sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dolor al genoll en pujar escales

Dolor de genolls

Quantes persones acaben tenint dolor de genolls quan s’arriba a una edat? Certament, aquest problema és molt molest quan tens mal de genoll en pujar escales, ja que pot impedir que puguis desplaçar-te tranquil·lament per la teva pròpia llar.

Però per què ens fan mal els genolls? Què podem fer per evitar-ho o alleujar-ho? Et responem aquestes preguntes.

Causes del dolor de genoll en pujar escales

El dolor de genoll pot ser provocat per moltes patologies diferents, és molt important buscar l'origen per poder determinar quin tractament seguir. Entre les causes més comunes que poden causar dolor hi ha les següents:

 • La gota: és un tipus d'artritis que es produeix quan hi ha massa àcid úric a la sang. Aquest àcid causa inflamació en les articulacions perquè es creen cristalls per l'acumulació de l'àcid.
 • Genoll de saltador: es tracta d'una lesió en el tendó que connecta la ròtula i la tíbia. Es produeix perquè apareix una tensió en el tendó que provoca que hi hagi petits esquinçaments, amb el temps, aquest s'inflama i s'afebleix produint dolor a la zona.
 • Bursitis: es tracta de la inflamació de la bursa, una bossa que esmorteeix els ossos i els músculs. A més de produir-se en els genolls també es pot sentir en els colzes.
 • Ruptura del menisc: és un cartílag que esmorteeix la zona on s'ajunten el barb i l'os de la cuixa. Quan es trenca provoca dolor intens. Una pràctica esportiva on es veuen aquest tipus de lesions és en el futbol.
 • Ruptura de lligament: els lligaments limiten el moviment de l'articulació, en el cas del genoll hi ha quatre que garanteixen que no se surti de lloc. Quan es trenquen produeixen molt dolor.
 • Condromalacia rotuliana: és el reblaniment o trencament del teixit de la part inferior de la ròtula. Per culpa d'això, el genoll i fèmur es freguen produint dolor.
 • Osteoartritis: es tracta d'una mena d'artritis que afecta únicament les articulacions. A més dels genolls es pot trobar en mans, malucs. Coll o la part inferior de l'esquena. El problema d'aquesta malaltia és que el cartílag que facilita el moviment entre ossos es trenca i els ossos es comencen a deteriorar produint dolor quan es mouen.
 • Quist de Baker es tracta d'un quist ple de líquid que causa dolor en flexionar els genolls. Sol ser el resultat d'una altra patologia com l'artritis.
 • Artritis reumatoide és una malaltia autoimmune el que significa que la causa és el propi cos. Afecta a articulacions de tot el cos i solen ser les dones que la pateixen.
 • Dislocació es pot dislocar la ròtula per culpa d'un cop i que sentis dolor en el genoll.
 • L'artrosi: malaltia que degenera el cartílag que recobreix les articulacions.
Com alleujar el dolor de genoll

Moltes d'aquestes patologies es poden detectar fent una anàlisi del líquid sinovial. Aquest líquid s'encarrega d'esmorteir els extrems dels ossos i reduir la fricció. El component principal és l'àcid hialurònic i alguns estudis conclouen que un mal equilibri d'aquest àcid pot afavorir que una persona pateixi aquesta classe de malalties.

Tipus de dolor de genoll

En funció de la patologia el dolor pot ser molt diferent, per aquesta raó, es pot classificar entre els següents:

 • Dolor agut i punxant
 • Temporal o constant
 • Feblesa o desequilibri
 • No poder estendre o flexionar el genoll correctament
 • Inflamació o vermellor de la zona.
Molèsties al genoll què fer

Com alleujar el dolor de genoll en pujar escales

Depenent de l'origen del dolor de genoll, pots seguir aquests consells per a alleujar-lo:

 1. Guardar repòs en cas que practiquis algun esport o facis activitat física.
 2. Eleva les cames quan estiguis assegut o tombat.
 3. Si l'articulació està rígida, inflamada i notes dolor, aplica fred a la zona.
 4. Pots utilitzar una crema antiinflamatòria.

Per a evitar el dolor segueix aquests consells:

 1. Mantenir un pes adequat i favorable.
 2. Controla la posició del cos per dormir.
 3. Realitza exercici físic que precisi de moviments suaus i que ajudin a enfortir la musculatura de la zona del genoll.
 4. Fer exercicis que aportin flexibilitat i equilibri.
 5. Uns certs aliments afavoreixen mantenir les articulacions sanes. Especialment els que contenen vitamines C, E, i D.
 6. No portis talons, portar un calçat lleuger i còmode és ideal.

Ajudes per pujar i baixar escales sense esforç ni dolor

Les persones que tenen dolor crònic o falta de mobilitat en els genolls per culpa d'una lesió en el genoll tenen molts problemes per a baixar i pujar escales. Si és el teu cas i vius en una casa amb escales la teva qualitat de vida ha de veure's afectada.

En situacions com aquesta, l'opció per solucionar aquesta situació és instal·lant un salvaescales. Hi ha molts tipus i poden variar en funció de les teves necessitats i les característiques de les escales:

 • Cadira salvaescales per a escales amb corbes: són solucions d'accessibilitat que es fan a mida per adaptar-se a la forma de les teves escales. Pots baixar i pujar escales fàcilment gràcies a una guia que s'instal·la directament en els esglaons i sense fer obres.
 • Cadira salvaescales per a escales rectes: com el seu nom indica, aquests models són per a escales totalment rectes. Es fixen als esglaons de les escales i ocupen poc espai.
Models de cadires salvaescales de VALIDA

Tots els models de cadires salvaescales s'instal·len sense necessitat de fer obres, així que és un procés ràpid i net. A més, existeixen models d'interior i d'exterior, així que, en cas de tenir escales al jardí, també hi ha solució. Gràcies a aquestes solucions per pujar les escales ja no hi ha problema.

A més, si vius en un bloc de pisos sense ascensor o amb escales a l'entrada, també s’hi poden instal·lar. D'aquesta manera, pots sortir i entrar de casa teva sense dolor i sense por de perdre l'equilibri per culpa dels teus problemes de genoll.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu