sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com podem cuidar les nostres articulacions?

Les articulacions són aquelles zones a les quals s'uneixen dues o més ossos: genoll, maluc, colze o l'espatlla, poden danyar-se per molts motius, per exemple, per diferents tipus de lesions o per malalties. 

El cartílag de l'articulació es va desgastant amb l'edat, és per això que un elevat percentatge de persones pateixen malestar articular ocasionat per la incapacitat de produir col·lagen, una proteïna que ajuda a conservar les articulacions en condicions normals.

Per a cuidar les articulacions és important tenir en comptes algunes recomanacions que poden evitar aquestes molèsties: 

La pràctica d'exercici moderat de forma regular pot ajudar a enfortir les articulacions. Caminar, nedar o anar amb bicicleta poden millorar la protecció dels ossos i en conseqüència evitar el dolor i les seves molèsties. També és important respectar els temps de descans perquè les articulacions tinguin temps de recuperar-se. S'ha de procurar minimitzar els moviments repetitius, com córrer i saltar, perquè aquests augmenten la pressió i el frec en les articulacions, la qual cosa comporta un major desgast.

Dormir bé és fonamental, sempre cuidant les postures. Es recomana dormir de costat i amb els genolls doblegats. 

Reduir el risc de caigudes i evitar fer esforços per sobre de les possibilitats de cadascun.

És important seguir una dieta variada, posant l'accent principalment en els lactis (fonamentalment per a enfortir els ossos), les proteïnes (per als músculs) i les vitamines A, C i Sr. Incloure complements alimentaris rics en col·lagen a la dieta. 

El sobrepès disminueix el desgast en l'articulació, per la qual cosa tenir un pes ideal ajuda a reduir l'estrès dels genolls i malucs.

Evita el tabac i no abusis de l'alcohol ja que aquests tenen un efecte nociu sobre les cèl·lules del cartílag.
No esperis que el dolor vagi en augment i consulta amb el teu metge o farmacèutic si sents molèsties. 

Font: objetivobienestar.com

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu