Són aptes per a interior i intempèrie i resistents als atacs vandàlics. A més, es pot regular el seu ús mitjançant la clau de seguretat (es requereix per activar la màquina).

En altres casos, els elevadors de curt recorregut suposen una alternativa molt més discreta que les plataformes. Són fàcils d'instal·lar i mantenir, no requereixen obres i permeten càrregues més altes. Per això, són solucions més versàtils, aptes també per al transport de persones amb mobilitat reduïda, persones amb carret, etc.

L'opció de l'ascensor, tot i ser normalment la més costosa i implicar majors requeriments tècnics, segueix sent l'opció en accessibilitat més universal. Així i tot, no sempre és possible instal·lar un ascensor, ja sigui per temes tècnics o per pressupost. En aquests casos és quan haurem d'optar per demanar assessorament tècnic.

 

A Válida sin barreras estem especialitzats a oferir solucions en accessibilitat fins i tot en els casos més difícils. Si aquestes pensat a instal·lar un salvaescales, un elevador, ascensor o cerques una solució específica, nosaltres t'ajudem. Truca'ns: 900 414 000.

 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu