sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

COM MILLORAR LA CIRCULACIÓ SANGUÍNIA: 10 REMEIS CASOLANS

Amb el pas dels anys poden aparèixer diferents símptomes causants del dolor i el cansament a les cames, així com altres trastorns relacionats amb la sensació de formigueig i fred en les extremitats.

Aquests símptomes poden ser provocats per la incapacitat de les venes a realitzar l'adequat retorn de la sang al cor.

La correcta circulació sanguínia és important per a millorar la capacitat de regular la temperatura corporal, disminuir el desgast del cor i per tant, reduir les probabilitats de patir problemes cardiovasculars.

COM MILLORAR LA CIRCULACIÓ SANGUÍNIA

A continuació t'oferim una llista d'hàbits saludables que poden ajudar a millorar la circulació sanguínia del teu organisme.

EXERCICIS PER A LA CIRCULACIÓ

És important mantenir una vida activa: Evita romandre dempeus, quiet o assegut durant llargs períodes de temps.

Si el teu treball o estil de vida són sedentaris, pots realitzar activitats senzilles com aixecar-te cada 2 hores per a anar al bany o beure aigua per a mantenir una correcta circulació de la sang.

També és aconsellable moure els peus cap a un costat i cap a l'altre. Quan puguis, posa les cames enlaire durant uns minuts al dia per a afavorir el moviment dels fluids que obstaculitzen la correcta circulació sanguínia. És aconsellable practicar esport de manera regular.

Alguns exercicis moderats com caminar diàriament, nadar o anar amb bici ajuden a activar el reg sanguini.

Després de realitzar exercici, podem aplicar aigua freda en els panxells i fer un massatge amb crema hidratant per a alleujar la sensació de pesadesa i així activar el retorn sanguini.

 

 

  

 

ALIMENTS PER A MILLORAR LA CIRCULACIÓ SANGUÍNIA

Per a la correcta circulació de la sang és fonamental portar una dieta rica en fibra, fruites, verdures i cereals, reduint al mínim el consum de sal per a retenir menys líquids.

A més, existeix una àmplia llista d'aliments que tenen propietats que afavoreixen la circulació de la sang.

El consum de cítrics -alt contingut en vitamina C- contribueix a evitar l'excés de greix en la sang.

L'all, l'api i la ceba també són aliments primordials per a una bona circulació ja que eviten la formació de coàguls.

Altres aliments bàsics que contribueixen al fet que les nostres venes i artèries estiguin més sanes són el tomàquet, el mango i les ametlles ja que contenen una substància anomenada licopé que estimula la circulació de la sang.

Existeixen altres aliments com l'alvocat, el gingebre i la cúrcuma que també ajuden a mantenir una circulació fluida.

Però abans de res, es recomana mantenir el cos hidratat, bevent controladament entre 1,5 i 2 litres d'aigua diaris per a eliminar toxines en la sang, estimular la digestió i millorar el subministrament de nutrients a les cèl·lules.

PLANTES PER A AFAVORIR LA CIRCULACIÓ

Existeixen una àmplia varietat d'herbes i plantes medicinals que poden ajudar a millorar la circulació de la sang.

Algunes d'elles com la cua de cavall, l'ortiga, l'arç, la aquilea, les flors de til·ler, el romaní o el ginkgo redueixen la retenció de líquids i proporcionen un alleujament notable a les cames cansades i inflades, ajudant a sentir-nos més lleugers en el nostre dia a dia.

REMEIS CASOLANS PER A la CIRCULACIÓ DE LA SANG

 

A continuació t'oferim una llista amb 10 remeis casolans que constitueixen una gran font de nutrients per a millorar la circulació sanguínia:

 

”remedios ”recetas ”mejorar ”recetas

 

     1. La cúrcuma és antiinflamatòria i fàcil d'usar. Gràcies als seus efectes antioxidants, protegeix dels tòxics del nostre organisme.

· Consumeix 2 rodanxes de l'arrel fresca al dia en infusió, smoothie, crema o salsa, sempre amb pebre negre i una mica d'oli.

       2. El blat negre reforça l'acció de la vitamina C. Aquest pseudocereal actua en sinergia amb la vitamina C protegint la paret dels gots i capil·lars. El seu consum habitual contribueix a la protecció dels vasos sanguinis.

· Consumeix 2 o 3 racions de blat negre a la setmana, cuit per exemple amb porros i shitakes.

       3. Les pipes de gira-sol aporten aminoàcids essencials necessaris per al manteniment de les estructures capil·lars. A més són riques en vitamina E, un dels antioxidants més potents per al nostre cos.

· El consum recomanat de llavors de gira-sol és d'1 cullerada al dia, tal qual, o millor encara, lleugerament torrades o remullades 12 hores i deshidratades.

       4. Suc natural de meló i raïms verds. Es tracta d'un suport antioxidant per a eliminar les dificultats de la circulació, impedint la formació de placa de greixos a les parets arterials. Es recomana beure-ho en dejú 3 vegades a la setmana.

· Afegeix a la liquadora un tros de meló, una tassa de raïms verds, 4 fulles de menta i un got d'aigua i processa fins a obtenir una mescla homogènia.

       5. El gingebre fluidifica la sang. El seu consum regular ajuda a mobilitzar l'energia i activar la circulació de la sang.

· Consumir-ho fresc o sec diàriament en salses, cremes de verdures, dolços o infusions.

      6. El bròcoli és una de les hortalisses amb major valor nutritiu. Rico en vitamines B1, E, A i C que contribueixen al manteniment dels teixits corporals, sistema immune, sistema nerviós, sistema hepàtic i amb unes excel·lents propietats antioxidants.

· Cuinar-ho al vapor de 3 a 5 minuts per a mantenir els seus nutrients i fitoquímics.

    7. Les llavors de carabassa són beneficioses per a la circulació, ja que tenen propietats antiinflamatòries. A més, la seva riquesa en vitamina E fan que siguin perfectes per a protegir els teixits del cos.

· Mol les llavors amb aigua, deixa-les reposar uns 10 minuts i després cola-les. Es poden endolcir afegint una mica de mel o afegint un polsim de canyella.

       8. Pebre vermell: és rica en antioxidants i té gran capacitat per a expulsar l'excés de lípids, netejar la sang i afavorir el flux de la sang. És un remei natural recomanat per a consumir en dejú.

· Per a obtenir tots els seus beneficis es pot agregar 1/4 de cullaradeta de pebre en un got d'aigua tèbia i esperar que es dilueixi.

     9. Els raves són diürètics, ajuden a combatre malalties cardiovasculars i enforteixen el sistema immunològic.

· Neteja bé els raves i afegeix-li al gust peles de taronja a la batidora per a fer un batut.

     10. Les mores, els gerds i els nabius tenen moltes substàncies antioxidants. Aquestes substàncies eviten la deterioració de les parets arterials i venoses, i afavoreixen el bon estat dels vasos sanguinis per la seva acció antiinflamatòria.

· Consumeix un grapat al dia, sols o en plats com una amanida.

No has d'oblidar que els problemes circulatoris necessiten atenció i tractament mèdic, no obstant això, seguir aquests consells i hàbits saludables ajudaran a millorar la teva salut i prevenir els problemes cardiovasculars.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu