sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Compartint sentits

El desordre dels sentits és un documental protagonitzat per Antonio i Gerardo, junts realitzen la ruta francesa del Camí de Santiago. No es coneixen de res, però es complementen a la perfecció. Antonio és un noi de 13 anys que sofreix una paràlisi cerebral que li impedeix parlar i caminar. Gerardo té 34 anys, és sord i cec de naixement. Quan estan junts, no hi ha barreres sensorials que els freni.

El desordre dels sentits es va gravar l'estiu de 2012 i narra l'aventura d'Antonio i Gerardo que tenen en la bicicleta una forma d'evadir-se que els permet sentir amb major intensitat el món que els envolta. L'Antonio viatja gràcies al pedaleig del seu pare, Javier Luque, qui va començar aquesta iniciativa amb l'objectiu de contribuir a la rehabilitació del seu fill. Per part seva, Gerardo viatja amb l'ajuda del seu amic Javier *Pitillas, entrenador d'atletes invidents.

Alejandro G. Salgado, director del documental, explica que “aquest és un cant a la vida, a l'alegria i a l'esforç. Un cant a gaudir de cadascun dels petits detalls quotidians”. Dividit en cinc capítols, en referència a cadascun dels sentits, la producció audiovisual reflexa com cadascun dels protagonistes va percebent l'entorn que visiten al llarg dels 800 quilòmetres de ruta. Salgado explica que “la visió és diferent en funció de si manquen o si, per contra, han desenvolupat més un determinat sentit. A aquesta disjuntiva respon el títol de l'obra”.

L'objectiu del documental no és caure en un “sentimentalisme barat”, sinó reflectir sense embuts la cruesa d'aquests casos. El director matisa que per cruesa es refereix a mostrar amb major fidelitat la realitat, ser fidel tant amb els aspectes negatius com amb els positius.

La versió curta del desordre dels sentits, que en part ha estat finançat per micromecenatge, el sistema de finançament col·lectiu a través d'internet, ha estat guardonada amb el premi al millor curtmetratge de no ficció en el certamen internacional Cinemobile.

En breu s'estrenarà a Sevilla i posteriorment viatjarà de festival en festival. El director afegeix que “aquest projecte ens ha canviat la vida a tots els participants. Ha estat un exemple de superació i treball”

Els desitgem molta sort!

http://youtu.be/MdPQ6nhb1Rk
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

salvaescales google
menu