sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Contagi per coronavirus COVID-19 en persones majors Espanya

En la situació de crisi sanitària que estem vivint actualment, ens vèiem amb l'obligació d'escriure sobre el virus del coronavirus. Creiem que és una bona iniciativa per a ajudar a tot aquell que ho llegeixi després de l'estat d'alarma decretat. El propòsit és el d'informar i posar el nostre granet de sorra per a evitar el contagi del coronavirus en persones majors i ancians sent aquests els més vulnerables.

La majoria de les complicacions severes i taxa de mortalitat pel coronavirus a Espanya i resta del món afecta en un gran percentatge a majors. Encara que les persones joves no estan exemptes de contreure-ho, transmetre-ho i patir possibles complicacions severes.

 

”evitar-contagio-coronavirus-personas-mayores-ancianos”

 

Què és el coronavirus i com es contagia en persones d'edat avançada?

 

Els coronavirus són una àmplia família de virus descoberta en els anys 60 d'origen desconegut. El seu nom es deu a la seva forma de “Corona” i se sap que poden provocar una gran diversitat d'afeccions en les persones. Des d'un refredat fins a una altra mena de malalties respiratòries.

El COVID-19, el cep que està afectant avui dia persones a tot el món, és un virus que no s'havia apreciat abans en l'ésser humà. Com han informat els mitjans, aquest coronavirus podria haver-se contagiat d'animals a persones. Això és el que es coneix en termes científics com a transmissió zoonòtica.

 

Com es transmet el coronavirus i temps que roman viu en superfícies

 

Se sap amb certesa que el contagi de coronavirus COVID-19 a Espanya és d'humà a humà. No importa l'edat de les persones ni el seu sexe. El coronavirus es transmet amb molta facilitat si s'entra en contacte amb ell.

El major problema del coronavirus en ancians i persones majors és que aquests són més vulnerables a desenvolupar problemes de salut més greus. També succeeix en persones que ja tenen algun tipus d'afecció prèvia o patologia, tenint un risc més elevat de contagi per coronavirus i podent acabar en víctimes mortals.

 

”síntomas-evitar-contagio-coronavirus-España-ancianos”

 

 

Vida del coronavirus en diferents tipus de superfícies:

 

 

- Superfícies d'alumini: De 2 a 8 hores

- Guants Quirúrgics: 8 hores

- Fusta: 4 dies

- Cristall: 4 dies

- Paper: 4-5 dies

- Plàstic: 5 dies

- Suspensió en l'aire: 3 hores

Hi ha molta feina per davant per part de tots i frenar la propagació del coronavirus no serà una tasca senzilla. Confiem que serà ràpid amb la recent posada en marxa i adoptant totes les mesures necessàries.

 

 

Evitar el contagi del coronavirus en persones d'edat avançada

 

Per a evitar el contagi en persones majors, ancians i a qualsevol edat, enumerem quines són les recomanacions generals avui dia:

1. Confinament fins a un altre avís

Quedar-se a casa i sortir estrictament només per a primeres necessitats. Si la persona major té l'opció de demanar-li a un familiar que li faci la compra i la hi deixi a la porta de casa per a evitar que faci aquestes sortides, molt millor.

2. Rentar-se les mans amb freqüència i evitar tocar-se la cara

3. En el cas d'haver de sortir al carrer

a. mantenir una distància prudent de més de 1,5 metres amb altres persones ja que les persones poden ser portadores sense tenir símptomes.

b. Evitar tocar superfícies amb les mans si no és estrictament necessari

c. No tocar-se el rostre ni els ulls.

d. A poder ser, portar un gel desinfectant de mans.

e. Portar una correcta higiene.

f. Protegir-se cobrint-se la boca i el nas

g. No mantenir converses prop d'altres persones

h. Ús de màscares tipus FFP3. Aquest tipus de màscares tenen un 98% d'eficàcia de filtració, un 2% de fugida cap a l'exterior. Impedeixen que s'inhalin bacteris, virus i espores de fongs.

Com a resum, una manera excel·lent d'actuar seria ser plenament conscient de la gravetat del virus i actuar com si un mateix el tingués ja i no volgués contagiar a ningú.

 

”gel-desinfectante-evitar-contagio-coronavirus-uso-ancianos”

 

Et deixem amb un enllaç en la web de l'Organització Mundial de la Salut amb orientacions per a protegir-nos del coronavirus.

 

Símptomes i conseqüències que es coneixen sobre el coronavirus

 

Existeixen molts símptomes que respondrien al coronavirus i s'ha informat que, depenent de cada persona poden cursar de manera lleu, moderada o greu. Una persona pot o no, presentar símptomes. Això comporta a la idea que les persones podrien ser portadores i contagiar, encara que no presentin cap mena de símptoma. Per això és essencial tenir la màxima cura a no acostar-se les unes a les altres.

• Febre

• Fatiga

• Tos seca

• Secreció i degoteig nasal

• Cansament i dolor muscular

• Diarrea

• Mal de coll

• Mal de cap

• Esgarrifances

• Dispnea - Dificultat per a respirar

• Pneumònia

• Síndrome respiratòria aguda

• Insuficiència renal

• En els casos més greus, la mort

Les persones majors que presentin símptomes deuen, en primer lloc, quedar-se a casa i cridar a un dels números de telèfon d'atenció sanitària per coronavirus en la seva comunitat que posem a continuació.

 

Curar el coronavirus en persones majors i a qualsevol edat

 

En data d'avui no existeix una cura per al coronavirus com a tal. Sabem que s'està treballant des de diferents laboratoris a Espanya i resta del món per a buscar un remei, bovina i/o tractament.

Els tractaments que s'estan usant ara són fàrmacs que poden ajudar a disminuir els símptomes produïts. També s'estan usant aparells i tubs respiratoris en casos d'insuficiència respiratòria.

 

Les regions més afectades per coronavirus a Espanya

 

S'estan registrant casos positius de coronavirus en tot el territori estatal encara que sí que és cert que diverses comunitats autònomes estan tenint un nombre molt més elevat de casos.

Les comunitats més afectades durant el mes de març de 2020 són: Madrid, Catalunya, València, País Basc, Andalusia, Castella-la Manxa i Castella Lleó. La resta de comunitats totes tenen casos i els nombres de contagis van en augment.

 

”mapa-coronavirus-españa-2020”

 

 

Test ràpids de diagnòstic del COVID-19 Coronavirus

 

El Ministeri de Sanitat està posant en marxa un projecte per a la realització de test per al diagnòstic del Coronavirus COVID-19 en la població. L'objectiu dels mateixos és que aquest tipus de test es facin a un nombre major de persones. En major mesura a col·lectius més vulnerables com podrien ser les persones majors i ancians. També està previst fer aquests test ràpids a persones que romanen a casa amb simptomatologia per coronavirus.

Aquest projecte s'ha posat en marxa segons les recomanacions de l'OMS i el procediment per a la realització del test respondria al següent:

1. Persones símptomes d'infecció respiratòria aguda, ja sigui que estiguin hospitalitzades o amb criteris d'ingrés.

2. Col·lectius sanitaris, soci-sanitaris i altres serveis essencials amb simptomatologia evident d'infecció respiratòria aguda.

3. Persones vulnerables que presentin un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda, independentment de la seva gravetat.

A més, aquests test de ràpid diagnòstic de coronavirus, es podran realitzar a una població més àmplia, en col·lectius vulnerables i altres casos.

El poder realitzar aquest tipus de test ajudarà a una detecció més ràpida de la malaltia i, d'altra banda, millorar les mesures per a evitar nous contagis.

 

 

 

Válida sin barreras dóna suport a les màximes mesures de prevenció enfront del coronavirus i tots els seus clients

 

Amb les últimes indicacions del Ministeri de Sanitat i l'ordre de confinament, Válida sin barreras ha pres totes les mesures necessàries per a prevenir la propagació del coronavirus. El primer és la salut dels nostres treballadors i la dels nostres clients.

- Assessorament i pressupost gratuïts i sense compromís a través del telèfon 900 414 000 o enviant un mail a [email protected] amb les seves dades de contacte.

- Resolució d'urgències dels nostres clients i suport per a qualsevol dubte sobre les nostres màquines

- Reserves de qualsevol dels nostres productes per a la seva instal·lació en finalitzar el confinament acordat amb els nostres clients.

- Descompte solidari per a ajudar a la situació actual de les famílies.

L'accessibilitat a les cases són una necessitat per a moltes persones i la qualitat de vida del seu dia a dia i facilitarem al màxim el poder ajudar en tot moment amb les nostres solucions d'accessibilitat per a persones majors i amb mobilitat reduïda.

 

Telèfons de contacte sanitari per coronavirus per localitats i províncies

 

Andalusia 955 54 50 60

Aragó 061 / 976 696 382

Astúries 984 100 400

Canàries 900 112 061

Cantàbria 061 / 112 / 900 612 112

Castella i Lleó 900 222 000

Castella-la Manxa 900 122 112 / 900 23 23 23

Catalunya 061 / 112

Ceuta 900 720 692

Comunitat de Madrid 900 102 112

Comunitat Valenciana 900 300 555

Extremadura 112

Galícia 900 400 116

Illes Balears 061 / 112

La Rioja 941 298 333

Melilla 112

Navarra 948 290 290

País Basc 900 203 050

Regió de Múrcia 900 121 212 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu