sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com escollir a un bon cuidador de persones amb discapacitat

Saps què has de tenir en compte per a escollir a un bon cuidador de persones amb discapacitat o d'avançada edat?

Sabem que l'atenció dels nostres sers estimats és el més valuós que existeix. En cada família pot haver-hi persones d'avançada edat o amb alguna discapacitat que necessitin l'ajuda d'un cuidador. Aquesta persona pot ser un familiar, personal contractat o un voluntari.

Així doncs, la labor del cuidador és especialment rellevant per al dia a dia d'aquestes persones. Per aquest motiu, és molt important saber com ha de ser per a la seva cura i benestar.

 

Cuidador de persones majors o amb discapacitat

 

Haver de cuidar d'una persona d'avançada edat o amb algun tipus de disfunció, pot resultar una labor complicada ja que implica esforç i dedicació. Moltes vegades, per qüestió de treball i falta de temps, ens és impossible ocupar-nos de la persona dependent, per aquest motiu, és molt usual recórrer a un cuidador professional, tant per a treballar en residències o en el propi domicili. No obstant això, a l'hora de triar el cuidador és important tenir en compte una sèrie de factors imprescindibles per a l'elecció de la persona ideal.

Existeixen diverses agències que proporcionen a les famílies un personal qualificat ajustant-se a les necessitats familiars i del pacient. No obstant això, és important realitzar una selecció pròpia per a assegurar que el contractat compleix amb una sèrie de requisits que són importants per a la cura de la persona.

 

 

Quines qualitats ha de tenir un cuidador de persones majors?

 

 

Per a triar a un bon cuidador, ha de tenir habilitats socials amb les quals sàpiga desenvolupar-se fàcilment amb el contacte humà. No només és molt important que s'entengui amb la família de l'afectat, sinó que també ha de saber comunicar-se amb la persona major o discapacitada. Es busca que sigui una persona amable, simpàtica i amb una actitud positiva. El bon cuidador ha de ser una persona pacient perquè pugui tolerar i superar qualsevol situació complicada sense perdre la calma o alterar-se.

Ha de ser una persona empàtica, que sàpiga posar-se en el lloc de l'altre, acompanyar-lo o ajudar-lo per a cuidar el seu benestar i comprendre la seva manera de pensar.

Evidentment, ser servicial és un altre aspecte molt important en el cuidador ja que haurà d'estar disponible per a assistir a la persona dependent sempre que ho necessiti i respondre a les seves peticions de forma generosa.

És imprescindible mostrar interès i comprensió en l'afectat amb una actitud honesta. En conseqüència, deu saber escoltar-ho i mostrar bon humor.

També és fonamental que el cuidador sigui professional i disposi d'uns coneixements formatius per a saber com ha d'actuar en tot moment i evitar riscos innecessaris.

Una manera de fer la seva labor més fàcil si treballa en el domicili de l'afectat, pot ser proporcionar ajudes salvaescales per a facilitar el seu desplaçament. En aquest sentit, en Válida sin barreras posem a la seva disposició un ampli ventall d'ajudes tècniques que ofereixen autonomia i seguretat a l'usuari.

Un altre factor molt important és que el cuidador ha de saber controlar les seves pròpies emocions, evitar l'estrès i cuidar-se a ell mateix per a poder fer el seu treball amb energia i sense arribar al desgast físic i emocional.

 

Així mateix, convé consultar a la persona dependent per a saber quina és la seva opinió respecte al cuidador, fent-lo partícip en la presa de decisió ja que finalment ell és el veritable interessat.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu