sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Discapacitat i feina en temps de crisis

La xifra d'aturats a Espanya ha augmentat a cinc milions, trobar treball ja és en si mateix una feina. Enviar currículums, fer trucades diàries i una cerca extensa per internet i les xarxes socials estan a l'ordre del dia. Obtenir resposta de les nostres sol·licituds és una tasca difícil, i més encara si tenim algun tipus de discapacitat.

Segons el 2n Informe discapacitat i formació en temps de crisi, realitzat per la Fundació Adecco, el 80% dels aturats amb diversitat funcional asseguren no haver aconseguit ni una sola entrevista de treball en els últims 3 mesos. Encara que el 60% envia currículums a empreses i negocis cada dia, i el 30% cerca en les xarxes socials, no han obtingut cap resposta.

L'ocupació de persones amb alguna mena de discapacitat ha evolucionat de manera favorable en els últims anys, no obstant això, la seva taxa d'atur continua sent superior a la de la resta de la població. Això és degut a la falta d'autoestima o a la desmotivació de les persones i alhora a les barreres, prejudicis, i estereotips socials que els dificulten l'accés al món laboral.

La formació,és fonamental, per això les persones amb discapacitat inverteixen més temps a formar-se que aquelles que no pateixen cap mena de discapacitat. La majoria prefereixen estudiar idiomes, informàtica i administració d'empreses.

Segons l'informe d'Adecco, les activitats sanitàries i serveis socials, activitats administratives i serveis auxiliars i tasques d'administració són els àmbits on les persones amb discapacitat solen trobar treball.

No obstant això queda molta molt per davant.

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2021

menu