sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Desinfectar la teva casa per Coronavirus Covid-19 i altres virus

Davant el creixent contagi per coronavirus a tot el món, han de prendre's una sèrie de mesures i precaucions especials per a evitar la transmissió del virus.

Una de les mesures és mantenir la nostra llar neta sobretot si es presenten símptomes d'una possible infecció.

En aquest article t'expliquem alguns consells sobre com evitar el contagi i com pots desinfectar la teva casa per coronavirus Covid-19 i altres virus.

 

Potser t'interessa: Contagi per coronavirus COVID-19 en persones majors Espanya

 

 

”

 

 

Mesures de prevenció del coronavirus

 

El COVID-19 és una afecció que provoca tos, febre i també dificultats respiratòries. Sabem que és un virus que es transmet amb molta facilitat, i hem de tenir especial cura amb les persones d'avançada edat o amb problemes respiratoris perquè són els més vulnerables i els que tendeixen a desenvolupar problemes més greus de salut.

Per això, en aquests dies de confinament, mantenir una llar neta és fonamental.

Abans de res, hem de ser responsables i prevenir la infecció, quedar-nos a casa i no sortir si no és estrictament necessari. Han de seguir-se mesures d'higiene i prevenció com:

- Higiene de mans: Rentar-se amb aigua i sabó de manera regular

- Usar mocadors d'un sol ús i tirar-los a la paperera

- En tossir o esternudar, tapar-se amb el colze, braç, o mocador d'un sol ús. Evitar el contacte de mans en la cara

- Evitar el contacte amb altres persones, sempre mantenint una distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres

- Si s'ha de sortir i es presenten símptomes encara que siguin lleus, millor utilitzar màscara

- Trucar a atenció sanitària si es tenen els símptomes i no sortir de la llar

 

”desinfeccion-de-hogar-por-coronavirus-covid-19”

 

Desinfectar la teva casa per coronavirus

 

Per a la desinfecció de Covid-19 en la teva llar, has de tenir en compte que en algunes superfícies el virus roman més temps que en unes altres. Per exemple, en superfícies d'alumini pot durar de 2 a 8 hores. En fusta, cristall, paper i plàstic pot romandre entre 4 i 5 dies.

Si vols desinfectar la teva casa, el primer és posar-se uns guants i millor si aquests són d'un sol ús.

Hem de procedir a ordenar tota la llar, netejar-lo prèviament amb baietes humides i després desinfectar-lo amb una altra baieta. En aquest últim punt, hem d'utilitzar lleixiu o amoníac. Netejar amb aigua calenta és més efectiu.

Hem de posar especial interès en aquests espais on toquem amb major freqüència com poden ser les superfícies de la cuina o el bany. Totes aquestes zones que toquem diàriament com a poms de les portes, aixetes, frigorífics, rentavaixelles, armaris també han de rentar-se amb assiduïtat.

Altres aspectes que has de tenir en compte per a desinfectar la teva casa de coronavirus, són els mòbils, ordinadors (teclats i ratolí) o comandaments a distància, perquè tendeixen a utilitzar-se molt. En aquests casos, podem usar una tovalloleta amb desinfectant i netejar amb atenció per a no danyar l'aparell.

 

”desinfectar-casa-de-virus-bacterias-coronavirus”

 

A més, hem de rentar la roba amb regularitat així com les tovalloles, llençols, fonguis de coixins… en programes d'aigua calenta.

 

 

Ventilar per a desinfectar la teva casa per coronavirus:

 

És recomanable ventilar la llar diàriament en totes les habitacions durant un temps mínim de 10 minuts.

En el cas que una persona contagiat per COVID-19 o amb símptomes semblants que pugui estar infectada, encara és més important mantenir un lloc ventilat.

 

 

Desinfecció de Covid-19 a la teva llar si hi ha contagiats

 

A part de seguir tots els punts que hem esmentat, si hi ha sospita que pot haver-hi una persona infectada, s'han d'extremar encara més les mesures d'higiene. Hem de mantenir la seva porta tancada per a evitar que el virus es propagui per tota la casa.

Així mateix, a l'habitació de la persona malalta ha d'haver-hi una galleda d'escombraries amb tapa i una bossa de tancament hermètic per a les deixalles.

Evita tocar les seves pertinències o objectes que hagin pogut estar en contacte amb la persona. Per exemple, la seva roba ha de netejar-se en una bugada a part amb una temperatura de mínim 60 graus. Has de desinfectar la teva casa per coronavirus netejant diàriament totes les superfícies que hagi pogut tocar. Sempre amb desinfectant i amb l'ús de guants d'un sol ús i màscara.

Després de netejar i desinfectar, hem de rentar-nos les mans amb aigua i sabó i fregar bé les palmes, dits i ungles.

 

”desinfeccion-de-hogar-por-coronavirus-covid-19”

 

Si hi ha una persona major en la llar, hem de tenir especial atenció perquè són el col·lectiu més vulnerable. En aquests casos, hi hagi virus o no, és ideal portar una correcta desinfecció del salvaescales amb regularitat així com qualsevol altre moble de la teva casa que pugui utilitzar la persona.

En aquest sentit, et deixem amb un article que pot ser del teu interès: 20 idees per a fer amb persones majors sense sortir de casa

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu