sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dolor en el pit: Ansietat i altres causes

Dolor en el pecho por culpa de la ansiedad

L'ansietat, és una reacció emocional que provoca que creem una resposta de lluita o fugida davant una situació. El cos pot presentar de diferents formes aquesta situació emocional, una d'elles és el dolor en el pit per ansietat.

Moltes persones poden espantar-se i pensar que estan sofrint un atac al cor, però, de fet, hi ha diferències que són importants de reconèixer.

Símptomes de dolor en el pit per ansietat

El dolor en el pit és un símptoma de diverses afeccions, algunes de les quals són greus. L'ansietat pot ser una de les causes menys greus del dolor en el pit, però és important parar esment als símptomes i buscar ajuda si és necessari.

El trastorn d'ansietat pot manifestar-se de moltes maneres, i el dolor en el pit és un dels símptomes més comuns. El dolor pot ser de diferents tipus, com ara punxades, pressió o cremor, i sovint es descriu com una sensació d'opressió en el pit. També és possible que se senti dolor a l'esquena, el coll, els braços o la mandíbula.

A més del dolor en el pit, altres símptomes d'ansietat poden incloure sudoració, mareig, palpitacions, falta d'aire i sensació de desmai. Aquests símptomes poden ocórrer junts o per separat, i poden durar diversos minuts o fins i tot hores.

És important destacar que, encara que el dolor en el pit per ansietat pot ser molt real i preocupant, no sol ser perillós per a la salut física.

Diferències entre dolor de pit per atac de cor i per ansietat

Dues de les causes més comunes de dolor en el pit són els atacs cardíacs i l'ansietat, però encara que els símptomes poden ser similars, hi ha diferències importants entre totes dues condicions.

SímptomesInfartAnsietat
Dolor al pit per fer un esforçx
Dolor en el pit al estar en repòs x
Ritme cardíac accelerat xx
Dolor constant al pitx
Dolor agut y punxant durant 5 o 10 segonsx
Dificultat per respirarx
Dolor que irradia del pit a altres zones (braç o mandíbula)x

El dolor en el pit per un atac de cor generalment es descriu com una sensació d'opressió o constricció, com si algú estigués assegut en el pit. També pot haver-hi dolor o malestar al braç esquerre, la mandíbula, el coll, l'esquena o l'estómac (és important saber que l'infart femení té símptomes diferents al dels homes). Els símptomes poden durar diversos minuts i no desapareixen amb el repòs. A més, els símptomes poden empitjorar amb l'activitat física o l'estrès emocional.

D'altra banda, el dolor en el pit per ansietat pot presentar diferents símptomes físics, com ara dolor agut i punxant, pressió o cremor, i sovint es descriu com una sensació d'opressió en el pit. A més, si l'ansietat va augmentat, pot aparèixer un atac d'ansietat que fa augmentar el ritme cardíac.

També és possible que se senti dolor a l'esquena, el coll, els braços o la mandíbula. Els símptomes poden desaparèixer amb el repòs o la relaxació, i poden ser desencadenats per situacions estressants o emocions fortes.

Problemes d'ansietat en adults

Altres diferències entre el dolor en el pit per atac al cor i per ansietat inclouen els factors de risc, l'edat d'inici i la durada dels símptomes. El dolor en el pit per un atac al cor sol afectar persones majors de 45 anys i amb factors de risc cardiovasculars, com el tabaquisme o la diabetis. D'altra banda, el dolor toràcic causat per l'ansietat pot ocórrer en persones de totes les edats i no té una causa específica.

Causes de dolor de pit per culpa de l'ansietat

El dolor en el pit per ansietat pot ser causat per diversos factors, i sovint es produeix com una resposta del cos a l'estrès o l'ansietat excessiva. Algunes de les causes comunes del dolor en el pit per ansietat inclouen:

 1. Contracció muscular: L'estrès i l'ansietat poden causar tensió muscular en el cos, incloent en els músculs del pit, la qual cosa pot portar a sentir dolor o pressió.
 2. Hiperventilació: La respiració ràpida i superficial, comuna en persones amb ansietat, pot provocar hiperventilació, la qual cosa redueix els nivells de diòxid de carboni en el cos i pot causar sensació de mareig, falta d'aire i dolor en el pit.
 3. Reflux gastroesofàgic: L'ansietat pot augmentar la producció d'àcid en l'estómac, la qual cosa pot causar reflux gastroesofàgic i dolor en el pit.
 4. Taquicàrdia: L'augment de la freqüència cardíaca, que pot ocórrer durant una situació estressant o ansiosa, pot causar dolor o molèstia en el pit.
 5. Síndrome d'ansietat respiratòria: És un trastorn respiratori que afecta algunes persones amb ansietat, i es caracteritza per la sensació de no poder respirar profundament, la qual cosa pot provocar dolor en el pit.

És important destacar que, encara que la forma de dolor en el pit per ansietat és comuna, sempre és recomanable buscar atenció mèdica per descartar altres causes de la sensació de dolor en el pit, com ara problemes cardíacs o problemes pulmonars.

Dolor toràcic per culpa dels nervis

A més, si experimenta dolor en el pit juntament amb altres símptomes com son dificultat per a respirar o sudoració excessiva, busca atenció mèdica immediatament, ja que podria tractar-se d'un problema de salut més greu.

Consells per a controlar l'ansietat

Hi ha moltes estratègies que poden ajudar a controlar l'ansietat. A continuació, es presenten alguns consells útils per reduir l'ansietat:

 1. Pràctica de tècniques de relaxació: Les tècniques de relaxació com la meditació, la respiració profunda i el ioga poden ajudar a reduir l'ansietat i promoure la relaxació.
 2. Exercici físic regular: L'exercici pot reduir els nivells d'ansietat i millorar l'estat d'ànim. Tracta de fer exercici de manera regular, com caminar, córrer, nedar o anar amb bicicleta.
 3. Limitació del consum de cafeïna: La cafeïna pot augmentar els nivells d'ansietat. Mira de limitar la quantitat de cafè, te i refrescos que consumeixes.
 4. Dieta saludable: ajuda a reduir l'ansietat. Menja aliments rics en nutrients, com ara fruites, verdures, proteïnes i greixos saludables.
 5. Son adequat: és fonamental per reduir l'ansietat. Dorm de 7 a 9 hores per nit i estableix una rutina de son regular.
 6. Evita l'alcohol i les drogues: poden augmentar l'ansietat i fer que et sentis pitjor.
 7. Parla amb algú: Parlar amb amics, familiars o un terapeuta pot ajudar a reduir l'ansietat i proporcionar una perspectiva útil.
 8. Aprendre a dir "no": A vegades, l'ansietat pot ser causada per comprometre's amb massa coses. Aprendre a dir "no" i establir límits saludables.
 9. Practica l'autocompassió: L'autocompassió pot ajudar a reduir l'ansietat. Aprèn a tractar-te a tu mateixa amb amabilitat i compassió, i accepta els teus errors i febleses.
 10. Fixar-se en coses positives: Tracta d'enfocar-te en les coses positives de la teva vida i practica la gratitud. Això pot ajudar a reduir l'ansietat i millorar el seu benestar emocional en general.

*Aquest article és orientatiu i en cap cas substitueix la informació que pugui proporcionar-nos un professional sanitari.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu