sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Comandaments i dispositius d'accionament de cadires salvaescales

Accionamet cadira salvaescales

Els salvaescales permeten pujar escales de tram recte i amb trams corbs, tant en interior com en exterior. Hi ha molts models així que trobar el millor pel teu cas i segons el tipus d'escala és possible.

Els comandaments a distància dels sistemes salvaescales és un component molt important. Gràcies a aquest sistema els salvaescales poden millorar la seva capacitat de facilitar la vida de les persones usuàries ja que permet desplaçar-los de manera remota sempre que sigui necessari.

T'expliquem la importància i el funcionament dels comandaments a distància i els polsadors dels nostres productes salvaescales: ja veuràs que pràctic!

Quin tipus de comandaments trobem a les cadires salvaescales

Totes les cadires salva escales venen amb dos comandaments a distància per a poder accionar el moviment de manera remota. Es col·loca un comandament a cada extrem de la guia de manera que, en cas que la cadira es trobi en el costat oposat, la pots accionar perquè es posicioni on t'interessa.

Els comandaments a distància de les cadires salvaescales són molt fàcils d'utilitzar i tenen un disseny molt pràctic. Això es deu al fet que tenen botons amb una grandària ideal per a persones que tinguin problemes de vista o problemes de mobilitat a les mans.

Tots els comandaments venen amb un suport que pot instal·lar-se a la paret, a prop de la cadira, perquè estigui sempre a la vista i no es perdi. Però sempre és opció teva si ho vols d’aquesta manera o bé prefereixes trobar un altre lloc més còmode per a tu.

Accionaments a la pròpia cadira

A més dels comandaments a distància, les cadires disposen d'un dispositiu d'accionament al reposabraços. Són molt fàcils d'utilitzar i tenen un procediment molt intuïtiu perquè només s'ha de moure l'interruptor cap a la direcció on es vol que vagi la cadira.

En cadires que tinguin l'opció de desembarcament automàtic també s'utilitza aquesta forma d'interruptor perquè giri. Tots els sistemes de les cadires estan pensats per facilitar la vida de les persones.

Accionament de la cadira salvaescales

Molts models permeten triar a quin costat de la cadira es vol col·locar l'interruptor d'accionament. En el cas de la cadira salvaescales UNIKA es pot triar entre dos models d'interruptor així que pots personalitzar-la gairebé al 100%.

Joystick cadira salvaescales Unika

Comandament a distància

Normalment les cadires tenen un comandament a distància amb dos botons (pujada i baixada), però per a les cadires amb opcionals concrets poden necessitar un tercer botó. Seria el cas de models de cadires salvaescales que disposin d'un pàrquing més amunt que la zona de parada del pis inferior o bé que el tram de la guia sigui articulat automàtic.

Aquest tercer botó permet a l'usuari enviar la cadira a un punt de carregar on aquesta no destorbi per trobar-se enmig d'una zona de pas. Amb aquesta zona de càrrega o pàrquing, l'usuari s'estalvia el temps que tarda la cadira a pujar al pis superior i a fer-la baixar quan vulgui tornar a utilitzar-la. Pensa que perquè la cadira es mogui has de mantenir premut el botó fins que hagi acabat el recorregut.

Característiques del comandament a distància de la cadira salvaescales.

Aquest tipus de comandament se sol trobar en usuaris de la cadira salvaescales SOCIUS i AMICUS, ja que aquestes disposen de tram de guia articulat automàtic. També es troba a la cadira UNIKA, ja que té l'inici “Smart Start” en què la guia comença en el primer esglaó deixant totalment lliure el replà inferior.

Com a novetat, la nostra cadira salvaescales MODUS té una aplicació que permet configurar la cadira i accionar el seu moviment des del mòbil.

Avantatges dels comandaments sense fils per a cadires salvaescales

Els comandaments a distància de les cadires salvaescales ofereixen molts avantatges als usuaris:

  • Diversos usuaris en una mateixa casa poden fer ús de la cadira i no han de preocupar-se si es troben a una planta diferent on es troba el salvaescales en aquest moment
  • Aparcar la cadira en esglaons superiors perquè no sigui una nosa en el replà inferior.
  • Accionar el tram articulat de la guia perquè no ocupi espai en el replà inferior.
  • En comunitats de veïns: quan es vol fer ús de la cadira la mous mitjançant el control remot.

Comandaments i dispositius d'accionament de plataformes salvaescales

Les plataformes salvaescales disposen de diferents tipus de comandaments a distància. Totes elles disposen de comandaments que poden instal·lar-se a la paret, en cada extrem de la guia, per a poder cridar a la plataforma. De manera opcional, poden portar un comandament amb un cable extensible.

Comandaments i dispositius d'accionament de plataformes salvaescales

A més, en els dos extrems de la mateixa plataforma tenen els polsadors d'accionament de moviment de manera que la persones amb mobilitat reduïda poden embarcar a ella en qualsevol direcció i poder usar-los sense problema.

A diferència d'altres models, la plataforma salvaescales LEIA, disposa d'una aplicació per a moure-la i configurar-la des del telèfon mòbil.

Solucions salvaescales de VALIDA. Més control i seguretat amb els nostres comandaments

A VALIDA comptem amb les millors solucions en accessibilitat per millorar la qualitat de vida de les persones. Totes elles disposen de la tecnologia més innovadora per millorar l'experiència d'usuari i aconseguir major confort de la persona. Comptem amb un servei professional i amb el millor equip humà de persones disposades a millorar la vida dels altres.

Instal·la una cadira salvaescales per acabar amb els problemes d'accessibilitat a casa. Amb ella, millorarà la teva qualitat de vida ja que la teva autonomia i independència canviarà radicalment.

Per a persones en cadira de rodes també hi ha l'opció de les plataformes salvaescales o els elevadors verticals. Triar entre l'un o l'altre dependrà del recorregut que s'hagi de salvar i les necessitats de la persona. Compta amb l'ajuda dels nostres Assessors Tècnics per a trobar el tipus i model perfecte per a recuperar la teva qualitat de vida.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu