sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dolor de galindons: Alleujar i solucionar aquest problema

Com s'ocasiona el dolor de galindons? Com podem alleujar i solucionar aquest problema?

 

Actualment el dolor de galindons és bastant comú sobretot en dones majors de 40 anys. Aquests poden causar un dolor molt molest i ser realment incòmodes. A més, poden arribar a ser un impediment per al desenvolupament de les funcions diàries i interferir amb la qualitat de vida de l'afectat/a.

Per a millorar aquesta patologia, hi ha diferents remeis que poden eliminar o alleujar el dolor. T'ho expliquem detalladament en aquest article.

 

Potser t'interessa el següent article sobre els diferents graus de l'artrosi.

 

Què són els galindons i perquè apareixen amb deformitat d'os?

 

Es pateix Hàl·lux valgus quan la base del dit gros es desplaça apuntant cap a la part exterior del peu. La punta del peu gros es desvia apuntant cap als dits dels peus més petits. A conseqüència d'aquest desplaçament, es produeix un engrandiment de la base del dit gros provocant el denominat galindó. Aquest embalum es deforma de manera progressiva provocant en alguns casos la deformitat del peu.

A vegades, pot arribar a créixer una bossa o sac ple de líquid en les articulacions metatardofalángicas que poden ocasionar molt de dolor.

 

Per què produeixen dolor els galindons?

 

La causa dels galindons pot ser provocada per diversos factors:

1. Els tipus de calçat tenen molta influència en la probabilitat de desenvolupar galindons. Les dones que acostumen a portar talons alt o sabates molt estretes tenen més probabilitat de patir galindons.

 

”dolor-juanetes-tacon-alto-mujeres-hallux-valgus-tratamiento”

 

Per aquest motiu, és important portar unes sabates còmodes i amb una mica d'amortiment que s'adaptin a la forma del peu.

2. Un altre factor pot ser hereditari, pot ser que la persona hereti l'estructura òssia que fa que es desenvolupin els galindons.

3. Quan està relacionat amb un origen congènit, pot haver-hi una deformitat anatòmica del peu de naixement. Això pot desenvolupar galindons de manera primerenca durant l'etapa de la infància o joventut.

4. Resultat d'un problema d'artritis com l'artritis reumatoide. Aquesta patologia inflamatòria pot augmentar la probabilitat de desenvolupar Hàl·lux valgus.

 

Símptomes dels galindons

 

• Inflor de la part exterior de la base del dit gros del peu.

• Enrogiment i inflamació en l'articulació del dit gros del peu.

• Dolor ininterromput o esporàdic.

• Limitació de moviment del dit gros del peu.

• Aparició de calls o callositats per fregament entre el dit gros i el dit del costat.

• Aquesta deformació del dit gros pot afectar en el seu posicionament. La punta del dit gros es desplaça cap als altres dits i pot arribar a muntar-se sobre el segon dit.

Quan aquesta malaltia està més avançada, poden sorgir agreujaments com:

• Bursitis: inflamació de les bosses plenes de líquid (bursas).

• Dit del peu en martell: Deformitat ocasionat per un desajustament dels músculs, tendons o ligamientos que serveixen per a mantenir els dits en la seva correcta posició.

• Metatarsalgia: patologia que causa dolor i inflor de la bola del peu.

 

”dolor-intenso-juanetes-callos-enrojecimiento-hallux-valgus-tratamiento”

 

 

Tractaments, cirurgia o correctors de galindons i deformitats en ossos dels peus

 

El nostre metge pot realitzar un diagnòstic amb solo observar el nostre peu. També pot realitzar-nos proves com una radiografia del peu per a identificar el tractament adequat a les necessitats específiques de la persona.

Existeixen tractaments més conservadors que els quirúrgics per a ajudar a alleujar el dolor o en alguns casos eliminar-lo. Alguns d'ells són:

• Com hem comentat, una sabata adequada és essencial per a detenir l'evolució del galindó. Per això, es recomana que siguin el més anatòmics possible, adaptant-se a la forma del peu de l'afectat i sense estrènyer-lo. A més, es recomana usar un calçat amb amortiment per a minorar l'impacte del peu en caminar i disminuir el dolor. Sobretot, hem d'evitar talons o sabates que oprimeixin el peu.

• Visitar un podòleg per a realitzar l'estudi del nostre peu i realitzar-nos una plantilla ortopèdica a mesura.

• Aplicar fred en la zona del galindó. Posar gel de manera diària si romanem massa temps dempeus o si tenim la zona inflamada.

• Hi ha alguns medicaments com els ibuprofenos que poden controlar el dolor i desinflar el peu.

• De manera menys comuna, es poden realitzar injeccions de corticoesteroides (Teràpia d'injecció) per a disminuir la inflamació de les bosses de líquids.

• Existeixen correctors nocturns de galindons per a alinear l'articulació del dit gros del peu. Així mateix, ajuden a corregir la posició del dit limitant la retracció dels ligamientos.

• També hi ha coixinets protectors de silicona mèdica que protegeixen la protuberància òssia i absorbeixen la pressió i fricció.

Et deixem amb un vídeo on t'ensenyen alguns consells per a la prevenció de galindons i exercicis per a tractar el dolor:

 

 

 

Intervenció quirúrgica de galindons:

 

Aquest tipus d'intervenció és l'única manera de suprimir de manera definitiva l'Hàl·lux Valgus. Quan els mètodes anteriorment esmentats no són suficients i el dolor persisteix, pot ser necessari realitzar una intervenció quirúrgica de galindons.

Existeixen diferents procediments quirúrgics depenent de la mena de galindó. El metge serà el que determini la més adequada per a l'afectat.

Una de les últimes innovacions quirúrgiques és la cirurgia percutània. Fins ara, està tenint bons resultats. En aquesta cirurgia es realitzen talls petits en els quals s'elimina el sortint de l'os.

Aquest tipus de cirurgies té molt pocs riscos, afectant en menys d'un 5% dels pacients operats.

 

”dolor-juanetes-tacon-alto-mujeres-hallux-valgus-tratamiento-operacion-cirugia”

 

 

Problemes associats al dolor dels galindons

 

La recuperació de la cirurgia dependrà de diversos factors. Alguns poden ser l'edat de l'afectat, patologies prèvies i de la mena de procediment quirúrgic emprat. Normalment el pacient pot estar setmanes o fins i tot mesos abans de poder donar suport al pes del cos en el sòl.

En aquests casos de llarga durada, pot ser molt útil disposar d'una ajuda salvaescales que li faciliti el desplaçament en la seva llar. D'aquesta manera, evita haver de pujar i baixar les escales i prevé qualsevol possible accident.

Si necessites més informació sobre les diferents ajudes per a salvar trams d'escala, no dubtis a contactar amb Válida sin barreras. El nostre telèfon d'atenció al client és el 900 414 000 (gratuït) o també pots enviar-nos un mail a [email protected].

valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2023

menu