sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Consum dels elevadors domèstics i muntacàrregues per a casa

Elevador domèstic a casa particular

Avui dia, el consum elèctric és un debat constant i important per a tenir en compte en l'economia familiar. Encara que et costi de creure, aquests elevadors verticals no suposen una gran despesa una vegada instal·lats. Per aquesta raó, t'expliquem perquè el consum d'elevadors domèstics és molt reduït.

Amb la informació que et donem, podràs prendre la decisió d'instal·lar-ne un amb més facilitat. Recorda que aquestes solucions d'accessibilitat estan especialment indicades per a habitatges particulars, residències o cases de camp. Així que s'adapten molt bé en aquests entorns!

Diferència entre ascensor elèctric i ascensor hidràulic

La diferència entre un ascensor elèctric i hidràulic és, bàsicament el mecanisme que els acciona. D'una banda, en el cas dels ascensors hidràulics, hi ha una bomba submergida en un dipòsit d'oli. D'altra banda, els ascensors elèctrics tenen un sistema de corrioles i contrapesos. T’ho expliquem amb més detall a continuació.

Instal·lació d'elevadors domèstics a casa particular

Els elevadors hidràulics, com hem comentat, tenen una bomba submergida en oli en un dipòsit. Quan l'oli s'introdueix a pressió en unes vàlvules que connecten amb la cabina aquestes fan que pugi. Perquè baixi, s'obre la vàlvula perquè l'oli deixi de fer pressió. D'aquesta manera, en baixar no consumeix energia ja que s'utilitza la pròpia força de gravetat controlada amb la pressió de l'oli.

Per part seva, l'ascensor elèctric té uns cables que, al passar per les corrioles, fa que la cabina es mogui a dalt o a baix mitjançant unes guies. D'un costat hi ha la cabina que transporta les persones mentre que a l'altre hi ha els contrapesos que anivellen la càrrega. Aquestes accions es realitzen mitjançant l'electricitat i, tant en baixada com en pujada, necessita un consum.

Quant gasta un ascensor elèctric per a casa de VALIDA?

Per a poder determinar quin és el consum elèctric d'un elevador de VALIDA hem de tenir en compte els següents factors:

  • La potència que tenim contractada: és la quantitat de llum que podem consumir alhora amb diferents electrodomèstics connectats. Si necessitem tenir moltes coses funcionant alhora, haurem de contractar més potència. A més, la potència màxima contractada suposa una despesa fixa mensual i, a part, es calcula el consum que has tingut. És molt important revisar la potència contractada amb la companyia elèctrica perquè a vegades paguem més del que necessitem.
  • Consum energètic de l'ascensor: depenent del model d'ascensor, és a dir, si és elèctric o hidràulic, pot variar el seu consum. A més, en funció de les dimensions que tingui, el nombre de persones que pot portar i la capacitat de càrrega també necessitarà més potència per poder moure's.

Per calcular el consum de muntacàrregues elèctric, suposarem que has instal·lat a la teva casa el nostre elevador domèstic ELEGANS. Aquest model consumeix 0,75 kw per moure's, però si triem la versió hidràulica estalviarem consum elèctric en les baixades. Hem de tenir en compte que aquests tipus d'elevadors no tenen un consum elevat, especialment en cases particulars.

Funcionament d'elevadors doméstics.

Això es deu al fet que en cases unifamiliars hi haurà un nombre reduït de persones que utilitzin l'ascensor i, a més. el faran en períodes de temps molt curts. Això contrasta amb l'ús que se li podria donar a un ascensor similar per a una comunitat de veïns, que està funcionant molt més temps i ha de donar servei a molta més gent. Per tant, el consum de la llum anirà lligat a l'ús que se li doni.

Models d'ascensors domèstics de VALIDA

A VALIDA t'oferim diferents models d'ascensors unifamiliars que poden canviar la teva manera de moure't en la teva llar. Disposem de models tant hidràulics com elèctrics, així que en funció de les necessitats que tinguis pots triar entre aquesta mena d'elevadors:

Elevador de curt recorregut ELEGANS d'ús domèstic

Aquest model d'elevador domèstic, ELEGANS, és un tipus d'ascensor que destaca per la seva modernitat i disseny d'última generació. Garanteix l’autonomia a tots els membres de la família i també a les persones que utilitzen cadira de rodes.

És elegant i innovador i ofereix moltes opcions de personalització perquè sigui ideal per a l'espai on el vulguis instal·lar. Aquest model ofereix dues versions: l'elèctrica i la hidràulica.

Elevador domèstic LENIX per a casa unifamiliar

Aquest model d'elevador, LENIX destaca per tenir un sistema de tracció de caragol sense fi. Ofereix diferents formes de tancament perimetral, alguna cosa que ho fa molt versàtil i li ofereix facilitat per encaixar en molts espais. S'instal·la en espais residencials com a cases particulars, cases de camp o apartaments.

Aquest model s'instal·la tant a l'interior com a l'exterior de casa teva. Si prefereixes aprofitar l'espai de l'interior, pots utilitzar part del pati per garantir l'accessibilitat.

Ascensor domèstic SUPES per a ús particular

SUPES és un elevador residencial que destaca per tenir el motor integrat a la seva estructura. Amb això, s'aprofita molt l'espai que necessita per instal·lar-se ja que no fa falta sala de màquines. És elegant, futurista i ofereix diferents grandàries per poder transportar a persones en cadira de rodes si fos el cas.

S'instal·la ràpid i ofereix diferents acabats i colors perquè puguis confeccionar-ho al teu gust i necessitats.

La instal·lació d'un ascensor domèstic és molt més ràpida que als ascensors convencionals. Per a habitatges unifamiliars, tenen una velocitat reduïda. És perquè, en curts recorreguts, és impossible que puguin arribar a tenir una gran velocitat ja que necessiten una certa distància per poder frenar i accelerar. Al final, aquests sistemes milloren l'autonomia de persones amb mobilitat reduïda.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu