sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com solucionar la incontinència urinària en homes

problemas de incontinencia en hombres

Els estudis confirmen que 1 de cada 10 homes a partir dels 40 tindrà algun problema d'incontinència urinària. A més, més del 50% no ho resol en els estats inicials, cosa que complica més la recuperació del problema quan acudeixen a un especialista. Per això, t'expliquem que solucions hi ha pels problemes d'incontinència urinària en homes perquè puguis acudir a un especialista.

Què és la incontinència urinària en homes i tipus

La incontinència urinària en homes es refereix a la pèrdua involuntària de control sobre la bufeta, la qual cosa resulta en una fuita d'orina. Aquesta condició pot afectar homes de totes les edats, encara que és més comuna en persones grans. Hi ha diversos tipus d'incontinència urinària, i les causes poden variar. Aquí hi ha alguns tipus comuns d'incontinència urinària en homes:

 1. Incontinència d'esforç: passa quan hi ha una pressió sobtada en la bufeta a causa d'activitats com riure, tossir, aixecar objectes pesats o fer exercici. Aquesta pressió extra pot causar fugues d'orina.
 2. Incontinència d'urgència: També coneguda com a bufeta hiperactiva, implica una necessitat sobtada i intensa d'orinar, seguida per la incapacitat de contenir l'orina fins a arribar al bany. Pot deure's a una irritació de la bufeta o a problemes neurològics.
 3. Incontinència mixta: És una combinació d'incontinència d'esforç i incontinència d'urgència.
 4. Incontinència per sobreeiximent: Ocorre quan la bufeta no es buida completament, la qual cosa porta a un degoteig constant d'orina. Això pot ser causa d'altres problemes de salut, com una obstrucció en les vies urinàries, engrandiment de la pròstata o altres problemes que afecten el flux normal de l'orina.
 5. Incontinència funcional: Es refereix a la incapacitat d'arribar al bany a temps a causa de problemes físics o cognitius, com a artritis severa, demència o altres impediments que afecten la mobilitat.
Tipus d'incontiència en homes

Causes de la incontinència

La incontinència urinària en homes pot tenir diverses causes, i sovint és el resultat d'una combinació de factors, especialment hi ha una relació estreta entre l'edat i altres factors de risc, com l'obesitat o mals hàbits. Aquí es descriuen algunes de les causes més comunes:

 • Hiperplàsia rostàtica Benigna (HPB): L'engrandiment de la pròstata és una condició comuna en homes grans. Quan la pròstata s'engrandeix, pot exercir pressió sobre la uretra, la qual cosa dificulta el buidatge complet de la bufeta i pot donar lloc a la incontinència.
 • Càncer de pròstata: Alguns tractaments per al càncer de pròstata, com la cirurgia o la radioteràpia, poden afectar els músculs i nervis que controlen la bufeta, provocant incontinència.
 • Lesions neurològiques: Danys en els nervis que controlen la bufeta poden ser causats per lesions en la medul·la espinal, esclerosi múltiple, accidents cerebrovasculars o altres malalties neurològiques.
 • Cirurgia de pròstata: Les intervencions quirúrgiques en la pròstata, com la prostatectomia, poden danyar els nervis i músculs que controlen la bufeta, la qual cosa porta a la incontinència temporal o, en alguns casos, persistent.
 • Envelliment: L'envelliment natural pot afeblir els músculs del sòl pelvià i reduir la capacitat de retenir l'orina.
 • Infeccions en les vies urinàries: Una infecció de les vies urinàries recurrent del tracte urinari poden irritar la bufeta i afectar la seva funció, contribuint a la incontinència.
 • Diabetis: La diabetis pot afectar els nervis, inclosos els que controlen la bufeta, la qual cosa pot donar lloc a problemes d'incontinència.
 • Obstrucció de les vies urinàries: Qualsevol obstrucció en les vies urinàries, com a càlculs renals o tumors, pot interferir amb el flux normal de l'orina i provocar incontinència.
 • Obesitat: L'excés de pes pot exercir pressió sobre la bufeta i els músculs del sòl pelvià, contribuint a la incontinència.
 • Consum d'alcohol i cafeïna: Aquestes substàncies poden irritar la bufeta i augmentar la freqüència de la micció, contribuint a la incontinència.
Problemes per aguantar l'orina

Tractament per a la pèrdua d'orina en homes

Els tractaments depenen del tipus d'incontinència urinària, és de dir, de la causa subjacent i del tipus específic d'incontinència que estiguin experimentant. Aquí es presenten algunes opcions comunes de tractament per a la pèrdua del control de la bufeta:

Exercicis del sòl pelvià (Kegel)

Aquests exercicis poden enfortir els músculs del sòl pelvià, que són fonamentals per al control dels músculs de la bufeta. Un fisioterapeuta pot ensenyar la tècnica correcta i desenvolupar un programa d'exercicis personalitzat.

Modificació de l'estil de vida

Canvis en l'estil de vida, com la pèrdua de pes en cas d'obesitat, la reducció del consum d'alcohol i cafeïna, i la gestió de la ingesta de líquids, poden ajudar a millorar la incontinència. També és recomanable el canvi d'alimentació a ingestes de menjar ric en fibra per a evitar el restrenyiment.

Medicaments

En alguns casos, els medicaments poden ser receptats per a tractar la incontinència. Per exemple, els medicaments antimuscarínics poden ajudar a controlar la bufeta hiperactiva, i en el cas de la incontinència d'esforç, es poden utilitzar medicaments per a enfortir els músculs de l'esfínter.

Dispositius i productes de contenció

Es poden utilitzar dispositius o protectors absorbents per a gestionar la incontinència i minimitzar la incomoditat.

Cateterisme

En casos de retenció urinària crònica, un catèter pot ajudar a buidar la bufeta de manera controlada i prevenir l'acumulació excessiva d'orina.

Teràpia de bioretroalimentació

Aquesta teràpia utilitza elèctrodes i sensors per a proporcionar retroalimentació sobre l'activitat dels músculs del sòl pelvià. Pot ajudar a millorar la consciència i el control muscular.

Intervencions quirúrgiques

En alguns casos, especialment quan la incontinència és causada per problemes estructurals com la hiperplàsia prostàtica benigna o després de cirurgies de pròstata, pot ser necessari recórrer a intervencions quirúrgiques. Això podria incloure procediments per a corregir l'obstrucció de les vies urinàries o per a implantar dispositius d'esfínter artificial.

Tractaments per al càncer de pròstata

Si la incontinència està relacionada amb tractaments per al càncer de pròstata, com la prostatectomía, és possible que es requereixi rehabilitació i teràpia específica per a ajudar a recuperar la funció vesical.

És fonamental que qualsevol persona que perd orina consulti a un professional de la salut per a obtenir un diagnòstic precís i un pla de tractament adequat. El tractament pot variar segons la gravetat dels símptomes, la causa subjacent i les preferències del pacient.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu