sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Diferències entre pujaescales i elevadors de curt recorregut

Quines diferències hi ha entre un pujaescales i els elevadors de curt recorregut? T'expliquem quina és la millor opció en cada cas.

 

Apostar per un entorn accessible és preocupar-se per una societat en igualtat d'oportunitats i responsable. Amb una accessibilitat universal, aconseguim millorar la inclusió laboral i social de les persones amb diferents diversitats funcionals.

Així doncs, cada vegada s'està impulsant més una societat lliure de barreres arquitectòniques i amb facilitats per al desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda.

A continuació t'expliquem què són els pujaescales i els elevadors de curt recorregut i com poden millorar el nostre desplaçament diari.

 

Et deixem un enllaç relacionat on parlem sobre Què són les cadires elèctriques per a pujar escales.

 

Què són els pujaescales i per a què serveixen?

 

 

Els pujaescales, també denominats salvaescales, són cadires o plataformes que s'utilitzen com un sistema d'elevació de persones. Aquests pujaescales s'instal·len en els accessos als locals, edificis o en habitatges particulars.

Aquestes ajudes tècniques faciliten la mobilitat de les persones majors, persones amb mobilitat reduïda o en cadires de rodes.

Actualment, ha incrementat molt la demanda d'aquesta mena de solucions per la seva versatilitat i tots els avantatges que proporciona. A més, són ajudes molt fàcils d'utilitzar i permeten pujar i baixar les escales d'una manera segura i amb total autonomia.

 

”subeescaleras

 

Cadires puja escales i plataformes pujaescales

 

Les cadires pujaescales o salvaescales són ideals per a superar un o diversos pisos. L'usuari tan sols ha d'asseure's i la cadira es desplaçarà a través de la guia per les escales cap a la direcció desitjada.

Aquestes solucions van destinades a persones majors, amb discapacitat física o problemes de mobilitat. S'acostumen a instal·lar en habitatges unifamiliars o comunitats de propietaris. Les cadires salvaescales poden instal·lar-se en ambients interiors o exteriors depenent del model de triat. Així mateix, permeten la seva instal·lació en diferents tipus d'escales: trams d'escales rectes, corbes, en espiral, molt estretes, amb pendent pronunciada, etc.

A més, aquestes ajudes tècniques són plegables, per la qual cosa quan no estan en ús, l'espai que ocupen és mínim.

 

”silla

 

Les plataformes puja escales o salvaescales també permeten superar un o diversos trams d'escala. Aquest tipus d'ajudes són molt útils per a l'ascens i descens de les persones en cadires de rodes. Algunes, poden afegir un seient plegable per a transportar també a persones amb mobilitat reduïda de manera asseguda.

Normalment, s'instal·len en comunitats de veïns que en l'entrada tenen un petit desnivell. No obstant això, poden col·locar-se en una àmplia varietat d'emplaçaments i situacions. Igual que les cadires puja escales, les plataformes també segueixen una guia al llarg de l'escala i poden adaptar-se als diferents tipus d'escala.

La plataforma elevadora també és plegable, per la qual cosa quan ja no està en ús, aquesta es recull de manera automàtica.

 

”plataforma

 

Com funcionen els sistemes pujaescales?

Els sistemes pujaescales són molt fàcils d'utilitzar i molt segurs.

D'una banda, les cadires salvaescales disposen d'un botó de palanca en el reposabraços que en prémer-lo, condueix a l'usuari cap a la direcció desitjada. També ve equipada amb comandaments a distància amb polsador de pujada i baixada per a cridar des de qualsevol punt.

Aquest tipus d'elevador sempre es connecta al corrent de la llar per a carregar les bateries de la màquina. Així doncs, si hi ha un tall de llum a la nostra casa, la cadira continuarà funcionant amb normalitat.

A més, les cadires elevadores disposen d'una pantalla on ens indica en tot moment l'estat de la màquina. Per això, si hi ha qualsevol incidència, podem detectar-ho d'una manera ràpida i solucionar-ho amb major facilitat.

Així mateix, disposen de sensors que detecten qualsevol obstacle mentre la cadira està en moviment, detenint la màquina en cas d'obstrucció.

 

T'ensenyem el vídeo de com funciona la cadira salvaescales ALIUM:

 

La plataforma salvaescales també conté uns polsadors que han d'accionar-se de manera continuada perquè la plataforma es mogui per l'escala. També poden disposar de comandaments per al control de la plataforma a distància.

 

Pots veure com s'utilitza la plataforma salvaescales SPATIUM en aquest vídeo:

 

 

Diferències entre pujaescales i elevadors de curt recorregut

 

Els elevadors de curt recorregut també són molt utilitzats per a dotar d'accessibilitat qualsevol entorn. Normalment, aquests salvaescales verticals serveixen per a salvar petits desnivells en l'entrada dels edificis o locals públics o privats. Permet pujar i baixar a les persones d'una planta a una altra d'una manera totalment segura i còmoda.

L'elevador vertical de curt recorregut serveix per a salvar distàncies de fins a 3 metres. Poden utilitzar-ho les persones amb discapacitat física que van en cadira de rodes, les persones d'avançada edat que tenen mobilitat reduïda i, fins i tot, aquells veïns que vulguin pujar la compra o el cotxet.

Els elevadors són semblants als ascensors però amb unes mesures més reduïdes. A més, tenen un consum elèctric especialment reduït i un baix cost de manteniment.

 

T'ensenyem un exemple d'instal·lació d'elevador vertical VECTIO:

 

 

Sistemes pujaescales i elevadors verticals de curt recorregut de Válida sin Barreras

 

A Válida sin barreras som una empresa especialitzada a oferir ajudes per a l'accessibilitat. Proporcionem assessorament, instal·lació i manteniment de cadires salvaescales, plataformes salvaescales i pujaescales portàtils entre altres ajudes per a l'accessibilitat com una gran varietat d'elevadors verticals. Avui dia, som l'empresa amb el catàleg d'ajudes salvaescales més ampli del mercat, adaptant-nos a tota mena d'entorns i necessitats.

El nostre objectiu és fer més fàcil i segur el dia a dia de les persones per a millorar la seva qualitat de vida.

En aquest sentit, pots sol·licitar-nos informació i un pressupost a mesura i sense compromís trucant al telèfon gratuït 900 414 000. També pots contactar-nos a través del correu electrònic [email protected]. Els nostres assessors tècnics realitzen les visites a domicili amb estudi tècnic de l'escala sense cap cost.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu