sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dia de la zero discriminació. 1 de Març

El Dia 1 de març va ser proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides com el Dia de la Zero discriminació.

És un fet que en encara hi ha moltes persones que sofreixen exclusió en diversos serveis bàsics del seu desenvolupament diari. També poden sofrir-los pel simple fet de ser ells mateixos, negant així els seus drets i llibertats fonamentals.

Per això, el Dia 1 de març s'ha proclamat com el dia de no Discriminació. Un dia perquè tots reflexionem sobre aquest tema i unir esforços per a aconseguir un món més just i igualitari.

Potser t'interessa: Edadismo: Discriminació a les persones per edat.

 

Què és la zero discriminació?

La zero discriminació sorgeix com una necessitat d'actuació en contra de qualsevol mena de discriminació que hi ha en el món. Encara que es va iniciar com a objecte o resultat de posar fi a la discriminació cap a les persones amb SIDA, després es va estendre a altres camps.

El dret a la no discriminació vol dir que tots rebem un tracte just i digne. Per això, es busca respectar l'autonomia, privacitat i dignitat de tots. A més, es pretén posar fi a l'abús i fer partícip a totes les persones en qualsevol àmbit social i cultural.

Els temes que s'han tractat en els últims anys en el Dia de la Zero Discriminació són:

 • Zero discriminació contra les dones i les nenes. (2020)
 • Mobilitza't per a canviar les lleis discriminatòries. (2019)
 • Què passaria sí? (2017)
 • Fes-te sentir! (2016)
 • Obre't al món, tendeix la mà. (2015)
 • Uneix-te a la transformació (2014)

 

 

Per què se celebra el dia 1 de març el dia de la zero discriminació?

Aquest dia serveix per a fomentar i donar suport als drets humans fonamentals de les persones. La discriminació fa referència a qualsevol acte de distinció o exclusió per diferents motius ja siguin de raça, gènere o discapacitat.

Desafortunadament, encara queda molta feina per fer, i encara hi ha moltes persones que poden sentir rebuig o incomprensió.

A més d'afectar les persones de manera individual o grupal, també perjudica la resta de persones. Limitar l'accés de les persones per la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere, per exemple, impedeix que les societats s'enriqueixin de les seves capacitats.

 

Educació primerenca per a combatre la discriminació

El problema de la discriminació succeeix per qüestions equivocades de pensament. Aquests són transmesos de generació en generació per motius culturals o altres. Aquests actes discriminatoris també poden presentar-se en els centres educatius, de salut, en el treball i altres.

Aquest acte o comportament afebleix la cohesió social, per això, resulta imprescindible educar des d'una primerenca edat sobre aquesta temàtica. Inculcar valors de solidaritat i fomentar l'acceptació, així com promoure els beneficis de la diversitat.

 

Tipus de discriminació

La discriminació, dóna com a resultat la violació i vulneració dels drets humans i llibertats de les persones. T'expliquem alguns fets que poden donar lloc als diferents tipus de discriminació:

 • Discriminació per VIH o aspectes referents a la salut.
 • Discriminació per motius d'edat.
 • Discriminació per gènere.
 • Discriminació per l'orientació sexual.
 • Discriminació per discapacitat.
 • Discriminació per raça.
 • Discriminació per creences religioses.
 • Discriminació per nacionalitat.
 • Discriminació per estatus econòmic.

 

”igualdad

 

Válida sin Barreras, donant suport al dia de la zero discriminació

A Válida sin barreras volem avançar cap a societats més inclusives i solidàries. Per això, intentem solucionar els problemes d'exclusió social que poden tenir les persones majors o amb alguna discapacitat. Disposem de diferents ajudes tècniques que faciliten el seu desplaçament diari, proporcionant accessibilitat a qualsevol mena d'escala.

A més, mantenim una estreta relació són associacions del sector de la discapacitat per a promoure la participació d'aquests sectors.

Algunes d'aquestes associacions són: CERMI, Grup MIFAS, ASEM, ASPAYM i ECOM.

 

Altres dies internacionals i mundials

Internacional de les persones amb discapacitat.

Dia internacional de les persones majors.

Dia internacional de l'atàxia.

Dia de les malalties mitocondrials.

Dia Mundial de la Sordesa.

Dia internacional del Emoji.

Dia Mundial de l'Esclerosi lateral amiotròfica.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu