sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dolor a l'empenya del peu: Com alleujar-ho?

dolor en el empeine del pie

El dolor a l'empenya del peu és un problema comú que afecta moltes persones a tot el món. Aquest tipus de dolor pot ser causat per una varietat de factors, des de lesions fins a malalties cròniques. El peu humà està compost per 28 ossos, incloent-hi els metatarsians que es troben en la part davantera del peu. Quan hi ha una lesió o inflamació en aquesta zona, pot causar dolor en l'empenya del peu.

En aquest article, discutirem algunes de les causes més comunes d'aquest tipus de dolor.

Causes més comunes del dolor a l'empenya del peu

El dolor d'empenya pot ser un problema frustrant que pot afectar la nostra capacitat per a caminar i realitzar activitats quotidianes. Hi ha moltes causes possibles d'aquest tipus de dolor, i algunes de les més comunes inclouen la fasciïtis plantar, la fractura per estrès, el peu pla i l'empenya enfonsada.

causes comunes del dolor en l'empenya del peu

Fasciïtis plantar:

La fasciïtis plantar és una inflamació de la banda de teixit que s'estén des del taló fins a la base dels dits del peu. Els símptomes inclouen dolor en el taló i en l'empenya del peu, especialment en el matí i després d'estar dempeus o caminar durant períodes prolongats. Els tractaments poden incloure estiraments, calçat adequat, coixinets de taló i antiinflamatoris per a reduir la inflamació.

Fractura per estrès:

La fractura per estrès és una petita esquerda en un os causada per la repetició d'una activitat durant un període prolongat de temps. La fractura per estrès és comú en els ossos del peu, inclosos els ossos escafoides, que es troben en la part superior del peu i connecten l'empenya amb la part davantera del peu. Els símptomes poden incloure dolor, inflor i sensibilitat en la planta del peu o en l'empenya. El tractament pot incloure descans, gel i medicaments per al dolor.

Peu pla o peu cavus:

El peu pla és una condició en la qual la volta plantar del peu està plana i no té la curvatura natural. Això pot causar dolor en l'empenya, ja que els tendons extensors estan tibants i poden pressionar sobre els ossos. El tractament pot incloure exercicis per a enfortir els músculs del peu i la cama, així com l'ús de plantilles ortopèdiques per a proporcionar suport addicional.

Una altra de les causes pot ser tenir el peu cavus, una condició on l'arc del peu és més alt del normal. Això pot resultar en una major pressió en l'empenya del peu i causar dolor.

Empenya enfonsada:

L'empenya enfonsada és una afecció en la qual l'empenya del peu es veu enfonsat o pla degut a la feblesa o la falta de to muscular. Això pot causar dolor en l'empenya del peu, especialment quan es camina o es corre. El tractament pot incloure exercicis per a enfortir els músculs del peu i la cama, així com l'ús de plantilles ortopèdiques.

En conclusió, el dolor en aquesta zona del peu pot ser causat per una varietat de factors, incloent-hi la fasciïtis plantar, la fractura per estrès, el peu pla i l'empenya enfonsada. És important identificar la causa subjacent del dolor per a poder rebre el tractament adequat. Consulti al seu metge si experimenta algun tipus de dolor en l'empenya del peu per a rebre un diagnòstic precís i un pla de tractament personalitzat.

dolor a l'empenya del peu possibles causes fractura

Com curar el dolor a l'empenya del peu?

Afortunadament, hi ha algunes mesures que es poden prendre per a alleujar el dolor en l'empenya del peu. En aquest article, discutirem alguns consells útils per a ajudar a alleujar el dolor en l'empenya del peu.

Descansa i eleva el teu peu

El primer consell per a alleujar el dolor de l'empenya és descansar i elevar el peu afectat. Si el dolor és agut, és important evitar l'ús excessiu del peu per a permetre que els músculs, lligaments i tendons es recuperin. En cas de lesions, com a esquinços o fractures, és crucial seguir les recomanacions d'un professional de la salut i mantenir el peu elevat per a reduir la inflamació i la inflor.

Per a elevar el peu, és important asseure's o ficar-se al llit i col·locar un coixí sota el peu afectat. L'elevació ajuda a millorar la circulació sanguínia i redueix la pressió en l'empenya del peu. Es recomana elevar el peu durant 20-30 minuts diverses vegades al dia.

Usa calçat adequat i plantilles ortopèdiques

L'ús de calçat inadequat pot contribuir a l'aparició del dolor en l'empenya del peu. És important triar sabates còmodes i ben ajustats que brindin suport adequat al peu i redueixin la pressió en l'empenya. Si tens un treball que requereix estar dempeus durant llargs períodes de temps, és important triar sabates amb soles embuatades que absorbeixin l'impacte.

Per a aquells amb problemes d'arc o peus plans, les plantilles ortopèdiques poden ser una excel·lent opció. Aquestes plantilles poden ajudar a distribuir el pes del cos de manera més uniforme en tot el peu, la qual cosa redueix la pressió en l'empenya. A més, les plantilles ortopèdiques també poden ajudar a millorar la postura i alinear adequadament el peu, la qual cosa pot prevenir futures lesions.

usar calçat i plantilles per a alleujar dolor en l'empenya del peu

Practica exercicis d'estirament

Els exercicis d'estirament poden ser útils per a alleujar el dolor en l'empenya del peu i prevenir futures lesions. Els músculs de la part inferior de la cama i els peus, com els músculs del tendó d'Aquil·les i els músculs del panxell, poden estar tibants i causar dolor en l'empenya.

Si experimentes dolor en aquesta zona, és important consultar amb un especialista en peus i turmell per a determinar la causa i rebre un tractament adequat.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu