sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dia mundial dels animals

Dia dels animals

T'agraden els animals? Et preocupa el seu benestar? La funció del Dia Mundial dels animals és recordar-nos els seus drets. Saps quan se celebra?

Els animals aporten una infinitat de beneficis a les persones: companyia, jocs, riures entre molts més. Tot i així, moltes persones continuen considerant als animals éssers inferiors sense drets, cosa que s’ha de canviar.

Què és el dia mundial dels animals?

L'Organització Mundial de la Protecció Animal va decidir que el dia 4 d'octubre se celebrés el Dia Mundial dels Animals, dia que coincideix amb el benestar de Sant Francesc d'Assís patró dels animals i primer defensor dels seus drets. Es va decidir aquest dia durant un congrés celebrat a Viena en el 1929 amb la intenció de realitzar accions per a frenar l'extinció d'espècies.

Sant Francesc d'Assís va néixer a Itàlia l'any 1182 i es va dedicar a fer comprendre a la humanitat quin és el nostre paper i lloc a la Terra, ja que el nostre benestar s'integra al benestar de tots els animals i del medi ambient. Es considera que el sant es va avançar molt en la seva època, perquè no era habitual trobar persones amb aquesta filosofia.

Francesc d'Assís, va decidir dedicar a la seva vida a ajudar a persones i també a animals perquè també els considerava fills de Déu. Per això, el Papa Joan Pau II ho va declarar patró dels animals i dels ecologistes.

L'objectiu del Dia Mundial dels Animals és conscienciar a les persones de la importància de conservar totes les espècies, especialment aquelles que es troben en perill d'extinció per culpa de l'acció humana. Des de fa segles, els animals estan patint per culpa de les accions humanes que afecten directament la població animal i contribueixen en l'empitjorament del medi ambient.

S'ha calculat que el 40% de les espècies estan amenaçades, és a dir, gairebé un milió d'espècies en perill d'extinció dels 8 milions que es calcula que existeixen. A més, els estudis realitzats per associacions mediambientals demostren que l'estat de salut del planeta és molt preocupant ja que els ecosistemes i espais naturals estan disminuint molt de pressa.

Què se celebra el dia internacional dels animals?

El dia 4 d'octubre és un dia per a recordar la importància dels animals. A més, l'Organització Mundial de Protecció Animal vol trobar una solució al problema de les espècies que es troben en perill d'extinció.

Granja de vaques felices

A més, l'any 1978, concretament el 15 d'octubre, es va crear la Declaració Universal de Drets de l'Animal, aprovada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) que assegura que tots els animals posseeixen drets i que, per culpa del desconeixement i menyspreu d'aquests drets per part dels humans, es continua cometent crims contra la naturalesa.

Iniciatives per protegir els animals del planeta

Des de l'Organització per la Protecció Animal Mundial treballen per defensar els drets de tots els animals silvestres. El seu objectiu és que tots els animals puguin viure lliurement en el seu hàbitat natural i no siguin tractats de manera cruel. Un bon exemple d'això són les constants accions a l'Índia per prohibir l'explotació dels elefants usats com a transport de turistes.

A més, tenen projectes per conscienciar sobre la falta d'una alimentació més sostenible, lliure de carn animal procedent de macro granges. Aquest projecte, a més de voler millorar la vida dels animals que viuen en aquesta mena de granges, també vol conscienciar de la contaminació que genera aquest tipus d'explotacions ramaderes.

A Espanya, entra en funcionament la nova Llei de Benestar animal, en la qual es vol garantir els drets de totes les espècies d’animals, tant domèstics com salvatges. Es vol regular de forma molt estricta la venda d'animals domèstics i es plantegen multes i sancions més altes per persones que maltractin a un animal.

Com celebrar el dia mundial dels animals?

Extinció d'espècies per culpa del canvi climàtic

Si ets amant dels animals, celebra el Dia Mundial dels Animals fent algunes d'aquestes accions que et proposem:

  1. Informa't sobre l'extinció d'espècies d'animals: la millor forma per lluitar contra el problema és conèixer-lo bé. A més, tenir informació sobre l'assumpte et servirà per a poder explicar a altres persones sobre aquesta qüestió i aconseguir conscienciar a més gent sobre la importància de la conservació de les espècies d'animals.
  2. Evita i denuncia activitats il·legals amb animals: baralles clandestines, contraban d'espècies, maltractament d'animals de companyia…
  3. Per a reduir l'impacte en la naturalesa: hem de respectar el medi ambient, i quan anem a espais naturals és important tenir una conducta cívica: recollir les escombraries i respectar caus i nius és molt important.
  4. Fes-te voluntari o participa de la forma que millor et vagi en organitzacions a favor dels drets de l'animal. Pots donar diners, presentar-te com a voluntari en protectores d'animals de la teva localitat, entre altres accions.
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu