sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com s'instal·la una cadira salvaescales?

Com s'instal·la una cadira salvaescales

Quin és el procés que hem de seguir si volem instal·lar una cadira salvaescales? 

Una edat avançada pot traduir-se en una deterioració del nostre estat físic i també de la nostra mobilitat i agilitat. No només les persones majors poden tenir limitacions diàries, també les que tenen alguna discapacitat o problemes de mobilitat. Això pot generar frustracions pels diferents impediments que podem trobar-nos en el desenvolupament diari, sobretot a l'hora de desplaçar-nos lliurement.

Lligat a aquestes limitacions, hem de saber que avui dia existeixen diferents ajudes tècniques que permeten una millor autonomia.

Per això, cada vegada veiem més ajudes salvaescales que permeten millorar l'accessibilitat i la participació de les persones en els diferents àmbits de la societat.

En aquest article t'explicarem què són aquests salvaescales i quin és el procediment que hem de seguir per a la seva instal·lació.

Article relacionat: Deduccions per a persones amb discapacitat.

 

Quan és recomanable instal·lar una cadira salvaescales? 

 

Tots tenim dret a gaudir d'un entorn accessible, sense limitacions que puguin entorpir el nostre desplaçament diari. Per això, si en la llar tenim algun desnivell, podem instal·lar una cadira salvaescales. Aquestes permeten pujar i baixar escales de manera segura i sense haver de realitzar cap esforç per part de l'usuari.

”cómo


Per això, es recomana instal·lar un salvaescales sempre que en la llar existeixin escales que puguin impedir la nostra mobilitat. Aquests són ideals per a ajudar a les persones amb problemes de mobilitat, ja sigui per una edat avançada, una lesió, una discapacitat motriu, etc.

En el cas de les cadires salvaescales, serveixen per a acabar amb les barreres sobretot en l'àmbit particular, perquè s'adapten en recorregut i forma de l'escala.

Si compres una cadira salvaescales, inverteixes en seguretat i autonomia.

 

Silla salvaescales o plataforma 

 

Què haig d'instal·lar? Una cadira pujaescales o una plataforma salvaescales? Cada ajuda està dissenyada per a unes necessitats específiques diferents.

La cadira salvaescales, permet pujar a una persona amb mobilitat reduïda. També pot ser utilitzada per qualsevol usuari que desitgi pujar i baixar escales de manera asseguda i sense esforços. De fet, cada vegada són més les persones que decideixen instal·lar aquestes ajudes a manera de prevenció o simplement per a augmentar el seu confort i qualitat de vida diaris. La seva facilitat d'ús i els seus dissenys adaptables a l'espai, les han convertit en una solució ideal.

Són útils sobretot per a habitatges particulars, comunitats de veïns i fins i tot en tota mena de locals i establiments.

 

 

En el cas de les plataformes salvaescales, són ideals per a portar a persones en cadira de rodes. L'usuari tan sols ha de pujar en la plataforma i aquesta el transporta de manera automàtica cap al nivell desitjat.

Hi ha casos en què es pot col·locar un seient abatible en la mateixa plataforma. Això permet que també puguin utilitzar l'ajuda les persones amb alguna limitació de mobilitat però que no van en cadira de rodes.

Procés d'instal·lació d'un salvaescales 

 

Instal·lar un salvaescales és molt fàcil i no requereix d'obres o reformes prèvies, perquè s'adapten als diferents trams d'escales. Això ens permet estar en la pròpia casa mentre instal·lem l'ajuda salvaescales.

Des del moment en què decideix realitzar-se la instal·lació, el nostre tècnic realitza els mesuraments de l'emplaçament.

Seguidament, es realitza la fabricació de la guia que seguirà el recorregut de l'escala. A continuació, s'instal·la de manera ràpida, neta i sense obres.

”técnicos

 

Informació prèvia per a sol·licitar el pressupost

Hem de saber que existeixen diferents ajudes per a l'elevació:

  • Plataformes elevadores.
  • Cadires salvaescales.
  • Elevadors verticals.
  • Pujaescales portàtils.
  • Altres sistemes d'elevació.

 

Per a realitzar un pressupost del salvaescales, els tècnics de Válida sin barreras valoren diferents factors importants. Per descomptat, es tindrà en compte l'ample mínim de l'escala, així com el tipus de recorregut (si és recta o corba) i la distància a salvar.

També s'avaluarà el tipus de limitació de l'usuari, per a adaptar al màxim l'ajuda a les seves necessitats particulars.

Així mateix, altres factors com si el salvaescales ha d'anar en interior o exterior també són importants per a la realització del pressupost.

 

Estudi ràpid de la millor ajuda tècnica per a la seva llar i butxaca

 

A Válida sin barreras disposem d'un equip d'enginyers i tècnics altament qualificats. Això es tradueix en una major tranquil·litat per als nostres clients, encarregant-nos de tot el procés d'instal·lació.

Així mateix, oferim a tots els nostres clients un assessorament personalitzat de manera totalment gratuïta i sense compromís.

Realitzem una visita en el lloc d'instal·lació per a lliurar-li un pressupost a mesura i l'informem sobre les diferents facilitats de pagament. Això permet al client conèixer els diferents models i veure quina és l'ajuda que millor pot adaptar-se a la seva llar i necessitats.

Així mateix, li oferirem informació sobre com optar a les possibles ajudes o subvencions de la localitat en qüestió.

 

Fotometria de l'escala per a una correcta instal·lació

En el moment en què decideix realitzar-se la instal·lació del salvaescales, es fa un mesurament exacte amb l'avançat sistema de fotometria.

Aquest garanteix una fabricació de la guia mil·limètrica, evitant possibles errors de mesurament i adaptant-nos a l'escala de manera òptima.

 

”mediciones

 

Temps d'instal·lació

El temps d'instal·lació dependrà de la mena de fabricació de l'ajuda en qüestió. Les cadires salvaescales per a trams rectes, triguen menys que les corbes, perquè la seva guia ja està fabricada i tan sols ha d'adaptar-se a la distància del tram. Aquest procés pot durar menys de dues setmanes.

En el que respecta al temps d'instal·lació d'un salvaescales per a un tram corb, haurem d'esperar a la fabricació de la guia després que el tècnic hagi realitzat els mesuraments de l'escala. Així doncs, com més complexa sigui l'escala i més recorregut, més temps trigarà a fabricar-se. També dependrà del model triat.

En el moment en què s'ha fabricat la guia, el procés d'instal·lació és molt ràpid. Pot trigar-se entre 1 dia o 3 depenent de la complexitat de la instal·lació. Quan els tècnics acaben el muntatge, expliquen detingudament el funcionament del pujaescales als usuaris.

Demanar pressupost de salvaescales prop teu 

 

A Válida sin barreras tenim delegacions repartides per tot el territori espanyol. També tècnics prop de tu per a garantir un servei ràpid i de proximitat. El nostre propòsit és eliminar les barreres arquitectòniques dels entorns per aconseguir una accessibilitat universal al major nombre de persones. 

En aquest sentit, la sol·licitud del pressupost pot realitzar-se emplenant el formulari de la nostra pàgina web o trucant al telèfon gratuït 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu