sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com pujar i baixar escales amb crosses de forma correcta

Com podem pujar i baixar escales amb crosses de forma correcta?

Per a aquestes persones que utilitzen crosses per al seu desplaçament, pot resultar difícil haver de pujar i baixar escales, sobretot a aquestes persones majors o que van per primera vegada en crosses.

En aquests casos, t'oferim alguns consells per a poder evitar, en la mesura que sigui possible, un risc de caiguda o empitjorar la lesió.

 

 

Com pujar escales amb crosses

 

El primer que hem de tenir en compte abans de pujar o baixar l'escala, és assegurar que les crosses estiguin en la mesura indicada per a l'altura de l'usuari. La part superior de la crossa no ha de tocar l'axil·la ni ha d'estar molt allunyada d'ella, sinó tenir una separació de 3 i 4cm aproximadament.

És important saber que existeixen diferents ajudes tècniques per al suport de la persona. Si tens dubtes, pots consultar-ho amb el teu metge o fisioterapeuta perquè pugui aconsellar-te sobre la millor solució per al teu cas específic.

 

Encara que pugui semblar fàcil, tot aprenentatge necessita d'un procés d'adaptació perquè la persona se senti totalment segura i autònoma per a pujar i baixar les escales.

1. Per a començar, hem de fer el primer pas amb la “cama bona” en el primer graó. Per tant, és molt important que primer pugi el peu que no està afectat i seguidament pugin les crosses i la “cama dolenta” .

2. Per a baixar, haurem de fer-ho de manera inversa, la cama que baixarà primer serà la lesionada i seguidament la “cama bona” . La part de suport de la crossa sempre ha d'avançar-se una mica per davant dels peus.

Recorda pujar i baixar cada esglaó lentament i tenint en compte que per a pujar ha d'anar primer la cama bona i per a baixar la cama dolenta. Amb aquesta norma, podrà avançar d'una manera senzilla per qualsevol escala.

 

 

Pujar escales assegut

 

A vegades, encara que seguim els consells anteriorment citats, pot haver-hi risc de caiguda, sobretot quan es tracta de gent gran amb poca força als braços. També pot tractar-se de trams d'escala molt empinada o de diverses plantes. Per a aquests casos en què la persona no se senti segura, existeix l'opció d'instal·lar una cadira salvaescaleras, d'aquesta manera, proporcionem la confiança necessària a l'usuari, sense cap risc i amb total autonomia:

 

 

 

Aquest muntatge és un cas real d'instal·lació que Válida sin barreras va realitzar en una casa particular de Biscaia per a un usuari que es desplaça en crosses. Es tracta d'una alternativa molt efectiva per a aquestes persones que tenen dificultats per a pujar i baixar les escales de forma segura.

 

Si necessites més informació sobre aquest tipus d'ajudes, t'animem a contactar amb nosaltres a través del telèfon gratuït 900 414 000, t'assessorarem sobre qualsevol consulta que tinguis al respecte. 

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu