sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com pujar els graons de casa correctament?

Escalones en casa particular

Els graons de casa poden ser tot un repte per a persones amb problemes de mobilitat. És per aquesta raó que és important conèixer la forma més adequada per a baixar i pujar escales quan es té poca mobilitat. Tenint les tècniques correctes es poden evitar molts accidents.

Tècniques per pujar escales

Pujar i baixar escales pot representar un desafiament per a les persones amb problemes de mobilitat i per la gent gran. No obstant això, existeixen tècniques i consells que poden facilitar aquest procés i millorar la seguretat. Et proporcionem una guia detallada sobre com enfrontar les escales de manera efectiva i reduir els riscos de caigudes o lesions.

Avalua la situació:

Abans d'enfrontar les escales, és important avaluar la situació i determinar si és segur intentar pujar o baixar. Si la persona se sent insegura o experimenta marejos, és recomanable buscar una alternativa.

Utilitza el suport adequat:

Assegura't de comptar amb un suport adequat per a pujar i baixar les escales. Un bastó, un caminador o un passamans poden proporcionar estabilitat i equilibri addicionals. Si és necessari, considera la possibilitat d'utilitzar dispositius d'assistència, com una cadira elevadora d'escales.

Graons en comunitat de veïns

Mantingues una postura correcta:

En pujar o baixar escales, és essencial mantenir una postura alçada. Mantingues el cap enlaire i el cos equilibrat, evitant inclinar-te massa cap endavant o cap endarrere. Sempre mira cap endavant i no cap als teus peus, ja que això t'ajudarà a mantenir l'equilibri.

Agafa’t el teu temps:

No tinguis pressa en enfrontar les escales. Pren-te el teu temps per a pujar o baixar cada graó de manera segura. Assegura't de tenir un punt de suport en cada pas abans d'avançar al següent. Evita fer moviments bruscos o ràpids que puguin augmentar el risc d'ensopegades o caigudes.

Utilitza el mètode del pas de seguretat:

El mètode del pas de seguretat implica pujar o baixar les escales utilitzant una tècnica específica. En pujar, col·loca primer el peu bo (el més fort o el menys afectat) en el graó i després el peu afectat. En baixar, col·loca primer el peu afectat en el graó inferior i després el peu bo. Això proporciona més equilibri i estabilitat.

Utilitza el passamans:

Sempre que sigui possible, utilitza el passamans en pujar o baixar les escales. Sostingues el passamans amb fermesa i utilitza-ho per a proporcionar estabilitat addicional. Si no hi ha passamans disponible, considera portar amb tu un bastó o un caminador que pugui servir com a suport.

Evita obstacles a les escales:

Abans de pujar o baixar les escales, assegura't que no hi hagi obstacles en el camí, com a objectes solts, catifes lliscants o cables. Aquests poden representar un perill addicional i augmentar el risc de caigudes. Mantingues les escales endreçades i assegura't que estiguin ben il·luminades.

Considera l'ús d'adaptacions:

Si les escales representen un desafiament significatiu, considera la possibilitat de fer adaptacions en l'entorn.

Cadires salvaescales, com ens poden ajudar

Els salvaescales són dispositius especialment dissenyats per a ajudar les persones amb problemes de mobilitat a pujar i baixar escales de manera segura i sense esforç. Aquests sistemes consisteixen en una cadira o plataforma que es desplaça al llarg d'un raïl instal·lat en l'escala.

El principal avantatge dels salvaescales és que milloren significativament l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física. Aquests dispositius els permeten accedir a diferents nivells d'un edifici sense dependre de l'ajuda d'uns altres, la qual cosa els brinda més independència i autonomia a la llar o en espais públics.

Salvaescales elevador per evitar graons.

A més, els salvaescales són altament adaptables, ja que es poden instal·lar en diferents tipus d'escales, siguin rectes, corbes o caragol. Els raïls s'ajusten i personalitzen per a adaptar-se a les característiques específiques de cada escala, la qual cosa els converteix en una solució versàtil per a gairebé qualsevol tipus d'estructura.

En termes de seguretat, els salvaescales estan equipats amb sistemes de protecció que garanteixen un viatge segur. Compten amb cinturons de seguretat, sensors d'obstrucció i frens d'emergència per a evitar qualsevol incident durant l'ascens o descens. La velocitat de desplaçament és controlada i suau, evitant moviments bruscos que podrien generar inseguretat.

Utilitzar un salvaescales és fàcil i còmode. La majoria d'ells compten amb controls simples, com ara botons o palanques, que permeten a l'usuari pujar o baixar les escales de manera suau i sense esforç. Alguns models fins i tot ofereixen controls remots, la qual cosa facilita encara més el seu maneig.

En termes de comoditat, les cadires dels salvaescales solen ser embuatades i ergonòmiques, brindant un viatge confortable. A més, es poden ajustar la inclinació del suport i els reposabraços per a adaptar-se a les necessitats individuals de cada usuari.

La instal·lació d'un salvaescales és senzilla i no requereix modificacions estructurals importants a la llar. Els raïls es fixen de manera segura i no ocupen molt espai. A més, aquests dispositius solen ser duradors i requereixen un manteniment mínim.

Tipus de salvaescales

Existeixen diversos tipus de salvaescales que s'adapten a diferents necessitats i situacions.

  • Cadires salvaescales són les més comunes i populars. Estan dissenyades per a persones que poden asseure's de manera segura durant el viatge. Aquestes cadires tenen un seient embuatat i un respatller, així com braços i reposapeus plegables. Tots els models també inclouen cinturons de seguretat per a més protecció. La cadira es desplaça al llarg d'un raïl fixat a l'escala, permetent que la persona se sent còmodament mentre és transportada d'un nivell a un altre.
Cadira puja escales a graons d'una casa particular.

  • Plataformes salvaescales són adequades per a persones que utilitzen cadires de rodes o tenen dificultats per a transferir-se a una cadira salvaescales. Aquestes plataformes proporcionen un espai més ampli on la persona pot romandre asseguda en la seva cadira de rodes o fins i tot asseguda a una cadira abatible, segons el disseny. Les plataformes salvaescales compten amb rampes d'accés i sistemes de seguretat per a garantir l'estabilitat durant el trasllat. També es desplacen al llarg d'un raïl instal·lat a l'escala, assegurant un moviment suau i segur.
Plataforma per evitar escales en edificis.

  • Elevadors de curt recorregut. també coneguts com a elevadors verticals o muntacàrregues residencials, són una opció ideal quan es necessita superar petits desnivells o trams d'escales. Aquests dispositius són més robustos i poden transportar a persones en cadires de rodes, així com a aquells amb dificultats per caminar. Els elevadors de curt recorregut consisteixen en una plataforma vertical que es mou cap amunt i cap avall a través d'un sistema de guies. Poden instal·lar-se tant en interiors com en exteriors i són ideals per a llars o espais públics on les escales no són una opció viable.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu