sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dolor al bessó: causes i solucions

Dolo en el gemelo causas y soluciones

Tens dolor en el bessó? Les causes són molt diverses i realment aquesta situació pot ser molt molesta mentre dura el dolor. T'expliquem quins tipus de dolor de bessó existeixen i què pot provocar-ho.

Tipus de dolors de bessons

Els bessons (intern i extern) són un grup de músculs situats en la part posterior de la cama, específicament a la regió del panxell. El dolor en els bessons pot deure's a diverses raons, i existeixen diferents tipus de dolors associats amb aquesta àrea. Aquí estan alguns dels tipus més freqüents de dolors de bessons:

 1. Enrampades musculars: Les enrampades en els bessons són contraccions involuntàries i doloroses del múscul. Poden ser causats per deshidratació, fatiga muscular, falta d'electròlits o massa exigència en l'activitat física.
 2. Tensió muscular: La tensió en els bessons es refereix a la lesió o l'estirament excessiu del múscul. Pot passar durant l'exercici, especialment si no s'escalfa adequadament o si es realitza un moviment brusc.
 3. Esquinçament muscular: Un esquinçament en els bessons ocorre quan les fibres musculars es trenquen parcial o completament a causa d'una tensió excessiva. Això pot ser molt dolorós i requerir temps de recuperació.
 4. Tendinitis: La tendinitis dels bessons és la inflamació dels tendons que connecten el múscul als ossos. Pot ocórrer a causa de l'ús excessiu o moviments repetitius.
 5. Problemes circulatoris: A vegades, el dolor en els bessons pot estar relacionat amb problemes circulatoris, com a coàguls sanguinis o mala circulació a les cames.
 6. Espasmes musculars: Són contraccions involuntàries i sostingudes del múscul que poden causar dolor i rigidesa.
Com és la cama d'un humà

Causes del dolor de bessons

El dolor en els bessons pot ser causat per diverses raons. Algunes de les causes més comunes inclouen:

 1. Sobrecàrrega muscular: L'activitat física intensa o practicant esport sense l’escalfament adequat o l’estirament previ poden provocar dolor en els bessons a causa de la tensió excessiva en el múscul.
 2. Lesions esportives: Moviments bruscos, impactes o canvis sobtats de direcció durant activitats esportives poden causar esquinçaments, distensions, esquinços contractura en el bessó.
 3. Rampes musculars: Les rampes en els bessons poden ser causats per deshidratació, falta d'electròlits, fatiga muscular o una combinació d'aquests factors.
 4. Tendinitis: La inflamació dels tendons que connecten els músculs als ossos pot causar dolor en els bessons, especialment si es realitza activitat física repetitiva o amb mala tècnica.
 5. Compressió nerviosa: A vegades, una compressió dels nervis que recorren la regió del panxell pot causar dolor en els bessons.
 6. Síndrome de compartiment: Aquesta és una condició en la qual la pressió dins del compartiment muscular augmenta, la qual cosa pot provocar dolor i disminució del flux sanguini.
 7. Problemes circulatoris: Malalties vasculars com la trombosi venosa profunda (coàguls sanguinis) o la insuficiència venosa poden causar dolor a les cames i en els bessons.
 8. Fatiga crònica: L'excés d'activitat física o la falta de descans poden portar a la fatiga muscular crònica, la qual cosa pot manifestar-se com a dolor en els bessons.
 9. Problemes estructurals: Desalineacions en les articulacions del genoll, el maluc o el turmell poden causar tensió desigual en els músculs del panxell i provocar dolor en els bessons.
 10. Malalties i condicions mèdiques: Unes certes condicions mèdiques com la diabetis, neuropatia perifèrica o fibromiàlgia poden causar dolor a les cames, incloent-hi els bessons.
 11. Fasciïtis plantar. el dolor en la planta del peu pot provocar dolor en el bessó.

Dolor al panxell

Tractament per al dolor en el bessó

El tractament per al dolor en els bessons dependrà del tipus de lesions. Aquí hi ha algunes mesures generals i enfocaments comuns que poden ajudar a alleujar el dolor a aquesta àrea:

 1. Descans: És important permetre que els músculs dels bessons descansin i es recuperin, especialment si el dolor és el resultat d'una lesió o sobrecàrrega muscular. Perquè ajudi a alleujar-ho, evita activitats que puguin empitjorar el dolor i dona temps perquè els músculs es recuperin.
 2. Aplicació de gel: l'aplicació de fred a la zona afectada durant uns 15-20 minuts cada poques hores pot ajudar a reduir la inflamació i el dolor.
 3. Compressió: Utilitza embenatges o peces de compressió per ajudar a reduir la inflamació i proporcionar suport als bessons.
 4. Elevació: Elevar la cama afectada quan estàs descansant pot ajudar a reduir la inflor i millorar la circulació.
 5. Medicaments: Els analgèsics de venda lliure, com el ibuprofè o el paracetamol, poden ajudar a alleujar el dolor i reduir la inflamació. No obstant això, depenent de la gravetat, és important seguir les indicacions del metge o farmacèutic i no excedir la dosi recomanada.
 6. Fisioteràpia: Un fisioterapeuta pot recomanar exercicis d'estirament i enfortiment per als bessons, així com tècniques de teràpia manual per a millorar la recuperació i prevenir futures lesions.
 7. Massatge: Un massatge suau als bessons pot ajudar a alleujar la tensió i reduir el dolor. No obstant això, evita fer un massatge si hi ha una lesió aguda o dolor intens.
 8. Tractament de calor: L'aplicació de calor a la zona pot ajudar a relaxar els músculs i alleujar el dolor, especialment si hi ha una contractura muscular. No obstant això, no es recomana aplicar calor si hi ha inflamació.
 9. Repòs actiu: Una vegada que el dolor ha disminuït, és beneficiós començar amb exercicis de baix impacte i estiraments suaus (especialment els específics de flexió plantar) per millorar la flexibilitat i la força dels bessons.

Si els dolors musculars en els bessons persisteixen o és el resultat d'una lesió greu, és essencial buscar atenció mèdica per a un diagnòstic precís i un pla de tractament específic. El metge podrà avaluar adequadament la causa del dolor i recomanar l'enfocament més adequat per a la teva situació particular.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu