sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com pujar els graons de casa correctament?

Escalones en casa particular

Els graons de casa poden ser tot un repte per a persones amb problemes de mobilitat. És per aquesta raó que és important conèixer la forma més adequada per a baixar i pujar escales quan es té poca mobilitat. Tenint les tècniques correctes es poden evitar molts accidents.

Tècniques per pujar escales

Pujar i baixar escales pot representar un desafiament per a les persones amb problemes de mobilitat i per la gent gran. No obstant això, existeixen tècniques i consells que poden facilitar aquest procés i millorar la seguretat. Et proporcionem una guia detallada sobre com enfrontar les escales de manera efectiva i reduir els riscos de caigudes o lesions.

Avalua la situació:

Abans d'enfrontar les escales, és important avaluar la situació i determinar si és segur intentar pujar o baixar. Si la persona se sent insegura o experimenta marejos, és recomanable buscar una alternativa.

Utilitza el suport adequat:

Assegura't de comptar amb un suport adequat per a pujar i baixar les escales. Un bastó, un caminador o un passamans poden proporcionar estabilitat i equilibri addicionals. Si és necessari, considera la possibilitat d'utilitzar dispositius d'assistència, com una cadira elevadora d'escales.

Graons en comunitat de veïns

Mantingues una postura correcta:

En pujar o baixar escales, és essencial mantenir una postura alçada. Mantingues el cap enlaire i el cos equilibrat, evitant inclinar-te massa cap endavant o cap endarrere. Sempre mira cap endavant i no cap als teus peus, ja que això t'ajudarà a mantenir l'equilibri.

Agafa’t el teu temps:

No tinguis pressa en enfrontar les escales. Pren-te el teu temps per a pujar o baixar cada graó de manera segura. Assegura't de tenir un punt de suport en cada pas abans d'avançar al següent. Evita fer moviments bruscos o ràpids que puguin augmentar el risc d'ensopegades o caigudes.

Utilitza el mètode del pas de seguretat:

El mètode del pas de seguretat implica pujar o baixar les escales utilitzant una tècnica específica. En pujar, col·loca primer el peu bo (el més fort o el menys afectat) en el graó i després el peu afectat. En baixar, col·loca primer el peu afectat en el graó inferior i després el peu bo. Això proporciona més equilibri i estabilitat.

Utilitza el passamans:

Sempre que sigui possible, utilitza el passamans en pujar o baixar les escales. Sostingues el passamans amb fermesa i utilitza-ho per a proporcionar estabilitat addicional. Si no hi ha passamans disponible, considera portar amb tu un bastó o un caminador que pugui servir com a suport.

Evita obstacles a les escales:

Abans de pujar o baixar les escales, assegura't que no hi hagi obstacles en el camí, com a objectes solts, catifes lliscants o cables. Aquests poden representar un perill addicional i augmentar el risc de caigudes. Mantingues les escales endreçades i assegura't que estiguin ben il·luminades.

Considera l'ús d'adaptacions:

Si les escales representen un desafiament significatiu, considera la possibilitat de fer adaptacions en l'entorn.

Cadires salvaescales, com ens poden ajudar

Els salvaescales són dispositius especialment dissenyats per a ajudar les persones amb problemes de mobilitat a pujar i baixar escales de manera segura i sense esforç. Aquests sistemes consisteixen en una cadira o plataforma que es desplaça al llarg d'un raïl instal·lat en l'escala.

El principal avantatge dels salvaescales és que milloren significativament l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física. Aquests dispositius els permeten accedir a diferents nivells d'un edifici sense dependre de l'ajuda d'uns altres, la qual cosa els brinda més independència i autonomia a la llar o en espais públics.

Salvaescales elevador per evitar graons.

A més, els salvaescales són altament adaptables, ja que es poden instal·lar en diferents tipus d'escales, siguin rectes, corbes o caragol. Els raïls s'ajusten i personalitzen per a adaptar-se a les característiques específiques de cada escala, la qual cosa els converteix en una solució versàtil per a gairebé qualsevol tipus d'estructura.

En termes de seguretat, els salvaescales estan equipats amb sistemes de protecció que garanteixen un viatge segur. Compten amb cinturons de seguretat, sensors d'obstrucció i frens d'emergència per a evitar qualsevol incident durant l'ascens o descens. La velocitat de desplaçament és controlada i suau, evitant moviments bruscos que podrien generar inseguretat.

Utilitzar un salvaescales és fàcil i còmode. La majoria d'ells compten amb controls simples, com ara botons o palanques, que permeten a l'usuari pujar o baixar les escales de manera suau i sense esforç. Alguns models fins i tot ofereixen controls remots, la qual cosa facilita encara més el seu maneig.

En termes de comoditat, les cadires dels salvaescales solen ser embuatades i ergonòmiques, brindant un viatge confortable. A més, es poden ajustar la inclinació del suport i els reposabraços per a adaptar-se a les necessitats individuals de cada usuari.

La instal·lació d'un salvaescales és senzilla i no requereix modificacions estructurals importants a la llar. Els raïls es fixen de manera segura i no ocupen molt espai. A més, aquests dispositius solen ser duradors i requereixen un manteniment mínim.

Tipus de salvaescales

Existeixen diversos tipus de salvaescales que s'adapten a diferents necessitats i situacions.

  • Cadires salvaescales són les més comunes i populars. Estan dissenyades per a persones que poden asseure's de manera segura durant el viatge. Aquestes cadires tenen un seient embuatat i un respatller, així com braços i reposapeus plegables. Tots els models també inclouen cinturons de seguretat per a més protecció. La cadira es desplaça al llarg d'un raïl fixat a l'escala, permetent que la persona se sent còmodament mentre és transportada d'un nivell a un altre.
Cadira puja escales a graons d'una casa particular.

  • Plataformes salvaescales són adequades per a persones que utilitzen cadires de rodes o tenen dificultats per a transferir-se a una cadira salvaescales. Aquestes plataformes proporcionen un espai més ampli on la persona pot romandre asseguda en la seva cadira de rodes o fins i tot asseguda a una cadira abatible, segons el disseny. Les plataformes salvaescales compten amb rampes d'accés i sistemes de seguretat per a garantir l'estabilitat durant el trasllat. També es desplacen al llarg d'un raïl instal·lat a l'escala, assegurant un moviment suau i segur.
Plataforma per evitar escales en edificis.

  • Elevadors de curt recorregut. també coneguts com a elevadors verticals o muntacàrregues residencials, són una opció ideal quan es necessita superar petits desnivells o trams d'escales. Aquests dispositius són més robustos i poden transportar a persones en cadires de rodes, així com a aquells amb dificultats per caminar. Els elevadors de curt recorregut consisteixen en una plataforma vertical que es mou cap amunt i cap avall a través d'un sistema de guies. Poden instal·lar-se tant en interiors com en exteriors i són ideals per a llars o espais públics on les escales no són una opció viable.
La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu