sol·licitar pressupost
right-chevron-white

Blog

informació al dia

Dones invidents capacitades per salvar vides

Dones invidents capacitades per salvar vides

Ulls que no veuen, mans que salven vides.

El ginecòlogo alemany Frank Hoffmann ha presentat al nostre país “Discovering Hands”, una iniciativa que capacita a les dones amb discapacitat visual per a la detecció precoç del càncer de mama. La idea va sorgir fa 5 o 6 anys, quan Hoffmann va prendre consciència de la gran sensibilitat que tenen les dones invidents per a detectar petits embalums imperceptibles per a qualsevol altra persona.

“Discovering Hands” consta d'un sistema normalitzat d'orientació per a les examinadores de mama, que sempre són dones, basat en tires braille. En total, són 5 tires adhesives col·locades al voltant del pit, escrites en braille i amb coordenades de color que permeten determinar qualsevol embalum o anomalia.

I els resultats avalen la seva fiabilitat. Segons un estudi realitzat per Essen University’s Women’s les dones amb discapacitat visual van aconseguir detectar més tumors que els metges, i de menor grandària, en 450 casos. Actualment, s'han format 20 dones en aquest programa, i 18 hospitals ofereixen aquesta prova. Està previst que en 5 anys es formin 70 dones cegues per al projecte i la idea és que aquest número continuï creixent fins a les 300 o 400.

“La discapacitat no és realment discapacitat, és la capacitat per a fer altres coses” afirma Hoffmann. Cert, la discapacitat té la capacitat de fer un món millor.

La información proporcionada en este artículo tiene fines informativos únicamente. Aunque nos esforzamos por la precisión, no asumimos responsabilidad por posibles errores u omisiones. Se recomienda verificar la información y, en caso de dudas, consultar a profesionales especializados
Valida Salvaescaleras
valida-logotipo

Valida Solutions S.L.U.

Copyright @2024

salvaescales opinions
menu