sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Condicionar casa per a ancians: 11 Coses que has de fer

Com podem condicionar una casa per a ancians? En aquest article et mostrem 11 coses que has de fer.

 

Amb l'edat, és important aconseguir una major seguretat i comoditat en la llar. Elements o distribucions que abans podien ser d'utilitat, poden convertir-se en un impediment per a aquestes persones que comencen a tenir problemes de mobilitat o per a fer determinades tasques usuals en el seu dia a dia.

Conscients d'aquesta problemàtica, t'informem sobre com has d'adaptar l'habitatge per a millorar la qualitat de vida de les persones d'avançada edat.

 

Potser t'interessa: Consells per a adaptar la teva casa per a persones majors

 

 

 

Habitatges adaptats per a persones majors

 

Aconseguir un entorn funcional facilita en molts aspectes la vida dels majors, per la qual cosa aconseguir un entorn accessible és important perquè el seu dia a dia transcorri de manera més fàcil i autònoma. Per això, t'aconsellem seguir aquests punts:

 

1. Sòl llis antilliscant:

Evitar relleus en el sòl i materials com el gres que és molt dur, una bona opció és el parquet.

 

2. Passadissos amples i sense obstacles:

Si l'espai ho permet, es recomana una amplitud d'almenys 90 centímetres.

 

3. Portes d'accés que permetin un accés fàcil:

Han de tenir un ample lliure de 80 cm mínim per a facilitar el pas en caminador o cadira de rodes i 2 metres d'altura.

 

4. Retirar qualsevol cable solt:

Aquests poden ser una trava per a qualsevol persona pel que s'aconsella tenir-los recollits en canalitzacions.

 

5. Evitar catifes:

Les catifes poden entorpir el pas i fins a ser un risc de caiguda, una altra opció és pegar-les al sòl amb cinta de doble cara.

 

6. Evitar l'ascens o descens d'escales:

Els graons poden resultar un perill, per això, si hi ha escales en la llar és recomanable instal·lar una cadira salvaescales que permeti superar les escales de la llar i aportar tranquil·litat a la persona.

 

 

7. Mobiliari adequat:

Es recomana que les mesures dels mobles estiguin compreses entre 0,4 i 1,40m d'altura i que els cants no siguin afilats, en aquest sentit, s'aconsellen mobles amb cants corbs o protegits amb elements embuatats. A més, és important que tots els mobles estiguin col·locats en llocs que no obstrueixin el pas.

 

8. Il·luminació adequada:

La llum ha de ser uniforme en totes les estades de la casa, sense una potència massa elevada que pugui arribar a enlluernar.

 

9. Desfer-se d'objectes que ja no s'utilitzin:

No sols servirà per a ajudar als majors, també si hi ha algú que va en cadira de rodes. Per descomptat és molt important que l'entorn estigui molt ordenat.

 

10. Bany adaptat:

Es recomana que el lavabo disposi d'un espai de transferència lateral d'amplària de 80 cm a un costat (per a usuaris en cadira de rodes) i l'altura del seient entre 45 i 50 cm. Millor un plat de dutxa que una banyera per a un accés més segur. Molt important disposar de barres de suport i subjecció.

 

11. Cuina adaptada:

Una vitroceràmica és de gran utilitat perquè és més fàcil evitar cremades en cuinar. L'altura dels fogons ha de ser d'uns 85 centímetres d'alt, l'espai lliure sota l'aigüera i la cuina ha de comptar amb un mínim de 70 cm d'altura, 80 cm d'ample i 60 cm de profunditat.

 

Si la persona va en cadira de rodes, t'aconsellem llegir el següent article on et donem els millors consells per a aconseguir que la seva llar sigui segura i autònoma: Casa adaptada per a cadira de rodes: Què ha de tenir?

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu