sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Consells per eliminar la calç de l'aigua de casa teva

Eliminar la calç de l'aigua de casa teva

Ja no saps què fer per eliminar la calç de l'aigua de casa teva? Moltes persones viuen en zones on l'acumulació de calç a l'aigua provoca desperfectes a les canonades de la casa, en electrodomèstics i en superfícies.

Així que, si vols oblidar-te d'una vegada per sempre del problema, et proposem aquestes interessants solucions.

La calç, un problema habitual a l'aigua de les cases

Si ets aquí, és perquè ja has esgotat tots els teus recursos per acabar amb la calç a casa teva. Al final es cansat tenir totes les aixetes plenes de calç, la cristalleria amb taques, lavabos que per molt que netegis no es veuen brillants….

Quan això passa, és perquè ens arriba a la nostra casa el que s’anomena aigua dura, o, dit d'una altra forma, amb una alta quantitat de minerals. En cas d'aigües amb pocs minerals se'ls anomena aigua tova. Sigui d'un tipus o d’un altre, l'aigua que ens arriba a casa és aigua potable.

Què és la calç

Però és perjudicial tenir aigua dura sortint de l'aixeta per als humans o els animals? A efectes immediats, si tenim una duresa de l'aigua alta, pot ser que ho notis a la pell o en el cabell.

Cada vegada que et dutxis pots notar la pell més seca i tirant. En el cas del cabell, notaràs que està més aspre i sense lluentor. A més, es pot afeblir i provocar que sigui molt trencadís.

I què passa quan beus aigua de l'aixeta? Segons estudis de l'OMS (Organització Mundial de la Salut), l'alt contingut en calç i minerals en l'aigua dura o molt dura pot ser beneficiós per a la salut. Això es deu a que pot contribuir en que la persona ingereixi la quantitat recomanable de minerals diaris que serien el calci i el magnesi.

Quins problemes causa l'excés de calç a l'aigua?

Com bé sabràs, la calç provoca taques molt visibles a la cristalleria, banys, cuina, etc. Però, encara que no t'adonis, també provoca trencadisses en llocs que no pots veure. Aquests llocs solen ser canonades i electrodomèstics:

 1. Disminueix el rendiment de la calefacció: En acumular-se la calç en les canonades de l'aigua calenta fa que la circulació sigui menys fluida així que el sistema ha de treballar més. A més, pot provocar danys a la caldera.
 2. Afecta a la vida útil dels electrodomèstics. Els electrodomèstics més castigats per l'accés de calç són la rentadora i el rentavaixelles, ja que les resistències es desgasten més ràpid.
 3. Calç a canonades de casa: Si les canonades de la casa es van obstruint per culpa de la calç pots notar pèrdua de pressió i poc cabal.
 4. Obstrucció dels filtres de les aixetes: L'acumulació de molta calç obstrueix els filtres de les aixetes i amb el temps s'han de canviar.
Eliminar la calç de casa

Consells i remeis per reduir la calç a l'aigua de casa

Si no ets molt fan dels productes químics i prefereixes utilitzar-ne uns de menys agressius amb el medi ambient, et diem com acabar amb les taques amb remeis casolans.

Els productes estrella naturals per treure la calç són el vinagre blanc i la llimona:

 1. Aixetes i vidrieres: utilitza llimona espremuda per netejar gots i copes i treure les restes blanques. Per poder arribar a les aixetes utilitza un drap absorbent per poder impregnar el suc de llimona.
 2. Mampara i rajoles de la dutxa: l'ideal és assecar la mampara una vegada t'hagis dutxat per a evitar l'acumulació de gotes de calci. Si no vols fer-ho després d'utilitzar la dutxa, llavors, una vegada per setmana o quan trobis convenient, pots polvoritzar el cristall amb vinagre blanc i passar un drap després.
 3. Vàter: fes una mescla de vinagre blanc amb bòrax i deixa-la actuar durant diverses hores abans de tirar de la cadena.
 4. Rentavaixella i rentadora: pots posar un programa buit i, en lloc de detergent posar bicarbonat sòdic.
 5. Planxes: si es tapen els forats el millor és agafar un raspall de dents o un escuradents. També pots provar de posar una mescla d'aigua, sal i vinagre i deixar sortir el vapor.
 6. Cafeteres: per un bon cafè és millor utilitzar aigua embotellada o una gerra filtrant, però si insisteixes a utilitzar aigua de l'aixeta llavors pots emplenar de tant en tant el dipòsit de l'aigua amb vinagre i llimona.
Remeïs naturals per treure la calç

Eliminar la calç de l'aigua de la teva llar amb un descalcificador

Si el que vols és eliminar la calç de l'aigua d'arrel, llavors pots pensar en instal·lar un descalcificador d'aigua a la clau del pas general. Aquest aparell, mitjançant processos químics i mecànics, aconsegueix reduir el contingut de sals minerals en l'aigua. Segons l'OCU, aquests són els únics dispositius que poden aconseguir acabar amb la calç en tot el circuit d'aigua de casa teva.

Per la descalcificació de l'aigua es crea un procés on s'intercanvien ions de magnesi i calci per a eliminar-los completament. Això es denomina osmosi inversa i permet treure la calç de l'aigua.

Has de valorar bé l'opció d'invertir en un descalcificador, ja que l'OCU també parla dels inconvenients d'aquests sistemes per descalcificar l'aigua:

 • Consumeixen molta aigua i electricitat.
 • La instal·lació és complicada.
 • Tenen preus entre 1.300€ i 2.500€ a més d'un manteniment.

Els altres sistemes que existeixen són inhibidors de la calç, que empren diferents principis físics i químics. Però aquests dispositius són molt costosos i molt pocs presenten gran efectivitat contra el problema de la calç.

Altres articles sobre millores en la llar que et poden interessar

Casa nostra és l'espai que hem de tenir al nostre gust i adaptat a les nostres necessitats. Per aquesta raó, a VALIDA, comptem amb les millors opcions d'accessibilitat:

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu