sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Com suprimir les barreres arquitectòniques?

Ja sigui un espai públic o privat, existeixen diverses ajudes tècniques que poden cobrir les necessitats diàries amb l'objectiu de garantir l'accessibilitat de totes les persones, contribuint notablement a suprimir les barreres arquitectòniques. L'elecció d'una o una altra dependrà principalment de:

A) Tipus d'edifici: No totes les solucions poden aplicar-se tant a pisos com a xalets, així com para interiors o exteriors.

B) Necessitats específiques de cada usurari. Factors com l'activitat, grau de mobilitat, si compta amb l'ajuda d'algú per moure's… fan que cada persona present una situació amb les seves pròpies característiques. Per això és important analitzar i avaluar cada cas de manera concreta i individual.

C) El nombre d'usuaris. Això determinarà si el seu ús va a ser puntual o intensiu, estant relacionat directament amb la capacitat de cada sistema i la seva resistència al desgast.

D) Lleis vigents. Punt fonamental que caldrà tenir en compte si no volem tenir problemes a curt o mig termini. Tant les lleis estatals com les ordenances municipals o normatives poden afectar directament al quin i el com de cada cas, sobretot si estem parlant de comunitats de veïns o espais públics. 

Quines solucions existeixen?

És tan important oferir solucions per incrementar l'autonomia de les persones amb mobilitat reduïda com millorar el servei dels qui cuiden d'ells.

La diversitat d'usuaris i la seva activitat és cada vegada més complexa. Només identificant quins són les seves necessitats individuals i de les persones que els envolten és possible conèixer i aplicar solucions que contribuïen en una millor experiència de l'usuari.

Una anàlisi detallada de cada persona i la seva situació ens permetrà conèixer aspectes fonamentals per trobar la solució que més encaixa: el tipus d'habitatge en la qual habita, el trànsit diari de persones, el grau de mobilitat, l'edat, el tipus de desnivell, etc. Recopilats i ordenats, són factors que contribuiran a afinar més i millor cada elecció.

“Accessibilitat és el grau en què totes les persones poden utilitzar un objecte, anar a un lloc, conduir un vehicle o moure's per la seva llar independentment de les seves capacitats”

D'aquesta manera, alguna de les solucions tècniques més comunes per suprimir les barreres arquitectòniques són: cadires salvaescaleras, ascensors, elevadors, plataformes salvaescaleras, erugues subeescaleras o rampes adaptades. En Válida sin barreras trobaràs un ampli ventall de solucions per a espais públics i privats. Truca'ns i informa't: 900 414 000.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu