sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Consum elèctric d'un salvaescales. Quant gasta?

Consum elèctric dun salvaescales

T'has plantejat quin és el consum elèctric d'un salvaescales? Segurament, amb les notícies de la pujada de preu de la factura de la llum, actualment estàs comptant quant consumeixen els teus electrodomèstics.

Per aquesta raó, t'expliquem quin consum tenen els salvaescales i ho comparem amb altres aparells elèctrics domèstics que tens a casa.

El preu de l'electricitat al 2021 i el seu constant creixement

La pregunta que tothom es fa: Per què puja la llum? L'increment ve donat per tres factors que influeixen directament en el preu final:

  • Els drets d'emissió: es tracta del cànon que les empreses que emeten tones d'emissions de carboni estan obligades a pagar. El preu per tona s'ha incrementat de 20 a 60 euros des del principi del 2021.
  • Pujada del preu del gas natural: aquest combustible fòssil s'utilitza per generar electricitat, de fet, la majoria de l'electricitat generada prové de centrals que utilitzen gas natural. Aquest puja per diferents factors: menys reserves de gas natural i més demanda per a generar electricitat.
  • Més demanda: l'augment de les temperatures ha suposat un major consum d'aires condicionats i ventiladors. En conseqüència, han baixat les reserves de gas natural per l'hivern.

Per tant, actualment els consumidors, estem pagant l'increment del gas i, a més, el cànon d'emissió que ha imposat la Unió Europea a les empreses contaminants.

Per què el preu de la llum canvia tots els dies? Això es deu al funcionament del mercat majorista. Actualment, les empreses que volen comprar gas natural han de fer una previsió de la despesa que faran l'endemà. El consum elèctric es mesura tenint en compte els hàbits de consum que tenen els seus clients. A partir d'això, es demanarà més o menys gas cada hora.

Per tant, quan el preu del megawatt puja en una hora determinada és perquè s'ha previst que en aquest moment hi haurà molta demanda de llum.

Factura mensual electricitat (PVPC)

ANY 2021PREU (euros/mes)
Octubre 100,7
Setembre87,40
Agost78,30
Juliol72,20
Juny68,81
Maig70,55
Abril 70,73
Març62,25
Febrer55,22
Gener69,88
FONT: OCU

El consum elèctric d'un salvaescales de VALIDA

Si vols instal·lar un salvaescales o ja en tens un instal·lat, segur que vols saber què et suposa utilitzar-ho a la factura de la llum. Pots tranquil·litzar-te perquè els salvaescales no et suposen una despesa en comparació amb el televisor, la nevera o altres electrodomèstics i aparells convencionals. Comparant els consums, veuràs que la cadira surt molt econòmica.

Actualment, l'electrodomèstic que s'emporta el primer lloc en més consum elèctric és la nevera. Pensa que aquesta està en funcionament tots els dies de l'any a tota hora, per la qual cosa això influeix directament en el preu de la factura de la llum. La nevera, de mitjana, gasta 662kwh anuals (0.07kw hora).

Un altre electrodomèstic estrella és el televisor, òbviament, el preu del que costa tenir encès el televisor dependrà del consum d'aquest a cada casa. Però es calcula que per hora un televisor gasta 0.03kw).

També hi ha la rentadora i l'assecadora, els dos electrodomèstics consumeixen cada hora 0.029kw. Finalment, tenim el rentavaixella que consumeix 0.028kw.

I les cadires salvaescales, què consumeixen? Doncs una cadira elevadora consumeix una mitjana de 0.024kw per hora, però, a diferència d'altres electrodomèstics, quanta estona utilitzes la cadira diàriament?

Factura de la llum

Utilitzar el salvaescales gasta molt poc

A casa hauràs vist que la cadira salvaescales està en funcionament durant poc temps al llarg del dia. Segurament, si sumes els minuts, no ha d'arribar a una hora en tot el dia. Per tant, si tenim en compte que el consum energètic d'una cadira és de 0.024 kw hora i agafem el preu mitjà del kW un dia entre setmana (0.261€) utilitzar la cadira durant una hora diària et suposa: 0.0062€.

Què consumeix una plataforma salvaescales? El preu dependrà de diferents factors: el model, el recorregut i el pes que hagi de transportar (si transporta una cadira de rodes hi ha més pes). A més, en funció del model, també hi ha variacions.

Per exemple, la nostra plataforma elevadora SPATIUM, consumeix 0.54kwh, mentre que DECOR (el model estàndard) té un consum mitjà de 1.6kwh. Normalment, aquestes plataformes s'instal·len en comunitats de veïns, per la qual cosa determinar el preu que suposen en electricitat diàriament és complicat. Això és perquè depèn de quants veïns ho utilitzen diàriament.

I els elevadors verticals, què consumeixen? Més o menys tenim la mateixa solució que amb les plataformes. El nostre elevador VECTIO (model estàndard) té un consum de 0,75kwh, mentre que l'elevador SUBEO és de 0.92kwh. Determinar el preu que suposen sempre dependrà del consum i de l'espai on s'hagi instal·lat.

Igualment, a partir d'aquestes dades, podem arribar a la conclusió que el consum dels salvaescales no és molt elevat, i més tenint en compte que no s'utilitzen durant un període de temps massa llarg.

Càlcul de despesa elèctrica anual per utilitzar un salvaescales

Hem fet aquest càlcul anual del que val utilitzar la cadira elèctrica salvaescales a una casa particular. Per això, hem tingut en compte que, com a molt, s'utilitzarà una hora cada dia.

Quant gasta una cadira salvaescales

Per tant, utilitzar la cadira salvaescales (d'un consum de 24 watts) significa un consum 8,76kw anuals i de 2.27€.

Els sistemes salvaescales de VALIDA de baix consum

Com veus, les solucions salvaescales de VALIDA no et suposen una despesa excessiva a la factura de la llum. Els nostres salvaescales estan preparats per ser de baix consum i no suposar una despesa desproporcionada en manteniment i ús.

Instal·la un salvaescales amb la tranquil·litat que aquests t'ajudaran a millorar la teva qualitat de vida i a trencar amb les barreres arquitectòniques. Ja és hora que puguis tenir llibertat de moviments o millorar la vida de les persones amb mobilitat reduïda.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu