sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Curso de fomento de la autoprotección para personas con discapacidad en situaciones de emergencia

Se celebra a Madrid l'1 i 2 de Febrer, la data límit per a la inscripció és el dimecres 18 de gener.

L'Escola Nacional De Protecció Civil  i  DIA Associació Estatal de Víctimes d'Accidents  comunica que, els pròxims 1 i 2 de febrer dirigeixen un curs a l'Escola Nacional de Protecció Civil (ENPC) sobre foment de l'autoprotecció per a persones amb discapacitat en situacions d'emergència.

És un curs que es desenvolupa en dos dies hi ha part teòrica i part pràctica en els quals es desenvolupen els continguts del programa que poden veure en l'enllaç de més a baix.

Les places són limitades i pot trobar tota la informació en la web d'Associació DIA
Aquest curs té la fi de donar una formació específica sobre els problemes que presenten les persones amb mobilitat reduïda o nul·la i els invidents en situacions d'emergència.

És una activitat formativa amb la qual es pretén la capacitació específica del personal que actua en situacions d'emergència (integrants d'equips,  bombers, sanitaris, protecció civil, etc..) i davant la possibilitat d'haver de planificar instal·lacions i evacuacions en les quals els subjectes destinataris de les seves accions siguin persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial (invidents i sords) i així, en situacions de greu risc, adoptar mesures d'autoprotecció i afrontament del problema.

Cada vegada les esperances de vida són majors i els accidents (especialment de trànsit) causen lesions permanents que deriven en discapacitats severes i problemes grans problemes de mobilitat.

Per aquest motiu es fa necessari que es conegui com intervenir amb persones que presenten aquest tipus de limitacions que, a més, precisen de major suport i ajuda directa en situacions crítiques.

Tant el personal tècnic encarregat d'actuar en emergències, com els responsables d'instal·lacions que alberguin discapacitats físics o de llocs amb gran afluència de públic (entre el qual cada vegada hi ha més persones amb limitacions) han de conèixer com dissenyar les instal·lacions, requisits per a garantir la seguretat de tots, organitzar, tranquil·litzar, mobilitzar, traslladar i protegir aquest col·lectiu cada vegada més nombrós.

Documents descargables:

Informació

Fulla Inscripció

 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu