sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Consells per adaptar la teva casa per a persones grans

Els mobles, els graons, el bany… la nostra casa està plena d'elements quotidians que per a una persona gran poden suposar una infinitat d'obstacles i barreres insuperables. En moltes ocasions, això comporta situacions poc segures o fins i tot perilloses que acaben limitant la seva autonomia personal, generant por o frustració. Per això, en aquest post volem ajudar-te a millorar la mobilitat dins de l'habitatge i a fer-la més segura. Comencem!

Poder moure's per l'interior de la nostra casa és tan important com poder entrar o sortir d'ella. Pensa que en ella passarem gran part del nostre temps, per la qual cosa haurem de procurar pel seu confort i accessibilitat. D'aquesta manera, un dels primers punts que haurem de tenir en compte seran els graons. Ja visquem en una planta baixa, un pis o un xalet; el nostre habitatge ha de ser accessible, adaptat al grau de mobilitat d'una persona major.

Per salvar graons o trams d'escala, existeixen diferents solucions pensades per a totes les butxaques i situacions. Per exemple, si es tracta de salvar un o dos graons, podem instal·lar un passamans per oferir major seguretat. Així mateix, la instal·lació d'una rampa (de fusta o d'obra) oferirà un grau d'accessibilitat major si l'usuari utilitza cadira de rodes. Recorda que segons la normativa vigent, per rampa accessible es considera aquelles el grau de les quals d'inclinació no superi els 10% en trams de fins a 3 metres, els 8% per a trams de 6 metres o els 6% en la resta de casos.

D'altra banda, si optem per una solució molt més còmoda i que no requereixi obres, trobem les cadires i plataformes salvaescales. Aquestes estan pensades per poder ser instal·lades tant a l'interior com l'exterior de la casa, podent-se adaptar per salvar uns pocs graons com diversos trams d'escala al llarg de diferents pisos de desnivell. Gràcies al seu mecanisme automatitzat i al seu disseny discret i elegant, les cadires salvaescales suposen la millor opció per a l'interior de la nostra casa. Les plataformes salvaescales, per la seva banda, suposen la millor opció per a usuaris en cadira de rodes. A més, les plataformes també permeten transportar persones que es mouen amb carret de la compra o el cotxet del bebè.

El següent punt que haurem de tenir en compte serà el bany. Encara que en els últims anys s'ha insistit molt en la substitució de la banyera per la dutxa, una vegada més dependrà del grau de mobilitat de la persones per determinar si hem de decantar-nos per una opció o una altra. Per la nostra banda, preferim l'accesibilitat universal de tots els espais. D'aquesta manera, una dutxa pot oferir major seguretat al no presentar un obstacle durant l'entrada i sortida de la zona de bany.

Actualment existeixen dutxes totalment planes, que no sobresurten del nivell del terra. Això permet a l'usuari poder entrar i sortir sense ensopegar-se amb algun ressalti. A més, la guia de la mampara aquesta oculta, facilitant encara més l'accés. Una de les empreses de referència en la instal·lació de dutxes totalment adaptades és Adom, que compta amb una àmplia experiència en l'adaptació integral de banys per garantir la màxima autonomia de les persones.

Un altre punt a tenir en compte és el mobiliari. Els cantons afilats dels mobles són un element perillós, que pot provocar fàcilment des de d’enganxades fins a talls. Per a una persona major o amb mobilitat reduïda, un descuit o una falta d'equilibri pot suposar un error fatal. Per això, és aconsellable substituir aquest tipus de mobiliari per un altre amb cants corbs o protegir les cantonades amb elements embuatats. A més, haurem de tenir en compte que mobles com a cadires o taules haurien de pesar poc perquè poder-los moure amb major seguretat, així com comptar amb bases adherents que impedeixin qualsevol lliscament imprevist.

Finalment i per acabar aquesta llista de consells bàsics per adaptar la casa a persones majors, volem al·ludir a les catifes. Vaig pesar al seu atractiu decoratiu, les catifes i estores poden provocar que una persona major rellisqui o s'ensopegui, per la qual cosa recomanem retirar-les.

I recorda, si aquestes interessat en millora l'accessibilitat del teu habitatge, necessites assessorament o vols instal·lar una cadira o plataforma salvaescales, un elevador o un ascensor, no dubtis a contactar-nos: 900 414 000.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu