sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com pujar a una persona major per les escales sense esforç

Pujar les escales a la tercera edat pot passar a ser un repte impossible. És just a la tercera edat on més dificultats trobem en tenir menor grau de mobilitat. Davant els problemes que puguin aparèixer a l'hora de salvar un graó o una escala amb diversos trams, existeixen solucions tècniques que ens poden ajudar. En aquest article t'expliquem les principals innovacions.

 

 

Solucions d'adaptació per a escales

 

Físicament, afrontar una escala suposa salvar un obstacle que compromet l'estabilitat del nostre cos. Si a això li vam sumar un pendent, suposa posar en risc la nostra seguretat ja que incrementem la probabilitat de caiguda. Tradicionalment, el perill de les escales s'ha solucionat amb la instal·lació d'elements de suport, com a passamans, que permeten aferrar-se mentre pugem o baixem els graons.

Però, què passa si ens falla la mobilitat en les cames? En aquest cas, existeixen diverses opcions. Una seria, seguint l'exemple anterior, instal·lar un segon passamans, de manera que ens puguem recolzar amb cada mà a banda i banda de l'escala. Així i tot, suposa un risc si s'exerceix massa pressió, ja que si ens fallen les forces, no existeix cap mesura que ens freni la caiguda.

 

 

Què fer si tenim un familiar amb dificultat per a pujar escales

 

Per això, si no volem comprometre la nostra seguretat ni la nostra salut, una de les opcions més recomanables són les cadires salvaescales. Existeix un ampli ventall de solucions per a escales rectes, corbes, en forma de caragol,… A més, existeixen models aptes per a interior i intempèrie, la qual cosa garanteix la seva instal·lació en pràcticament tots els espais. Per això, són una solució versàtil, que podem instal·lar tant en la llar (casa particular o comunitat de veïns) com en l'empresa.

A diferència d'altres solucions, l'usuari d'una cadira salvaescales solament ha d'asseure's i pressionar un botó per activar el mecanisme, sense necessitat de realitzar cap esforç. Per la seva banda, recorre l'escala a una velocitat constant, sense sobresalts ni girs bruscs, fent que pujar i baixar escales sigui fàcil i segur. Consta de sensors que detenen la màquina en cas d'una possible col·lisió o detecció d'algun element prop de la guia.

 

En el cas que utilitzem cadira de rodes, haurem d'optar per un altre tipus de solucions salvaescales ja que sinó haurem de realitzar transferència d'una cadira a una altra. Per exemple, una de les opcions més recomanables són les plataformes salvaescaleras. En aquest cas, l'usuari puja a la plataforma sense necessitat de baixar-se de la cadira i consta d'un mecanisme amb un fàcil funcionament. En els models més recents, les plataformes estan preparades per incloure un seient plegable, multiplicant així la seva versatilitat.

 

Una altra solució són els elevadors o ascensors. Encara que normalment el seu cost és més elevat que la resta de solucions, el seu ús és molt més ampli. Els últims models, com Elevo, s'adapten a espais molt reduïts i aprofiten el màxim espai. En la majoria de casos, ofereixen multitud d'opcions que permeten configurar la màquina segons les nostres necessitats. Per això, són una inversió fiable a llarg termini, encara que requereixen manteniment obligatori.

 

Finalment, les erugues pujaecaleras són una altra ajuda tècnica portàtil si puntualment volem pujar o baixar escales. Requereix certa tècnica i experiència per poder utilitzar-los de manera segura. Com a contra, hem de tenir en compte una sèrie de punts, com comentem en el passat post.

 

Esperem haver-te ajudat. Sinó, recorda que a Válida sin barreras t'oferim assessorament tècnic gratuït en accessibilitat. Truca'ns i informa't: 900 414 000. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu