sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Diferència entre paraplegia i tetraplegia o quadriplegia

paraplejia y tetraplejia o cuadriplejia

Quina diferència hi ha entre paraplegia, tetraplegia o quadriplegia?

 

Una lesió medul·lar pot ser provocada per un traumatisme derivat d'un accident, normalment de trànsit. També pot ser ocasionada per una malaltia infecciosa o vascular o ser d'origen congènit.

Això pot provocar que la transmissió i recepció de missatges des del cervell cap als sistemes del cos humà es vegin danyats provocant diferents graus d'afectació en cada usuari.

En aquest article t'expliquem quins tipus de lesions medul·lars existeixen i com poden afectar les persones.

 

 

Potser t'interessa: 10 tipus de discapacitats físiques i psíquiques a Espanya

 

 

Tipus de lesions medul·lars:

 

 

 

Les lesions medul·lars s'organitzen segons el grau d'afectació, zona afectada i símptomes.

 

 

Paraplegia:

 

 

La paraplegia és una lesió o malaltia ocasionada en la medul·la espinal a la regió toràcica o lumbar. Les persones afectades en aquesta zona, poden usar el tronc superior sense problemes però les seves cames poden patir diferents graus de paràlisis. Alguns sofreixen problemes menors com ara formigueig a les cames o una menor sensibilitat en la part inferior del cos fins a problemes greus com la paralització completa de cintura cap avall.

No totes les lesions a la zona de la medul·la espinal provoquen paraplegia, en alguns casos una lesió en la zona lumbar pot provocar la síndrome de la cua de cavall, que pot ocasionar incontinència o disfunció urinària i intestinal.

 

 

Tetraplegia o quadriplegia:

 

 

La tetraplegia i la quadriplegia són la mateixa afecció. Es tracta d'una lesió a la regió de la medul·la espinal per sobre de la primera vèrtebra toràcica entre les cervicals C1 (la vèrtebra cervical més alta en la base del crani) i la C7. Això pot provocar una disminució de la mobilitat en les quatre extremitats: les cames i els braços. El grau de paràlisi pot variar segons la naturalesa de la lesió i el tipus de rehabilitació que s'hagi pogut sotmetre l'afectat.

Depenent del grau d'afecció, entre les lesions més comunes, els afectats poden trobar-se amb diferents patologies com a dificultats de moviment, úlceres de decúbit, infeccions a la zona urinària, pèrdua de sensibilitat, entre altres. Normalment, com més alta és la lesió, més extens serà el mal, podent fins i tot a interferir en la capacitat de respirar per un mateix.

 

 

En aquest sentit, per a aquestes persones que han perdut part de la seva mobilitat, existeixen diferents ajudes tècniques perquè puguin viure de manera independent i participar en els aspectes de la vida.

Com a societat, hem de garantir un entorn sense obstacles ni barreres d'accés en qualsevol edifici, via pública, transport, habitatges, instal·lacions mèdiques…

Per a això, a Válida sin barreras treballem per a aconseguir un entorn més inclusiu i accessible, proporcionant instal·lacions que permetin superar qualsevol barrera arquitectònica.

Disposem d'una àmplia gamma d'ajudes tècniques com les cadires salvaescales per a les persones amb mobilitat reduïda, que permeten pujar o baixar a l'afectat d'una planta a una altra sense esforços i de manera segura.

En el cas de les persones que es desplacen en cadira de rodes, també oferim instal·lacions de rampes per a superar petits desnivells o plataformes salvaescales per a millorar l'accessibilitat de la llar. 

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu