sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dolor a les cames durant la nit. Possibles causes i tractament

Dolor de cames durant la nit

No pots dormir pel dolor a les cames durant la nit? Moltes persones, i per causes variades, senten dolor intens a les extremitats inferiors que els impedeix tenir un son reparador.

T'expliquem les causes més freqüents del dolor a les cames durant la nit i et donem alguns consells per alleujar-lo.

Què és el dolor de cames nocturn?

Sentir dolor intens a les cames implica notar dolor als músculs, ossos, nervis, vasos sanguinis o articulacions de la zona. Les persones que senten dolor a les cames poden notar-ho cada nit o no. Al final, una conseqüència directa és no poder gaudir d'un bon son reparador.

Moltes persones, per raons variades, senten al final del dia les cames molt pesades i amb dolors. A vegades pot ser per haver practicat una activitat física molt intensa o també per haver estat dret durant molt de temps. Tot i així, hi ha gent que té aquests dolors per altres causes que, una vegada identificades, poden tractar-se.

Exercicis per alleujar el dolor de cames

Causes del dolor de cames a la nit

Les cames poden fer mal per diferents causes, aquestes són les més comunes: la retenció de líquids, mala postura, lesions, rampes musculars o el síndrome de cames inquietes. T'expliquem què passa en cada cas.

La retenció de líquids provoca dolor a les cames

És una molèstia que afecta, majoritàriament, a les dones i pot provocar cremor o burxades a les cames. La retenció de líquids la pot provocar:

 • Estar embarassada
 • Tenir obesitat
 • Insuficiència renal
 • Problemes del cor
 • Insuficiència venosa
 • Problemes de fetge
 • Menopausa
 • Problemes en glàndules limfàtiques

La retenció de líquids es pot millorar o prevenir quan és problema d'un estil de vida poc saludable o si es té insuficiència venosa. Per a aconseguir-ho, es poden seguir una sèrie de consells i rutines diàries. La bona alimentació, fer exercici entre altres hàbits saludables poden ajudar-te a alleujar les cames inflades.

Dolor a les cames per estar en una mala postura

Dormir en una mala postura i durant molt de temps pot produir dolor a les cames ja sigui perquè estem forçant la musculatura, ossos o articulacions.

La millor postura per dormir és en la que et sents més còmode, encara que fisioterapeutes i metges aconsellen dormir de costat o decúbit lateral. Al dormir de costat evitem dolors de cervicals i d'esquena, ronquem menys, millora la respiració i redueix el reflux gastroesofàgic.

Dolor a les cames per culpa de lesions

Certes lesions lleus que es manifesten al anar a dormir són la fatiga muscular, inflamació dels tendons o fissures.

La fatiga muscular es dona quan s'ha fet exercici d'alta intensitat sense un bon escalfament. La inflamació en tendons sol aparèixer quan no s'ha preparat bé la musculatura abans de començar a fer exercici. Finalment, les fissures, si són molt petites, poden passar desapercebudes i manifestar-se més tard.

Massatge per alleujar el dolor de cames

Rampes als músculs

Les rampes musculars poden ser provocades per diferents causes:

 • Falta de potassi a la sang provoca rampes a les cames ja que aquest mineral és necessari per al bon funcionament del sistema nerviós.
 • La deshidratació pot repercutir en dolor a les cames. És important mantenir-te hidratat durant tot el dia, especialment si s'ha fet esport.

Què és la síndrome de cames inquietes

Aquesta síndrome també es denomina RLS que prové de les sigles del seu nom en anglès: of restless legs síndrome. Les persones que tenen el síndrome de cames inquietes necessiten un moviment continuo de les cames ja que només això alleuja la sensació incòmoda que senten. En conseqüència, el son no és reparador i es desperten constantment.

Les cames, durant el son, provoquen sensacions desagradables als pacients que només troben alleujament movent-les. També provoquen espasmes, és a dir, puntades o moviments espontanis mentre dormim.

Les persones que tenen aquest síndrome senten per dins de l'extremitat, no per la superfície de la pell, pessigolleig, formigueig, estirades, sensació pulsativa, dolor o picor.

Com evitar el dolor de cames durant la nit

A vegades, les persones que estan molt temps dempeus, o les que romanen molt temps assegudes o són sedentàries sofreixen dolor a les cames. Si és el teu cas, el que pots fer són estiraments suaus. També poden realitzar massatges per relaxar els músculs, a més, servirà per evitar l'acumulació de líquids a les cames.

Les dutxes d'aigua freda o calenta pot ser que ajudin a calmar el dolor i reactivar la circulació. Els olis naturals aplicats després de la dutxa també serveixen per millorar la circulació. També és molt important mantenir-se en forma i fer esport amb regularitat.

Algunes persones que tenen anèmia per deficiència de ferro poden patir el síndrome de les cames inquietes.

Remeis casolans per al dolor de cames a la nit

Aquests són alguns remeis naturals per a alleujar els símptomes el dolor de les cames en dormir:

 • El fred disminueix la inflamació de les cames ja que millora el reg dels vasos sanguinis. Pots aplicar-te gel o aigua molt freda quan siguis a la dutxa.
 • Fes un massatge a les cames amb vinagre de poma i deixa que la pell absorbeixi el líquid.
 • L'oli de romaní o de gerani també tenen components que ajuden a millorar la circulació. Fes-te un massatge mentre t'apliques un dels dos olis.
 • L'activitat física afavoreix l'activació de la circulació. Intenta fer esport dues vegades a la setmana i, si treballes assegut, procura aixecar-te cada dues hores per a moure les cames. Planteja't fer ioga, pilates o estiraments suaus ja que ofereixen molts beneficis.
 • Tenir un estil de vida saludable té beneficis en molts àmbits i millora la qualitat de vida.

Altres causes del dolor de cames durant la nit

Hi ha altres causes que poden provocar-te dolor a les cames al llit són:

Aquestes patologies necessiten atenció mèdica, per tant, si el dolor és persistent, és molt convenient visitar a un especialista.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu