sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dia internacional de la FELICITAT. 20 de MARÇ

Per què se celebra el Dia Internacional de la Felicitat? Què significa el concepte de felicitat nacional?

 

Des del 2013, el dia 20 de març s'ha celebrat el dia internacional de la Felicitat. Va ser proclamat així per l'Assemblea General de les Nacions Unides per a posar en valor què suposa aquest concepte per als humans i la importància en el seu desenvolupament diari.

T'expliquem la rellevància de la felicitat en les persones i també en la societat.

Article relacionat: Trucs per a pensar en positiu i tenir una ment positiva.

 

Què és la felicitat?

La felicitat és un estat emocional que provoca alegria i benestar. Aquesta sensació podem apreciar-la en determinats moments provocats per diferents motius. Alguns són quan complim una meta, un desig o aconseguim uns certs plans.

En aquests moments, no existeixen sofriments ni pensaments negatius que puguin preocupar-nos.
Aquest estat de felicitat és totalment subjectiu, per la qual cosa cada persona pugui viure-la de diferents maneres. Així mateix, la felicitat pot ser provocada simplement per una actitud positiva, encara que no hi hagi una circumstància específica que l'hagi provocat.

”Día


La felicitat és un concepte difícil d'explicar, perquè cada persona la concep d'una manera diferent. És per això que, al llarg de tota la història, diversos filòsofs han reflexionat sobre els secrets de la mateixa i com aconseguir arribar a ella.

Et deixem amb un enllaç que parla sobre aquest tema sobre les diferents opinions dels filòsofs més savis de la història.

 

Per què se celebra el dia internacional de la felicitat?

El Dia 20 de març és el dia de la Felicitat per a reivindicar la felicitat i benestar com a aspiracions universals.
Aquest dia té el seu origen en una història que va succeir en el Regne de Bhutan (Un país del sud d'Àsia). Fa més de 40 anys, el seu rei va pensar que les seves polítiques de govern es basarien en la felicitat dels subordinats. Per aquest motiu va voler inventar el concepte de Felicitat Nacional Bruta (FNB), en lloc del Producte Interior Brut.

Aquest concepte, actualment s'utilitza internacionalment com a complement del PIB i serveix per a mesurar la qualitat de vida de les persones. Per a aquest calculo es tenen en compte nou punts: el benestar psicològic, ús temporal, la cultura, vitalitat de la comunitat, la salut, l'educació, la diversitat mediambiental, el nivell de vida i el Govern.

”día


Així doncs, l'ONU va declarar que el 20 de març se celebrés en Dia Internacional de la Felicitat. Aquesta resolució busca una inclusió en les polítiques que promoguin uns objectius de desenvolupament sostenible, l'eliminació de la pobresa i benestar de les societats.

 

Válida sin Barreras. Tots els dies poden portar felicitat

A Válida sin barreras sabem que mantenir una actitud positiva va lligat a una major felicitat. A més, aquest pensament positiu influeix en l'estat de salut de cadascun. Així doncs, la felicitat i el benestar general de les persones van interrelacionats. Està demostrat que les persones felices o amb actitud positiva viuen més anys.
Sabem que hi ha situacions o imprevistos que poden fer que la nostra felicitat es vegi minvada. En aquests casos, però, és important mantenir-se positiu i fixar-se en els punts favorables de qualsevol situació.

En Vàlida sense barreres volem que les persones se sentin lliures, segures i millorar la seva qualitat de vida. Per això, treballem per a millorar el món dels quals ens envolten, facilitant l'accessibilitat universal de qualsevol llar o entorn.

Volem fer partícip a qualsevol persona, independentment de la seva condició. Sabem de la importància de la seva inclusió social per a aconseguir una millor integració col·lectiva en tots el sentits. Per aquest motiu, proporcionem tot tipus de solucions salvaescales que milloren el desenvolupament diari d'algunes persones i dels seus familiars. Aquestes ajudes tècniques milloren la qualitat de vida de tots, facilitant la mobilitat i acabant amb les barreres físiques de l'entorn.


valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu